Pred tekmo: Celje - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

CELJE - BRAVO

2.8.2019, ob 19:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:

- 8 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov
- sezonske vstopnice: 60 evrov (50 evrov za prejšnje imetnike, 30 evrov za dijake, študente, upokojence, starše otrok v MNC)

 

CELJE

V 4. krog bodo grofje krenili z željo po prvi prvenstveni zmagi. V prvem krogu so proti Muri z dobro igro v drugem polčasu uspeli izvleči remi, a trenda niso prenesli v naslednjo tekmo. V Sežani jih je z 1 proti 0 ugnal novopečeni prvoligaš Tabor, varovanci Dušana Kosiča pa so prikazali eno najslabših predstav v zadnjem času. V soboto jih je proti vodilnemu Aluminiju reševal vratar Jurhar, ki je mrežo prazno ohranil do konca obračuna, to pa je (sicer s precej manj truda) uspelo tudi vratarju Kidričanov. Gledalci na Stadionu Z'Dežele tako niso videli zadetkov, slab vtis iz uvodnih dvobojev pa bodo Celjani poskušali popraviti na petkovi tekmi proti Bravu.

Kdo je vroč?

V razglašeni celjski zasedbi še najbolj izstopa vratar Metod Jurhar. V obračunu z Aluminijem je svoji ekipi lastnoročno priboril točko in Celjane potegnil z dna lestvice, z večimi odličnimi posredovanji pa  si je bradati 21-letnik prislužil tudi mesto v enajsterici kroga. Največjo grožnjo za vrata gostov bo predstavljal Mitja Lotrič, ki je po odhodu Požeg Vancaša prevzel odgovornost v napadu.

Ali veste?

Celje je na domačem igrišču nazadnje slavilo 2. maja 2019, vmes pa so grofje doma nanizali tri remije in prav toliko porazov. V letošnjem prvenstvu so pred domačo publiko zaenkrat še neporaženi, a so na obeh tekmah do točke prišli le s težavo. Na drugi strani se Bravo na gostovanjih počuti odlično, na zadnjih desetih obračunih so vpisali kar šest zmag.

 

BRAVO

Ljubljančani v Celje prihajajo z dobrimi občutki. V prvem krogu so v mestnem derbiju pričakovano klonili proti favorizirani Olimpiji, nato pa so jo na Fazaneriji skoraj zagodli Murašem. Obakrat so na koncu domov odšli praznih rok, a so nato tri točke osvojili na derbiju novincev. Proti Taboru so na šišenskem stadionu prišli do minimalne zmage, oslabljene (rdeči karton od 50. minute) Sežančane pa so zlomili po uri igre.  S polnim izkupičkom so se novinci povzpeli na solidno peto mesto, zmaga pa jim je vlila tudi prepotrebno samozavest pred nadaljevanjem prvenstva.

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Naša želja je dober prvi polčas proti Sežani raztegniti na vseh 90 minut. V Celje gremo po vse tri točke, ne glede na razplet dogodkov pa bomo ostali borbeni."

Kdo je vroč?

Proti Taboru se je z zadetkom z glavo izkazal Ibrahim Arafat Mensah, prebil pa se je tudi v enajsterico kroga. To je uspelo kar trem nogometašem Brava, poleg Ganca še branilcema Zecu in Ihbeishehu, slednji je podal za edini gol na tekmi. V drugem krogu je mrežo Mure dvakrat zatresel mladi up Aljoša Matko, a statistike proti Krašovcem ni izboljšal.

Ali ste vedeli?

Bravo je "najmlajši" slovenski prvoligaš, ljubljanski klub je bil ustanovljen šele leta 2006. Spočetka so Ljubljančani več pozornosti namenjali delu z mladimi, v zadnjih letih pa smo bili priča bliskovitemu vzponu članske ekipe. V sezoni 2016/17 so zasedli prvo mesto v 3. SNL center, le 2 leti kasneje pa so slavili naslov prvaka 2. SNL in neposredno uvrstitev med slovensko nogometno elito.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi med Celjem in Bravom
    Nogometaši Celja in Brava so se v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:2).

DELI NA