01.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Mura

Prva liga Telemach, 12. krog

BRAVO - MURA

3. oktober 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- gostujoči navijači: 5 evrov
- PCT pogoj

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Gašper Trdin

Bravo je s treh zaporednih gostovanj prinesel devet točk, po zmagi v Kidričevem pa je za nekaj dni zavzel tudi vrh ligaške razpredelnice. Med tednom, s slavjem na zaostali tekmi z Domžalami, so se na prvo mesto vrnili Koprčani, a to ne pokvari dobrega vtisa, ki ga v zadnjih tednih puščajo Ljubljančani. Zasedba iz Šiške nadaljuje s čvrstimi predstavami, varovanci Dejana Grabića pa tekmecem dovoljujejo izredno malo. To so na lastni koži spoznali Kidričani, nekaj dni prej pa tudi Radomljani in Koprčani. Rumeno-modri so se s tremi zmagami odlično odzvali po domačem porazu s Taborom, v nedeljo pa bodo na svoji zelenici pričakali državnega prvaka. Sobočani so se letos že opekli z ljubljansko četo, obračun v Fazaneriji se je končal z izidom 1:1, bilanca tekem v Šiški pa je na strani Brava.

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Nadaljevali bomo z enako igro. Če se bo kdo prilagajal nam, se bo verjetno pričel spuščati malo nižje v blok in nam pustil igrati. Iskali bomo rešitve za to, vendar to ne bo kaj dosti drugače od načel v igri, ko izhajamo iz srednje cone."

Kdo je vroč?

Tudi Sobočane v prestolnici čaka zahtevna naloga, saj se lahko Bravo pohvali z najtrdnejšo obrambo lige. Ljubljanska mreža se je zatresla zgolj petkrat, moštvo iz Šiške pa je trdnost obdržalo tudi po slovesu Igorja Vekića. Škofjeločana je med vratnicama odlično zamenjal Renato Josipović, ki je na treh od štirih ligaških tekem svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, ob pokalni preizkušnji v Novi Gorici pa je nepremagan že 371 minut. Bo posojeni član Dinama vrata zaklenil tudi na tekmi z Muro?

Ali ste vedeli?

Letošnji dosežki Brava dobijo dodatno težo ob podatku, da gre za najmlajšo ekipo Prve lige Telemach. Povprečna starost ljubljanske zasedbe znaša 23,6 let, kar ja malce manj od ekipe Celja in Aluminija. Z najstarejšim moštvom razpolaga mestni konkurent, zmaji so v povprečju stari malce več kot 27 let. Številka pri Bravu bi bila še nižja brez Andraža Kirma in Luke Žinka, ki v Kidričevem ni dočakal 300. nastopa v slovenskem prvenstvu.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Muro po gostovanju pri Tottenhamu čaka še zadnje srečanje pred oktobrskim reprezentančnim premorom. Dvoboj z neugodnim Bravom bo nova preizkušnja zrelosti čete Anteja Šimundže. Državni prvaki so se po začetnih krčih pobrali in nabrali nekaj točk, predvsem pa so zakrpali luknje v zadnji vrsti. Prekmurci so ob zgoščenem ritmu tekem pogrešali prav to, kar v letošnji sezoni krasi Bravo, trdno obrambo. Matko Obradović je doslej klonil 16-krat, a le dvakrat v zadnjih štirih ligaških obračunih. Na letošnjih tekmah Brava praviloma ne pada veliko zadetkov, tudi tokrat pa bo v boljšem položaju tisti, ki bo povedel. So Sobočani po fizično zahtevnem spopadu s Tottenhamom osvežili moči?

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Bravo je tudi v tej sezoni zelo pragmatična ekipa, nič drugače ne bo niti zdaj. Ekipa si na tekmah proti njim ustvarijo zelo malo priložnosti, pravtako kot tudi oni. Z njihove strani gre pričakovati izredno zaprto varianto. Imamo dve ali tri opcije, kako delovati v Ljubljani. Biti moramo čimboljši, v tekmo iti z zmagovalno mentaliteto in iskati pozitiven rezultat."

Kdo je vroč?

Ante Šimundža je pred gostovanjem v Ljubljani potrdil, da so črno-beli izgubili Žigo Kousa. Izostanek krilnega igralca, ki na položaju bližje golu nasprotnika doživlja novo pomlad, bo velik udarec za četo iz Fazanerije. V črno-beli opravi vse boljše predstave kaže Amadej Maroša, ki je v Sežani zadel za točko Mure, v Ljudskem vrtu pa je podal prav za gol Žige Kousa. Napadalec je z 28 prvoligaškimi goli najboljši strelec Nogometne šole Mura, kdaj bo presegel okroglo "trideseterico"?

Ali ste vedeli?

Žiga Kous se je na Otoku podpisal pod zadetek, ki kandidira za najlepšega v drugem krogu, s tem pa mu je uspel še en poseben dosežek. Sredi poletja je v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov zatresel mrežo Škendije, v litovski Vilni je z zadetkom za zmago v tretjem krogu kvalifikacij UEFA Evropske lige potrdil evropsko jesen Mure, po evrogolu v Londonu pa se je veselil še v UEFA Evropski konferenčni ligi. Če dodamo, da gre za nogometaša, ki je na 212 tekmah Prve lige Telemach dosegel sedem golov, ta "trojček" dobi dodatno težo.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2024 | Prva liga Telemach
    Bravo slavil v prekmurju
    Nogometaši Brava Kostela so v 26. krogu Prve lige Telemach v Murski Soboti premagali Muro z 2:1 (1:0).
  • 12.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Bravo
    Mura po remiju z Olimpijo pričakuje Bravo, ki pretekli konec tedna ni znal odkleniti kidričevske obrambe. Kdo bo boljši?
  • 03.12.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo do zmage proti Muri
    Nogometaši Brava so v 17. krogu Prve lige Telemach premagali Muro z 2:0 (1:0).
  • 30.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Mura
    Bravo je moral na domačem igrišču priznati premoč Celja, Mura pa je v Fazaneriji remizirala z Mariborom. Kdo bo z boljšo popotnico vstopil v praznični december?
  • 16.09.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo do točke v Fazaneriji
    Nogometaši Mure in Brava so se v 8. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 15.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Bravo
    Mura z novim trenerjem pričakuje Šiškarje, ki v goste prihajajo na krilih dveh zaporednih zmag.
  • 01.07.2023 | Prva liga Telemach
    Mura izgubila s Sturmom, Bravo z Rijeko
    Nogometaši Brava so morali v Kranjski Gori priznati premoč Rečanov, ki so sicer dva od treh zadetkov dosegli z bele točke. Tudi Sobočani so se z gostovanja na avstrijskem Štajerskem vrnili poraženi, Sturm je slavil s 3:0, zadnji zadetek je dosegel Tomi Horvat.
  • 23.05.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo po 14 sezonah zamenjal za Muro
    Almin Kurtović se po 14 sezonah v Bravu kot prosti nogometaš seli v Muro. Triindvajsetletni vsestranski nogometaš je s Prekmurci sklenil pogodbo do konca sezone 2025/26.
  • 29.04.2023 | Prva liga Telemach
    Sladka zmaga Brava pri Muri
    Nogometaši Mure so v 33. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Bravu z 0:1 (0:0).
  • 28.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Bravo
    Mura je v Sežani vknjižila pomembno zmago, po kateri lahko v Murski Soboti še upajo na četrto mesto. Naslednji tekmec črno-belih je Bravo, ki ga je vse do konca februarja vodil zdajšnji soboški strateg Dejan Grabić.

DELI NA