02.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Tabor

Prva liga Telemach, 34. krog

BRAVO - CB24 TABOR SEŽANA

4. maj 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je v praktično zadnji sekundi dvoboja z Muro matematično potrdil obstanek v Prvi ligi Telemach. Junak Ljubljančanov je bil kapetan Martin Kramarič, ki je v četrti minuti sodniškega dodatka mojstrsko zadel po dolgi podaji Matije Kavčiča. Zasedba iz Šiške si je z zmago zagotovila peto sezono v elitnem rangu slovenskega nogometa in lahko neobremenjeno odigrala četrtkov obračun s Taborom. Sežanci nujno potrebujejo zmago, saj so Goričani z novim remijem pobegnili na dve točki prednosti, a Bravo v letošnji sezoni ni bil pretirano dobra stranka Kraševcev. Ljubljanski prvoligaš je jeseni dobil oba dvoboja, marca pa v Šiški ni bilo zmagovalca. Kdo bo uspešnejši v 34. krogu prvenstva?

Dejan Močnik, športni direktor NK Bravo: "Znotraj strokovnega štaba se bomo pogovorili in ubrali najboljšo rešitev. Spoštovali bomo ekipo in igralce ter se na podlagi tega odločili za kader na zadnjih treh tekmah letošnje sezone. Nekateri igralci so že pošteno utrujeni, ampak verjamem, da bodo vsi želeli zaključiti sezono na najboljši možen način. Smo tekmovalni, pripravljeni bomo maksimalno na vseh treh preostalih tekmah sezone in poskušali priti do zmage na vsaki tekmi posebej."

Kdo je vroč?

Martin Kramarič je bil po štirih tekmah brez zadetka znova mož odločitve za Bravo, z 12. golom sezone pa je na tretjem mestu ligaške lestvice strelcev ujel Maria Kvesića. Pri Bravu ne skrivajo, da Belokranjec počasi zaključuje zgodbo v Šiški, saj mu bo s koncem sezone potekla pogodba, tudi Dejan Močnik pa se je v izjavi za klubsko spletno stran razgovoril o tem, da je nogometaš željan novih izzivov. Športni direktor je dodal, da Kramarič verjetno ne bo edini, ki bo zapustil prestolnico, na njihovo mesto pa prihajajo mlajši fantje.

Ali ste vedeli?

V soboto je v Murski Soboti že vse kazalo na to, da se bosta tekmeca že šestič na osmi prvoligaški tekmi v Fazaneriji razšla brez zmagovalca, vse dokler ni udaril Martin Kramarič. V senci zagotovitve obstanka je marsikdo spregledal podatek, da je bila to šele druga zmaga Brava na gostovanju in prva po avgustovskem gostovanju v Sežani. Od zadnjega ligaškega slavja na gostovanju je torej minilo več kot osem mesecev, tudi na Krasu pa je enega od štirih golov Brava prispeval Kramarič.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Adrian Zeljković

Zadnje sekunde so v Murski Soboti prinesle veselje nogometašem Brava, prav nasprotno pa se je v dvoboju z Radomljami godilo Sežancem. Tabor je z golom Saše Marasovića povedel v 11. minut, kmalu zatem pa sta bila nevarna še Jakoslav Stanković in Fahd Ndzengue, ki je imel v drugem polčasu še eno izredno priložnost. Po izenačenju Radomljanov je goste v 94. minuti, po strelu Mihaela Briškega, rešil okvir gola, nato pa so si nasprotniki priigrali kot in v zadnji sekundi z zadetkom Uroša Koruna prišli do popolnega preobrata. V taboru mlinarjev so se z zmago veselili potrditev obstanka v Prvi ligi Telemach, pred Kraševci pa je zahtevna naloga. Po nedeljskem porazu se morajo čimprej pobrati, strniti vrste ter do zadnjega kroga in morda odločilne tekme z Gorico okrepiti svojo samozavest.

Dušan Kosić, trener NK Tabor: "Ne poznam izjave, ki bi pomirila razočarane, še manj pa jezne privržence Tabora, lahko pa rečem, da nikomur med nami v tem trenutku ni lepo. Nogometni moment nam obrače hrbet vsakič znova in verjetno nam marsikaj manjka. Ko ni rezultatov, se oglasijo vsi, ki hočejo dobro in tudi tisti, katerih kritika ni dobronamerna, ampak je le način, kako se olajšati. Ne zatiskamo si oči, a neko vsebino oziroma konkurenčnost smo pokazali na domala vseh tekmah, zato sem mnenja, da je treba verjeti do konca in se  povezati sedaj, ko je najtežje. Jeza nastopi, ko se ne držimo dogovorov pred tekmo, samozavesti pa nam manjka v odločilnih trenutkih, včasih zmanjka tudi športne sreče. Samo en cilj imamo in kljub vsem oviram bi rabili energijo vseh, ki želijo dobro ekipi in klubu. Zdaj, ko malo kdo še verjame v nas..."

Kdo je vroč?

Kot že zapisano, je Tabor zelo dobro odprl tekmo z Radomljami in si v uvodnem obdobju priigral tri lepe priložnosti. Prvo je s spretnim diagonalnim udarcem izkoristil Saša Marasović. Petindvajsetletni produkt Marseilla je kljub klavrnim rezultatom Tabora to pomlad dobro opozoril nase, saj ima na svojem računu ob dveh asistencah že tri zadetke. Lahko prav francoski Hrvat potegne sežanski voz iz globokega blata?

Ali ste vedeli?

Čeprav Sežanci ne kažejo slabih predstav, pa trud vsaj za zdaj ni poplačan z rezultatom, ekipa pa je v vse težjem položaju. Gorica si je po dveh zaporednih remijih priigrala dve točki naskoka, Kraševci pa si do zadnjega kroga ne smejo dovoliti, da bi se razlika še povečala. Modro-beli imajo namreč z dvema zmagama na medsebojnih tekmah že pomembno prednost, zato bi v primeru enakega števila točk deseto mesto pripadlo Taboru.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2023 | Prva liga Telemach
    Tabor do točke v zaključku
    Nogometaši Brava in CB24 Tabora Sežane so se v 34. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA