06.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Olimpija

Prva liga Telemach, 12. krog

BRAVO - OLIMPIJA

9. oktober 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Zelo podoben scenarij se je odvil tudi na Obali. Koper, ki se mu je glede na predstave v prvih desetih krogih pripisovalo več možnosti za zmago, je pričakal Šiškarje. Ti so se, resda nekoliko presenetljivo, izkazali za več kot dostojnega nasprotnika, ki bi domov najbrž odnesel tudi vse tri točke, če ga ne bi boginja Fortuna znova pustila na cedilu. Primorska mreža je kljub priložnostim ostala nedotaknjena, dvakrat se je zatresel le okvir vrat. »Če bi imeli v tej sezoni kanček športne sreče, bi se verjetno borili za mesta v zgornji polovici lestvice,« je po srečanju potožil Dejan Grabić. Bodo njegovi varovanci podobo na igrišču tokrat nadgradili z rezultatom?

Kdo je vroč?

Da je Dejan Grabić zares zadovoljen s predstavami svojih varovancev, kaže dejstvo, da je na Obali v ogenj poslal popolnoma enako enajsterico kot dva tedna poprej. Takrat so Šiškarji vzeli mero Goričanom, dvakrat pa se je med strelce vpisal Martin Kramarič. Nekdanji nogometaš Maribora je s tremi zadetki najboljši strelec svojega kluba v letošnji sezoni, enega manj je zabil Almin Kurtović. Kdo bo odgovornost prevzel tokrat?

Ali ste vedeli?

Bravo se lahko poleg najslabšega napada »pohvali« s še eno klavrno statistiko. Če je na eni strani Albert Riera prvi trener, ki je Olimpijo na enajstih tekmah popeljal do desetih zmag, je na drugi strani Bravo v istem času rekordno hitro prišel do sedmih ničel. V svoji krstni sezoni med elito so Šiškarji za sedmi poraz morali počakati do 14. kroga, v naslednji do 24., lani pa so pravljično število izpolnili v 23. krogu.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Če bi v soboto gledalcu, ki je v Stožice prišel, ne da bi se prej seznanil s formo obeh ekip in položajem na prvenstveni razpredelnici, povedali, da spremlja dvoboj vodilne in zadnje ekipe lige (ter da je vodilna tista v zeleno-beli opravi), vam najbrž ne bi verjel. Precej lažje bi ga v to prepričali po uvodnem mrku, ko je Olimpija zaigrala neprimerno bolje in se znova na precej pragmatičen način dokopala do polnega izkupička. Četa iz prestolnice je vpisala že deseto zmago v sezoni, od 33 točk, ki so ji bile doslej na razpolago, se je poslovila le od treh, spodrsljaj v Celju pa je tako ali tako že pozabljen. Bodo zmaji svoj pohod proti končnemu slavju nadaljevali v Šiški?

Kdo je vroč?

Tabor je lastnoročno pokopal Rui Pedro. Portugalski nogometaš, ki je iz domačega Penafiela na sončno stran Alp prišel avgusta, je v zadnjem času eden najnevarnejših nogometašev zasedbe Alberta Riere. Za Olimpijo je odigral borih šest tekem, a vseeno zbral tri asistence in štiri zadetke. Statistiko je, kot zapisano, izdatno izboljšal v soboto: vse svoje znanje je pokazal pri drugem golu, ko je Koprivca ugnal z lobom.

Ali ste vedeli?

Dvoboj Olimpije in Brava bo hkrati dvoboj najboljšega in najslabšega napada lige. Zmaji so na enajstih srečanjih zabili 23 golov, z le devetimi prejetimi se lahko pohvalijo tudi z najtrdnejšo obrambo. Na drugi strani so Šiškarji iz svoje mreže pobrali le eno žogo več, zato pa lahko slabo točkovno bero pripišejo neučinkovitosti pred nasprotnikovimi vrati: varovanci Dejana Grabića so bili pri strelu 8-krat.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.10.2022 | Prva liga Telemach
    Polom Olimpije pri Bravu
    Nogometaši Brava so v 12. krogu Prve lige Telemach premagali mestnega tekmeca Olimpijo s 6:1 (2:0).

DELI NA