10.11.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Radomlje

Prva liga Telemach, 17. krog

BRAVO - KALCER RADOMLJE

12. november 2022, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Šiškarjem je v nedeljo odleglo. V prvi vrsti zato, ker so tekmo lahko odigrali do konca. Pred tem jim jo je dvakrat zagodlo vreme: dvoboj s Celjem je prekinil dež oziroma luže na zelenici, tistega z Muro pa gosta megla. Prvič po dolgem času so drugi polčas odigrali takoj za prvim – morda so bili tudi zato po odmoru neprimerno bolj razpoloženi in si posledično priigrali zaslužene tri točke. Tri točke, s katerimi so se (v pravem pomenu besede) odlepili od bitke za obstanek in se – čeprav ostajajo na sedmem mestu – približali zgornjemu domu. Pete Domžale lahko na primer prehitijo že v tem krogu, če jim uspe nanizati drugo zaporedno domačo zmago.

Kdo je vroč?

Po mestnem derbiju z Olimpijo, ki je bil za Kramariča bržkone tekma sezone, je bil kapetanov prispevek znova odločilen v nedeljo. Nekdanji član Maribora je iz kota poslal dovolj nevaren predložek, da je Živulić premagal lastnega vratarja, nato pa je rdeče-črno mrežo stresel še sam. V izdihljajih srečanja je izkoristil slabo reakcijo gostujoče obrambe in poskrbel za izbruh navdušenja v šišenskem športnem parku.

Ali ste vedeli?

Pred bližajočim reprezentančnim zborom sta v Spodnjo Šiško prispeli dve vabili v slovensko mlado reprezentanco. Pozornost Milenka Ačimovića sta pritegnila v tej selekciji že izkušeni David Flakus Bosilj, ki se v prestolnici sicer udejstvuje kot posojen nogometaš veronskega Hellasa, ter – sploh prvič – Gal Lubej Fink. Pri Radomljah sta vpoklic v mlado izbrano vrste Bosne in Hercegovine prejela Madžid Šošić in Filip Čuić.

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomeljska kriza se nadaljuje. Resda nihče ni zares pričakoval, da se bo končala na tekmi z vodilno ekipo lige, po drugi strani pa so bili mlinarji tako kot teden poprej v Sežani znova zelo blizu točkam. Glede na videno bi si zaslužili vsaj eno, morda vse tri. V prvem polčasu so si privoščili mrk, ki si ga proti letošnji Olimpiji pač ne bi smeli. Kljub vsemu Radomlje še naprej plavajo tik nad cono izpada, a se bo morala rezultatska krivulja prej kot slej obrniti navzgor, česar se zaveda tudi trener Bašić. V soboto se bodo udarili še z drugim ljubljanskim prvoligašem, tokrat pa bodo imeli boljše možnosti za uspeh. Bodo rumeno-črni v Spodnji Šiški prekinili negativni niz?

Kdo je vroč?

Radomljanom je nekako uspelo nevtralizirati grožnjo, ki jo predstavlja ljubljanska zvezna vrsta, tudi po zaslugi Samsondina Oura. Togovec v zadnjem času niza dobre predstave: podpisal se je tudi pod zadnja dva zadetka svoje ekipe, čeravno je šlo za enajstmetrovki. Bo pa vezist Bašiću na voljo le še do konca jesenskega dela, z novim letom pa se vrača na ravnico. Z Muro ima pogodbo sklenjeno do leta 2024.

Ali ste vedeli?

Radomljani so poleg Goričanov edini prvoligaš, ki sredi tedna niso imeli pokalnih obveznosti. Za to so v prvem krogu poskrbeli prav Šiškarji, ki so rumeno-črne oktobra ugnali z 0:2. Četa iz prestolnice je bila tokrat strelsko še nekoliko bolj razpoložena: britofski nižjeligaš je padel z 9:0, kar je četrti najvišji rezultat v dosedanjem delu tekmovanja. Grabić je v ogenj poslal pomlajeno zasedbo; daleč najstarejši je bil 24-letni Maružin.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.11.2022 | Prva liga Telemach
    Točka Radomelj pri Bravu
    Nogometaši Brava in Kalcerja Radomelj so se v 17. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA