Pred tekmo: Celje - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

CELJE - BRAVO

26. februar 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečni obisk: 968 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

CELJE

Prepoved nastopa: /

Pred obračunom s Kidričani so si v celjskem taboru zagotovo obetali težko tekmo. No, zagotovo precej težjo, kot je bila nato v resnici. Kidričani so namreč presenetili z medlo, neprepričljivo podobo, na drugi strani pa so Celjani leteli po igrišču. Nekako tako kot na začetku sezone, ko so se po obotavljivem začetku znašli v nizu odličnih iger in rezultatov. Z zasluženimi tremi točkami je četa Dušana Kosiča še enkrat več zaostrila položaj v zgornji polovici lestvice - prvih pet ekip namreč loči vsega sedem točk. Lahko grofi na svoj pas poleg kidriškega pripnejo še šišenski skalp in oznanijo začetek nove serije zmag?

Žan Zaletel, branilec NK Celje: ''Bravo je kompaktna ekipa. Kot proti Aluminiju bomo morali biti potrpežljivi, izkoristiti svoje priložnosti in paziti na nasprotnikove protinapade.''

Kdo je vroč?

V soboto je ponovno zablestel Mitja Lotrič. Že tolikokrat izpostavljeni član celjske zasedbe se je z dvema goloma znova dokazal kot eden najnevarnejših posameznikov lige. Prvič se je veselil v 25. minuti, ko je z močnim strelom v desni vratarjev kot zatresel malo mrežico. Rdeče-bela usoda je bila zapečatena v 51. minuti, ko je hitronogi Prekmurec udaril z roba kazenskega prostora in si prislužil laskavi naziv igralca kroga.

Ali ste vedeli?

Celjani imajo v svojih vrstah kar dva nekdanja Bravovca – oba osrednja branilca namreč. Dušan Stojinović je za mladinske selekcije šišenskega kluba igral do januarja 2018, Žan Zaletel pa je rumeni dres slekel pol leta za svojim partnerjem v obrambi. Verjetno najobetavnejši branilski tandem v ligi je grofe stal vsega 25 tisočakov – toliko so namreč odšteli za Zaletela, Stojinović je v knežje mesto prišel brez odškodnine.

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Pretekli konec tedna je v Spodnji Šiški v prvem delu srečanja potek dogajanja nadzoroval Tabor. Več od igre so imeli gostje tudi po tem, ko jih je v 20. minuti nekoliko presenetil zadetek Luke Žinka. Na šišensko srečo so češnje izkoristile samo eno od nanizanih priložnosti, četa Dejana Grabića pa je bila za potrpežljivost nagrajena s še enim, zmagovitim zadetkom na drugi strani. Rumenim je v nedeljo zares ustrezala le zmaga, s katero so nato preskočili prav Sežančane in se vsaj za nekaj dni otresli cone izpada. V Ljubljani kljub vsemu ne morejo in ne smejo biti popolnoma mirni, saj so tri točke proti Kraševcem osvojili vse prej kot suvereno. Kako se bo razpletlo v knežjem mestu?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: ''V tekmo gremo z velikim spoštovanjem do Celjanov, ki so v roku zadnjih dveh let neverjetno napredovali in nam postavljajo zgled. Gremo v odprt boj, videli bomo kaj nam bo to prineslo. Zanimivo bo videti, kako se bosta stila igre obeh ekip srečala na igrišču.''

Kdo je vroč?

Mrežo Tabora je v 28. minuti po hudi napaki Ariana Renerja načel Luka Žinko in vpisal drugi gol v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije. Dolgo časa je bila to tudi edina priložnost Brava na srečanju, nato pa je v 83. minuti Almin Kurtović v gostujoči kazenski prostor poslal vabljiv predložek, do žoge je ob Mariu Zebiću prišel debitant v rumenem Roko Baturina in postavil končni izid.

Ali ste vedeli?

Oba medsebojna obračuna tokratnih tekmecev v letošnji sezoni sta se končala z identičnim izidom. Tako avgustovsko kot oktobrsko srečanje sta se zaključili z rezultatom 2 proti 2 in delitvijo točk. Poleti so se med strelce vpisali Aljoša Matko, Mitja Križan in Mitja Lotrič (2x), jeseni pa Luka Žinko, Mustafa Nukić, Dario Vizinger in (spet) Mitja Lotrič.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo do točke pri Celju
    Nogometaši Celja in Brava so se v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2.

DELI NA