10.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Radomlje

Prva liga Telemach, 35. krog

BRAVO - RADOMLJE

14. julij 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Šiškarji so Tabor pričakali v sproščenem vzdušju: varnost so si tudi teoretično (v praksi že dolgo ni bila več pod vprašajem) zagotovili že teden poprej v Murski Soboti, kjer so v izdihljajih srečanja šokirali Muro. Toda Ljubljančani se niso usmilili zasedbe, ki se je pred leti skupaj z njimi veselila napredovanja v prvo ligo. Kraševcem so pustili le do točke in jim še otežili bitko za obstanek, ta konec tedna pa jih čaka srečanje povsem drugačne narave. V nedeljo bo Bravo pred svojimi gledalci gostili zasedbo, ki od tekme v rezultatskem smislu prav tako ne pričakuje ničesar. Bodo varovanci Aleša Arnola morda naskakovali sedmo mesto, ki ga zasedajo prav mlinarji?

Kdo je vroč?

Napake, ki jo je v 4. minuti dvoboja v Spodnji Šiški storil Kaleba, si na prvoligaški ravni ne moreš privoščiti, ne da bi bil zanjo nato kaznovan. Slabotno podajo sežanskega branilca je prestregel Denis Bušnja, krenil proti gostujočim vratom, nato pa pred njimi našel Luko Štora, ki je žogo rutinirano pospravil v rdeče-črno mrežo. Za šesti zadetek v letošnji sezoni in skupno petnajstega med slovensko elito.

Ali ste vedeli?

Z ustoličenjem Aleša Arnola je vidnejšo vlogo v ljubljanski zgodbi znova dobil Matija Orbanić. Hrvaški vratar je mesto med vratnicama Lubeju Finku prepustil zgolj za pokalni obračun z Bistrico, na vseh ostalih srečanjih pa je bil del udarne enajsterice. Gre sicer za nekdanjega člana mestnih rivalov izza Bežigrada, v Slovenijo pa je leta 2018 prišel iz puljske Istre, pri kateri se je dolgo časa kalil v mladinskem pogonu.

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Ob pogledu na začetno enajsterico, ki jo je ob Kamniški Bistrici v ogenj poslal Albert Riera, je bilo jasno, v kolikšni meri so bili Ljubljančani z glavami že pri pokalnem finalu oziroma v kolikšni meri niso bili pri tekmi z Radomljami. V primerjavi s prejšnjo tekmo je mesto v udarni postavi zeleno-belih zadržal le Anes Krdžalić. Pričakovano je zato trpela igra aktualnih prvakov (kar jih, kot zapisano, bržkone ni preveč skrbelo) in končalo se je z zmago mlinarjev – prvo domačo proti Olimpiji. Tokrat priložnosti za podvige na svoji zelenici ne bo: rumeno-črni se odpravljajo na severozahod prestolnice, kjer se bodo udarili z Bravom. Kdo bo boljši?

Kdo je vroč?

Ester Sokler, kdo pa drug. Eden od ključnih akterjev spomladanskih uspehov rumeno-črnih se je med strelce vpisal na vsaki od zadnjih štirih tekem, skupaj pa je po zimskem premoru dosegel kar devet zadetkov – bolj uspešen je bil v tem obdobju le Žan Vipotnik. Brestaničan, ki ima v zadnjem času sicer težave s poškodbo, ni počival niti na obračunu z državnimi prvaki: na začetku drugega dela je zabil za izenačenje.

Ali ste vedeli?

Če bi ob sestavljanju prvenstvene razpredelnice upoštevali le zadnjih deset krogov, bi se na njenem vrhu znašli Radomljani. Z dvema točkama manj (17) bi jim sledila najprej Celje in Maribor, nato pa Olimpija, Koper ter Mura. Enako število točk kot prekmurski ponos (12) so na zadnjih desetih tekmah zbrali tudi tokratni tekmeci rumeno-črnih, ki bi zasedli sedmo mesto. Lestvico bi sklenili Domžale, Gorica in Tabor.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 14.05.2023 | Prva liga Telemach
    Zmaga Radomelj pri Bravu
    Nogometaši Brava so v 35. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju Radomljam z 0:1 (0:0).

DELI NA