Pred tekmo: Bravo - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

BRAVO - TRIGLAV KRANJ

30. avgust 2019, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Ljubljana, kapaciteta 2.300 sedežev (povprečni obisk: 975 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7 evrov (5 evrov v preprodaji)
- otroška vstopnica: 3 evre (2 evra v predprodaji)
- brezplačen vstop za otroke do 8 let

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Dejan Grabić je pred tekmo z Mariborčani napovedoval nizko branjenje in strogo taktično disciplino. Vnovič je bilo pričakovati zaprt dvoboj, z malo prostora za vijoličaste napade, nato pa so Šiškarji na igrišče pritekli s kar štirimi napadalci. Jasno je bilo, da bo Bravo odigral odprto, napadalno, lepo. Spoštovanja vreden pristop, ki pa se je izkazal za preveč drznega. Mariborski napadalci so imeli na drugi strani enostavno preveč prostora, ki so ga s pridom izkoristili. Ljubljančani so se v prestolnico vrnili (visoko) poraženi, slab rezultatski niz pa bodo poskušali reševati že ta petek, ko v goste prihaja Triglav.

Dejan Grabić, trener Brava: "Na tekmi želimo pokazati energijo in duel, ki sta nas krasila v drugi ligi, ko smo imeli vsako tekmo rezultatski imperativ, imperativ zmage. Če smo se takrat borili za vstop v prvo ligo, se zdaj za obstanek, za vsak meter igrišča. Naši igralci se zavedajo pomembnosti vsakega šprinta, duela, skoka in dejstva, da se moramo boriti do zadnjega atoma moči. V tej luči vabimo tudi vse navijače, da nas podprejo na tekmi s Triglavom."

Kdo je vroč?

Igor Vekić se lahko pohvali z dvakratno zaporedno uvrstitvijo v enajsterico kroga, a perspetkivni vratar proti Mariborčanom ni imel svojega dne. Z avtogolom je bledo predstavo zaokrožil (sicer steber ljubljanske obrambe) Darko Zec, na krilnih položajih pa se nista najbolje znašla Ibrahim Mensah in Aljoša Matko, ki ponavadi spadata med najnevarnejše posameznike šišenske čete.

Ali ste vedeli?

Mineva mesec dni od zadnjega zmagoslavja varovancev Dejana Grabića. Zmaga proti starim znancem iz Sežane v drugem krogu je zaenkrat tudi edina. Sledila je delitev točk s Celjani, poraz proti Aluminiju, izpad iz pokalnega tekmovanja proti Rudarju, remi brez golov na sosedskem obračunu z Domžalami in nazadnje še visok poraz v Ljudskem vrtu.

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: Žan Kumer

Triglavani so v nedeljo doživeli pravi debakel. V tekmo s Celjani so vpričo slabe forme vstopili opazno negotovi in gostom prepustili pobudo. Grofje so izkoristili gorenjsko pasivnost, v 12. minuti je domačo mrežo razdevičil branilec Stojinović, osem minut kasneje se je med strelce vpisal še Vizinger, zadnji žebelj v krsto pa so si orli zabili kar sami. Žan Kumer je v 21. minuti storil prekršek za rdeči karton in varovanci Dejana Dončića so odrešilni žvižg sodnika Balažiča dočakali z igralcem manj ter dodatnimi štirimi goli v svoji mreži. Kranjčanom bo iz (vedno globlje) jame ta konec tedna morda pomagal ljubljanski Bravo.

Kdo je vroč?

Za odtenek več (a vendarle premalo) od soigralcev je v nedeljo ponovno pokazal David Tijanić. Poškodovani Luka Majcen je poraz svoje ekipe tokrat pospremil s tribune, tudi njegova prisotnost na igrišču pa najverjetneje ne bi zaustavila gorenjskega voza, ki je ponovno zgrmel v prepad. Po odsluženi kazni sta tekmo za orle znova začela Tilen Mlakar in Žan Rogelj, a nista uspela osvežiti kranjske igre.

Ali ste vedeli?

Po katastrofalnem porazu proti Celjanom se je vodstvo kranjskega kluba svojim navijačem opravičilo z zapisom na spletni strani: »Pod prvo točko se NK Triglav Kranj, v najširšem možnem smislu, želi iskreno opravičiti navijačem, podpornikom kluba in ljubiteljem nogometa. … Na tej točki obljubljamo, da se podobna tekma ne more več ponoviti, znotraj kluba bomo s prijemi ustrezno rešili položaj, na navijače pa naslavljamo apel, da nam še naprej pomagajo tako, kot doslej.«

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo poglobil krizo Triglava
    Nogometaši Brava so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije z 1:0 (0:0) premagali Triglav Kranj.

DELI NA