Pred tekmo: Celje - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

1. oktober 2016, ob 16.00: CELJE - ALUMINIJ

Stadion: Arena Petrol, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 1.590gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- ženske in otroci do 14. leta brezplačno

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Celjani so se v Novi Gorici vrnili v zmagovalne tirnice in z golom Daliborja Volaša vknjižili še peto zmago sezone, tretjo v zadnjih štirih tekmah, ko so dvakrat slavili na gostovanjih. Recept za celjski skalp so s pomočjo nekdanjega grofa Mihe Zajca našli zgolj nogometaši Olimpije. Zasedba s knežjega mesta je z devetimi točkami tretje najuspešnejše gostujoče moštvo lige, prvo od treh zmag na gostujočih zelenicah pa so varovanci trenerja Roberta Pevnika vknjižili prav proti sobotnemu nasprotniku - Aluminiju. Grofje imajo v tekmi s Kidričani možnost, da se v 12. krogu prebijejo v zgornji dom ligaške razpredelnice, saj za primorskem dvojcem pred zaključkom uvodne tretjine tekmovanja zaostajajo za vsega točko.

Robert Pevnik, trener Celja: »Aluminij ima dobro ekipo, premagali so Maribor in Krško in nazadnje igrali neodločeno z Gorico in s Koprom. Vendar znova ponavljam, mi razmišljamo le o sebi in svoji igri, ki jo želimo prikazati pred našimi gledalci. Mi smo se pripravili, opravili analize, igralci imajo vse podatke in z nestrpnostjo čakamo na to tekmo. Ter potem na reprezentančni premor, da ga odlično izkoristimo, kot smo prejšnjega.«

Kdo je vroč?

Dalibor Volaš je bil po selitvi v knežje mesto junak dveh od zadnjih treh celjskih zmag. Ankarančan je z dvema zadetkoma v mreži velenjskega Rudarja pristavil pomemben delež k zmagi v savinjsko-šaleškem derbiju, visokorasli napadalec pa se je izkazal tudi v minulem krogu, ko je še vnovič dokazal, da je odličen izvajalec prostih strelov.

Ali ste vedeli?

Celjani so se v Novi Gorici veselili 120. gostujoče zmage v Prvi ligi Telekom Slovenije. Med deveterico letošnjih prvoligaških nasprotnikov so se rumeno-modri največkrat veselili v Velenju, kjer so v 38 gostovanjih vknjižili 11 zmag, desetkrat doslej pa so se veselili tudi ob Kamniški Bistrici. Z najboljšim izkupičkom pa se lahko celjska zasedba pohvali prav z gostovanji v Kidričevem, kjer v treh tekmah še niso izgubili.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani so september sklenili brez ligaške zmage, a se lahko v taboru Aluminija po treh zaporednih porazih pohvalijo, da so nazadnje remizirali z nasprotnikoma z zgornje polovice lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Po remiju proti Gorici je moštvo stratega Bojana Špehonje točko vknjižilo tudi v obračunu s Koprom. Rdeče-beli v dvoboju s Koprčani, ki so jih pred tedni izločili iz pokalnega tekmovanja, niso uspeli prekiniti strelskega posta, saj so mrežo nasprotnika zadnjič zatresli 21. avgusta, ko so z goloma Žige Škofleka in Josipa Zebe slavili v Ljudskem vrtu. Kidričevska serija brez doseženega zadetka v vseh tekmovanjih traja 588 minut, ob tem pa so Kidričani pričeli tudi niz brez prejetega zadetka, saj je Luka Janžekovič nepremagan 203 minute.

Milan Kocić, bočni branilec Aluminija: »V soboto pričakujemo težko tekmo. Ekipa Celja v zadnjem obdobju igra kvaliteten nogomet, saj so nanizali kar nekaj dobrih rezultatov in se okrepili. V Areno Petrol gremo igrati sproščeno, kar je dobro za nas in upam, da se v Kidričevo vrnemo s pozitivnim rezultatom. Vzdušje v ekipi je po dveh remijih zelo dobro, kar se odraža tudi v našem delu. Imamo cel teden, da se pripravimo na tekmo, tako da pričakujem, da bomo v soboto pravi!«

Kdo je vroč?

Že omenjeni Luka Janžekovič bo tudi v dvoboju s Celjem močan in pomemben adut Kidričanov. V preteklosti že član kadetske in mladinske reprezentance bo skušal nadaljevati serijo brez prejetega zadetka in v obup spravljati tudi napadalce Celja. Na Areni Petrol bo skušal 19-letni čuvaj mreže še petič v letošnji sezoni zakleniti svoja vrata, rešitve zanj že pred Koprčani in Goričani niso našli Mariborčani in Krčani.

Ali ste vedeli?

Kidričani so v 11 krogih letošnjega prvenstva vknjižili devet točk, osem tudi z Luko Janžekovičem v golu. Nadarjeni vratar je izpustil srečanje z Radomljami, proti katerim je Aluminij v tretjem krogu vknjižil prvo točko po povratku med najboljše klube v državi. Preostalih osem točk so rdeče-beli vknjižili vselej, ko je Janžekovič s pomočjo soigralcev svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Aluminij je Krško ugnal z izidom 3:0, v Ljudskem vrtu je bilo 0:2 v korist kidričevskega moštva, zadnji dve tekmi z Gorico in Koprom pa sta se zaključili brez zadetkov.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani do nove minimalne zmage
    Nogometaši Celja so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 1:0 (1:0).

DELI NA