Pred tekmo: Celje - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

CELJE - ALUMINIJ

22. februar 2020, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečni obisk: 1.005 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov

CELJE

Prepoved nastopa: /

Grofi so prvenstveno dirko začeli skromno, nanizali nekaj sila povprečnih rezultatov, nato pa začeli zmagovati kot po tekočem traku. Avgustovsko-septembrska zmagovita serija je Štajerce izstrelila proti vrhu, tik pod katerim so se potem obdržali vse do odhoda na zimski premor. Četrtega mesta Dušanu Kosiću in druščini ne gre jemati, a vendar se zdi, da so v jesenskih mesecih »spustili nogo s plina«. Ob nevpadljivi statistiki (9 zmag, 7 remijev in 4 porazi) in težavah s konstantnostjo gre visoko uvrstitev Celjanov pripisati tudi podobnim (ali pa še večjim težavam) neposrednih tekmecev. Zelo blizu, s štirimi točkami več, sta Aluminij in Maribor, še bližje pa je Mura, ki jo od ekipe iz knežjega mesta loči le točka. Kakšen bo položaj na lestvici po sobotnem spopadu s Kidričani?

Kdo je vroč?

Kidriška zadnja vrsta bo v soboto posebej pozorno spremljala poteze Daria Vizingerja. Hrvat je na dvajsetih tekmah namreč zabil kar trinajst golov, sedemkrat pa do veselja pomagal soigralcem. Enaindvajsetletnika to uvršča na drugo mesto ligaške lestvice strelcev ter v sam vrh lestvice asistentov. Za odtenek manj (tako strelsko kot podajalsko) je uspešen Mitja Lotrič, a tehnično nadarjeni Prekmurec vseeno velja za enega najbolj nevarnih posameznikov celjske čete. Medžimurec je bil uspešen tudi v pripravljalne obdobju, ko so Celjani med drugim premagali poljskega prvaka Piast in remizirali s Crveno zvezdo, prvo ekipo Srbije. 

Ali ste vedeli?

Celje je med premorom zapustil le en nogometaš. Grofi so s prodajo Tadeja Vidmajerja, ki se mu je iztekala pogodbo, izpeljali enega odmevnejših zimskih prestopov, bočni branilec je padel v oko poljskemu Lodžu. Precej več prometa se je v knežjem mestu odvijalo v nasprotno smer, Celjani so pripeljali štiri nogometaše. Modro-rumeni dres so oblekli Advan Kadušić (Zrinjski), Domantas Antanavičius (Maardu), Denis Marandici (Uniao Leiria) in Valentin Zekov (Dinamo Moskva), profesionalno pogodbo pa je podpisal mladi up Tom Kljun.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Nemanja Jakšić, Ivan Kontek

Rdeče-beli so decembra dokončno potrdili naziv presenečenja prve polovice sezone 2019/20. Po tem, ko so z dobrimi predstavami in temu primerno uvrstitvijo na prvenstveni razpredelnici obveljali za hit poletja, so v nadaljevanju dokazali, da julija in avgusta ni šlo le za nekaj posrečenih tekem. Slobodan Grubor je kidriško četo temeljito preobrazil, pod njegovo taktirko rdeči konkurirajo celo za naslov prvaka. Pred premorom so namere potrdili z zmago proti Muri, ki bi kaj lahko bila prelomna, če ne bi prigaranega zapravili že na naslednjem obračunu, ko je bil v Kidričevem premočan Maribor. Kljub porazu z neposrednim tekmecem pa Kidričani puške še zdaleč ne mečejo v koruzo, kar bodo želeli dokazati tudi ta konec tedna, ko jih čaka gostovanje v Celju.

Matic Vrbanec, vezist Aluminija: "Pred nami je kakovostna, mlada in ambiciozna ekipa. Mislim, da smo jim tudi sami podobni. Čeprav imamo nekaj poškodb in prepovedi igranja, se lahko nadejamo dobrega rezultata."

Kdo je vroč?

Vrh lestvice najboljših podajalcev lige si z Dariom Vizingerjem deli Matic Vrbanec. Triindvajsetletni vezist je eden izmed ključnih mož kidriškega preporoda, v povezavi z le-tem pa gre omeniti tudi Ilijo Martinovića, ki še ni podaljšal pogodbe in pozimi ni igral na pripravljalnih tekmah, Jureta Matjašiča, Nikolo Leka (slednji je z devetimi goli najboljši strelec svoje ekipe) in še koga. Tudi Dejana Petroviča, a mladi slovenski reprezentant od začetka februarja ni več del rdeče-belega kolektiva.

Ali ste vedeli?

Kidričani so nekoliko presenetljivo uspeli zadržati večino ključnih nogometašev, od tvorcev jesenskega uspeha je odšel le Dejan Petrovič, ki bo odslej branil barve dunajskega Rapida. Precej pozornosti je pritegnila vrnitev Luke Štora, za Kidričane bo do konca sezone igral kot posojen igralec Dynama iz Dresdna. Rdeče-bele vrste je okrepil še Stipe Vrdoljak, prej nogometaš Kopra, luknjo po slovesu Petroviča pa bosta skušala zapolniti tudi Lovro Grajfoner in Miloš Šaka.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani doma ugnali Aluminij
    Nogometaši Celja so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:0 (1:0).

DELI NA