28.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Olimpija

Prva liga Telemach, 24. krog

BRAVO - OLIMPIJA LJUBLJANA

3. marec 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci: 5 evrov
- otroci do 8 let: brezplačen vstop
- gostujoči navijači: 5 evrov

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Kdo bo boljši v ljubljanskem derbiju? Bravo se bo na domačem igrišču v Šiški pobiral po porazu v Domžalah. Ekipa Dejana Grabića je ob Kamniški Bistrici naletela na razigranega tekmeca, Ljubljančani pa na tretji spomladanski tekmi niso uspeli ponoviti predstave s tekme proti Celju. Če so Šiškarji v celjsko mrežo pospravili tri žoge, so z enako mero udarili tudi Domžalčani. Renato Josipović je dvakrat klonil po udarcu Arnela Jakupovića, vmes je v polno meril še Benjamin Markuš. Domžale so se z zmago povsem približale zasedbi iz Šiške, Bravo pa bo v četrtek znova lovil približanje mestnemu tekmecu iz Stožic. Bravo je na dveh jesenskih mestnih derbijih iztržil štiri točke, bo tudi tokrat ostal neporažen?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Obračamo se proti četrtku in tekmi z Olimpijo. Za pripravo bomo imeli dan več od tekmecev. Sledi naporen ritem obračunov. Morali bomo biti pametni ter pogumni z rotacijami."

Kdo je vroč?

Dejan Grabić je po porazu ob Kamniški Bistrici priznal, da so bili gostitelji boljši tekmec. Trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v trenutni deseterici prvoligašev se je ozrl tudi proti četrtkovemu mestnemu spopadu ter izpostavil, da bo potrebno biti pogumen z rotacijami. Loren Maružin je, potem ko je izpustil tekmo v Murski Soboti, na tekmah s Celjem in Domžalami obakrat zaigral v drugem polčasu, v dvoboju z grofi pa se je veselil petega ligaškega zadetka v letošnjem prvenstvu.

Ali ste vedeli?

Bravo je v šestem krogu Prve lige Telemach že dobil domači obračun z Olimpijo, mreža katere se je v Šiški zatresla dvakrat. Zanimivo je, da sta v polno merila nogometaša, ki sta se pozimi poslovila od Brava, ob Vanji Drkušića še Sandi Ogrinec, ki je zadel tudi na tekmi v Stožicah. Olimpija je bila tudi na svoji zelenici že na pragu poraza, a je v 92. minuti silovito sprožil Svit Sešlar in zeleno-belim zagotovil točko. Celjanu je podal Gal Kurež, ki se je med tekmovalnim premorom preselil na sever prestolnice.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Olimpija mestni spopad z Bravom pričakuje s točko iz spopada s Koprom. Dvoboj je v Stožicah je ponudil nekaj preobratov, saj so se prvega zadetka veselili gostitelji. Zmaje je v vodstvo popeljal Mustafa Nukić. Koprčani so izid preobrnili z goloma Maksa Barišića in Bedeja Osujija, šest minut pred koncem tekme pa je s spretno reakcijo izenačil Ivan Prtajin. Zeleno-beli z neodločenim rezultatom niso izkoristili priložnosti, da bi skočili pred Koprčane, ki imajo na drugem mestu točko prednosti. Časa za pripravo na dvoboj z Bravom ne bo veliko, kot že zapisano, pa Olimpija v letošnji sezoni še ni premagala konkurenta iz prestolnice. Še več, klub iz Stožic sosedov iz Šiške ni premagal že na petih zaporednih tekmah, zadnjo zmago je vknjižil oktobra 2020.   

Ivan Prtajin, napadalec NK Olimpija: "Hvala bogu, da sem dočakal prvi gol. Morda sem ga že res pričakoval prej, vendar je hkrati res, da sem imel določene težave, zaradi katerih nisem bil stoodstotno pripravljen. Zdaj sem v redu, počutim se dobro in moj cilj je jasen: nadaljevati v takšnem slogu."

Kdo je vroč?

Mustafa Nukić dobro pozna Bravo in razmišljanje Dejana Grabića, saj je v rumenem dresu igral do zadnjega poletja, ko je dočakal klic iz Olimpije.Izkušeni Ljubljančan je bil lani najboljši asistent lige, čeprav je kot član Brava dosegel deset prvoligaških zadetkov, pa ni nikoli zatresel mreže zdajšnjega kluba. Z devetimi zadetki zaostaja zgolj za Maksom Barišićem in Ognjenom Mudrinskim, že v četrtek pa bo imel priložnost, da izenači skupni izkupiček zadnjih dveh sezon.

Ali ste vedeli?

V Ljubljani so mestnih derbijev že vajeni, predvsem v času po slovenski osamosvojitvi. V krstni sezoni so bili del prvoligaški druščine kar štirje klubi, Olimpija, Ljubljana, Slovan in Svoboda. Zadnja dva se v letošnji sezoni merita v 3. SNL zahod. Četverico ljubljanskih klubov so v prvoligaški druščini spremljali v prvih treh sezonah. Z mestnim derbijem so se lahko pohvalili le še v Mariboru, v sezoni 1992/93 sta se v spopadu levega in desnega brega Drave merila Maribor in Železničar, ki je domoval na Taboru.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.03.2022 | Prva liga Telemach
    Olimpija le do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava in Olimpije so se v 24. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA