06.04.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Olimpija

Prva liga Telemach, 30. krog

BRAVO - OLIMPIJA

10. april 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: David Flakus Bosilj

Praznični ponedeljek bo postregel še z dvema tekmama, najprej bosta v mestnem dvoboju za točke obračunala Bravo in Olimpija. Zmaji ostajajo v čvrstem vodstvu, a so jeseni prav v Šiški doživeli najvišji poraz v letošnji sezoni. Nogometaši Brava so oktobra mestnemu tekmecu nasuli kar šest zadetkov in Olimpijo še tretjič na sedmih tekmah v Športnem parku Šiška spravili na kolena. Rumeni v tej zmagi iščejo navdih za novo presenečenje za nove točke, s katerimi bi se lahko še bolj oddaljili od nevarne cone na dnu lestvice. Zasedba iz prestolnice ima sedem tekem pred koncem sezone pet točk naskoka pred deveto Gorico, še dodatni dve zaostaja Tabor, zato v ljubljanskem prvoligašu še nimajo mirnega spanca.

Kdo je vroč?

Martin Kramarič je v letošnji sezoni nedvomno prvo ime Brava, oktobra je na mestnem derbiju prispeval kar tri zadetke. Vseeno imajo v prvoligašu iz Šiške težavo, saj se mu s koncem maja poteče pogodba. Na drugi strani ima vratar Matija Orbanić sklenjeno pogodbo tudi za prihodnjo sezono, bivši vratar Olimpije pa bo v ponedeljek pomemben adut gostiteljev. Lahko Istran v golu Brava še tretjič to sezono zaklene svoja vrata?

Ali ste vedeli?

Bravo bo mestni derbi z Olimpijo odigral brez Davida Flakusa Bosilja, ki je z dvema rumenima kartonoma predčasno zaključil tekmo s Koprom. Šiškarji so na Bonifiki ostali brez točk, za zmago domačih je že v prvem polčasu zadel Ivan Novoselec. Nogometaši Brava so proti koprskemu golu krenili v končnici dvoboja, a so Primorci zadržali prednost. Ob tem velja omeniti še krstni nastop šele 17-letnega Lana Hribarja v Prvi ligi Telemach.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

V taboru Brava so imeli v primerjavi z Olimpijo več časa za priprava na mestni spopad, saj so zmaji v četrtek odigrali še pokalno tekmo. Zeleno-beli so se po maratonskem spopadu s Celjem veselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union, zanimivo pa bo videti, če bo 120 minut igre vplivalo na sestavo enajsterice. Albert Riera sicer dokaj pogosto posega po rotacijah, zato ne bi čudilo, če bi srečanje v Šiški pričelo nekaj novih obrazov v primerjavi s tekmo proti Celjanom. Nenazadnje je Mario Kvesić zadnjo ligaško tekmo s Taborom pričel na klopi, tudi brez njega na zelenici pa je vodilna ekipa prvenstva prišla do zadetka za zmago. Tri točke je priigral Anes Krdžalić. Ravno Kvesić in Krdžalić sta zadnji mestni obračun v Stožicah odločila v korist Olimpije, kdo bo boljši v ponedeljek?

Albert Riera, trener NK Olimpija: "Bravo je ekipa, ki zna dobro pritiskati. So na dnu lestvice, a igrati proti vodilnemu je vedno dobra motivacija. Ne dajejo veliko golov, a mislim, da bo igra proti nam drugačna, zagotovo nam bodo otežili delo."

Pascal Estrada, branilec NK Olimpija: "Pokalna tekma je za nami, vesel sem, da smo prišli v polfinale. Čas je, da gledamo naprej. Biti moramo samozavestni in dobro igrati. Z Bravom smo že imeli nekaj težkih tekem, dobro jih poznamo. Vemo, kaj pričakovati, narediti moramo dober načrt in prepričan sem, da nam lahko uspe. Veliko bo na nas igralcih, da sledimo planu trenerskega štaba in odigramo še eno dobro tekmo."

Kdo je vroč?

Matevž Vidovšek je bil osredni junak kar deset serij dolge serije enajstmetrovk, po katerih so se preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union veselili zmaji. Korošec med vratnicama Olimpije se je v deveti in deseti seriji izkazal z obrambo celjskih poskusov in tako omogočil, da je Nemanja Gavrić izkoristil odločilni udarec z bele točke. Koliko dela bo imel reprezentančni vratar v Šiški?

Ali ste vedeli?

Vidovšek se je z nekaj posredovanji izkazal že na tekmi s Taborom, ki jo je izpustil Marcel Ratnik. Že v prvem polčasu je srečanje predčasno sklenil tudi Admir Bristić, tudi njega pa je zaustavila poškodba. Albert Riera je na novinarski konferenci pred mestnim obračunom potrdil, da mladeniča okrevata po poškodbi mišice, za kar naj bi potrebovala okrog 21 dni.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.04.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo presenetil Olimpijo
    Nogometaši Brava so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Olimpijo z 1:0 (0:0).

DELI NA