Pred tekmo: CB24 Tabor Sežana - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - DOMŽALE

4.8.2019, ob 17:30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:

- 8 evrov v predprodaji
- sezonska vstopnica za B tribuno: 110 evrov (100 evrov za imetnike)
- sezonska vstopnica za A tribuno: 250 evrov

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Novinec v Prvi ligi je v treh prvenstvenih tekmah vpisal prav tolikšno število točk. V uvodnem krogu je Kraševcem lekcijo odčital razigrani Aluminij, razliko med drugo- in prvoligaškim nogometom pa so Primorci uspešno premostili na naslednjem obračunu. Doma so do minimalne zmage in omenjenih treh točk prišli proti Celjanom, ki pa še vedno iščejo pravo formo. Sledil je grenek poraz proti Bravu, derbi novincev je z golom v 61. minuti odločil Mensah. V nedeljo bo Tabor na Stadionu Rajko Štolfa poskušal presenetiti Domžalčane, ki pa tokrat prevzemajo vlogo izrazitega favorita.

Kdo je vroč?

Arian Rener je soigralcem že večkrat dokazal, da se nanj lahko zanesejo. Prispeval je levji delež k zmagi proti Celju, svoje delo je dobro opravil tudi proti Bravu. Nekaj lepih obramb je bilo žal premalo za točke, Rener pa bo v nedeljo kljub temu predstavljal glavno (in zadnjo) sežansko varovalko. Proti napadalno usmerjenim Domžalčanom 20-letnika zagotovo čaka napornih 90 minut.

Ali ste vedeli?

Jutrišnja tekmeca sta se med seboj že pomerila. Kar trikrat sta se spoprijela v prvoligaški sezoni 2000/2001, zadnjič pa sta si nasproti stala pred šestimi meseci (šlo je za prijateljsko tekmo). Tabor je slavil le enkrat, pred 19 leti, na ostalih treh tekmah pa so bili boljši Domžalčani.

 

DOMŽALE

Domžalčani so v uvodnem delu sezone več pozornosti posvečali evropskim tekmam. Dvakrat so premagali malteški Balzan, za trd oreh so se izkazali tudi proti. Švedski velikan je evropsko pot varovancev Simona Rožmana končal šele po 173 minutah igre. Domžalčani pozornost tako spet usmerjajo v prvenstvene obračune, navijačem pa se bodo za bledo igro proti Rudarju in Olimpiji skušali oddolžiti že v nedeljo. Na Primorskem bodo prvi paket točk naskakovali proti Taboru, ki svoje kože zagotovo ne bo prodal poceni.

Sven Karič, vezist Domžal: ''Časa za počitek (po tekmi proti Malmöju) ni. Potrebna bo hitra regeneracija, nato pa že takojšnja priprava na nedeljsko tekmo s Sežano.''

Kdo je vroč?

Domžalski četi bo v Sežani poveljeval izkušeni Senijad Ibričić. Tehnično nadarjeni Bošnjak vedno znova dokazuje, da so leta le številka, nanj pa bodo morali biti branilci še posebej pozorni tudi v nedeljo. Mrežo Švedov je tako doma kot tudi v gosteh zatresel Shamar Nicholson. Jamajčan se v prvenstvu še ni vpisal med strelce, kar pa mlademu napadalcu zagotovo predstavlja dodatno motivacijo pred gostovanjem v Sežani.

Ali ste vedeli?

Za prenos tekem z Malmöjem se (presenetljivo) ni odločila nobena od slovenskih televizijskih hiš, Domžalčani so stvari zato vzeli v svoje roke. Navijačem so obakrat zagotovili spletni prenos, ki pa je bil plačljiv. Za ogled tekme je bilo potrebno odšteti 6 evrov – dvoboj bi za podobno vsoto lahko spremljali kar v živo.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor presenetil Domžale
    Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Domžale z 2:1 (2:0).

DELI NA