Pred tekmo: Bravo - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

BRAVO - CB24 TABOR SEŽANA

15. maj 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je prelomno zmago nad Celjem uspel nadgraditi z remijem v Murski Soboti, čeprav je dobršen del tekme kazalo, da se bo domov vrnil kot poraženec. Črno-beli so po uri srečanja z dvema zadetkoma prednosti mirno jadrali proti novim trem točkam, nato pa je dvoboj na glavo obrnila enajstmetrovka za Ljubljančane. Ti so z bele točke znižali zaostanek in v domače vrste vnesli nekaj opazne živčnosti, ki so jo unovčili v izdihljajih srečanja. Šiškarji so malodane čudežno izvlekli remi, ta konec tedna pa doma pričakujejo Tabor. Kraševce poznajo še iz časov, ko so družno tekali po drugoligaških zelenicah. Kakšno bo naslednje poglavje sežansko-ljubljanske zgodbe?

Kdo je vroč?

Vlogo režiserja šišenskega uspeha je pretekli konec tedna prevzel David Brekalo. V 63. minuti je ob Kaiu Cipotu padel v domačem kazenskem prostoru in svoji ekipi priigral enajstmetrovko. Suvereno jo je izvedel izkušeni Mustafa Nukić, Brekalo pa se je na seznam strelcev vpisal tudi sam. Črno-bela obramba je v 85. minuti pozabila na mladega branilca, ki je tako prišel do neoviranega strela z glavo in svojega tretjega zadetka v sezoni.

Ali ste vedeli?

Mustafa Nukić, najboljši podajalec prvoligaškega tekmovanja in po novem tudi prvi strelec svoje ekipe (vrh rumene lestvice si delita z Milanom Tučićem), v Šiški ostaja do konca sezone 2022/23. Nekdanji član viške Svobode, Interblocka, Ivančne Gorice, Celja, Radomelj, Kopra, Triglava in Ilirije je za Bravo doslej (del ljubljanske zasedbe je že od leta 2018) zbral 93 nastopov in se veselil 30 zadetkov. Kaj bosta prinesli naslednji dve sezoni?

TABOR

Prepoved nastopa: Aldair Djalo

Če bi Sežančani pretekli konec tedna doma zadržali vsaj točko, bi si tudi matematično zagotovili obstanek. Ta jim kljub vsemu ne uide – pred devetimi Celjani imajo še naprej zajetno prednost. Prav aktualni prvaki so češnjam zadali (šele) četrti domači poraz v sezoni, na tekmi, ki v nogometnem smislu ni ponudila veliko. Gostje so brez večjih težav ubranili zgodnje vodstvo pred tokrat nerazpoloženimi Kraševci in se veselili pomembne zmage, Tabor pa si bo nekoliko bolj sproščen zaključek prvenstva skušal priigrati v Spodnji Šiški. Statistika je na strani Brava: Ljubljančani so februarja doma slavili s 3:1. Bodo varovanci Sabita Šljiva v soboto poskrbeli za drugačen razplet?

Kdo je vroč?

Med sežanskima vratnicama je v spomladanskem delu prvič priložnost dobil mladi Arian Rener. Dvaindvajsetletnega čuvaja mreže, lani sicer prvo rokavico rdeče-črnih, je v aktualni sezoni namreč »izpodrinil« izkušenejši Jan Koprivec. Rener je bil prvič (in edinkrat) na preizkušnji že po osmih minutah igre, ko je bil ob poskusu Božića premalo spreten, Vrbanec pa je odbitek pospravil v prazno mrežo. Mu bo trener vendarle zaupal tudi v Šiški?

Ali ste vedeli?

Kot je razvidno iz seznama pogodb, Sežančani ne računajo več na usluge Christosa Rovasa in Mathiasa Pogbaja. Slednji po senzacionalnem prestopu (nenazadnje gre za brata slovitega Paula Pogbaja) ni izpolnil visokih pričakovanj, za češnje je vpisal le en nastop. Precej bolj bodo na Krasu pogrešali grškega napadalca. Rovas je z devetimi zadetki daleč najboljši strelec Tabora: z zgolj petimi mu sledi Aldair. Kdo bo prevzel pobudo v prestolnici?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor iz Ljubljane odhaja s točko
    Bravo in CB24 Tabor Sežana sta se v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije v nogometu razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA