Pred tekmo: Celje - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

CELJE - BRAVO

27. september 2020, ob 15.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Aktualni prvaki so pretekli konec tedna zelenico sploh prvič v novi sezoni zapuščali kolikor toliko zadovoljni. Iz Ljudskega vrta so domov odnesli točko, ki je bila ob prikazanem  - grofje so najresnejše priložnosti nanizali v uvodu, nato pa je pobudo prevzel Maribor - dovoljšna nagrada za varovance Dušana Kosiča. Ti so praznih rok naposled ostali sredi tedna, ko je bila v Erevanu z 1:0 boljši tamkajšnji Ararat. Celjani so se z armenskim predstavnikom mučili celih 120 minut, na koncu pa v tretjem krogu kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo končali evropsko pot. Pozornost morajo takoj preusmeriti na domača tla, v nedeljo v knežje mesto prihaja ljubljanski Bravo. Bo imelo Celje dovolj moči, da prvenstveno krivuljo končno obrne navzgor?

Dušan Stojinović, branilec NK Celje: "Pričakujem težko tekmo z dobrim nasprotnikom. Obračun prihaja ob nepravem času za obe ekipi, časa ni bilo niti za počitek niti za trening, a se na to ne smemo ozirati. Prihaja dobro organizirana ekipa, ki goji podoben slog igre kot mi. Močno si želimo uspeha."

Kdo je vroč?

Za dvakratno vodstvo na stotem štajerskem derbiju sta poskrbela Mitja Lotrič in Jakob Novak. Celjski kapetan je udaril v 18. minuti, ko je po neodločnem posredovanju domače obrambe prišel do strela iz bližine in se veselil prvega zadetka v novi sezoni. V 78. minuti je svojo ekipo po sijajni dvojni podaji s Filipom Dangubićem - Hrvat je podal tudi za gol Lotriča - v novo vodstvo popeljal mladi Jakob Novak, a se njegov zadetek na koncu ni izkazal za odločilnega.

Ali ste vedeli?

Tokratna tekmeca se lahko pohvalita z izredno zanimivo statistiko medsebojnih obračunov. Prav vsi (razen enega, a do tega še pridemo) so se končali brez zmagovalca, vsi z izidom 2:2. Tehtnica se je na stran aktualnih prvakov nato le prevesila v 31. krogu pretekle sezone, ko so grofje slavili z 2:1. Po vodstvu Brava sta končni izid s skupnimi močmi postavila Dario Vizinger in Mitja Lotrič.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Po prvih obračunih v novem tekmovalnem obdobju se je Šiškarjem napovedovala svetla prihodnost. Kazali so podobo, s katero so se v finišu pretekle sezone povzpeli po prvenstveni razpredelnici, četa Dejana Grabića je delovala, kot da enomesečnega premora sploh ni bilo. Poraz v Mariboru ni pokvaril dobrega vtisa, ki so ga rumeni pustili na tekmah z Domžalami in Gorico. Enako velja za remi brez golov na obračunu s Koprom, je pa zato nekoliko zaskrbljujoč izpad iz pokalnega tekmovanja, ki so ga Ljubljančani doživeli med tednom. Ljubljančani so se opekli z drugoligašem iz Beltincev, po besedah šišenskega stratega pa je bil poraz proti Prekmurcem povsem zaslužen. Se bodo njegovi varovanci ta konec tedna predstavili v boljši luči?

Kdo je vroč?

Bravo nasprotnikove mreže v sredo ni zatresel že na drugi zaporedni tekmi. Po strelsko uspešnem začetku sezone - na prvih treh uradnih srečanjih so rumeni zabili šestkrat, če upoštevamo še prijateljsko tekmo s celovško Austrio, pa številka skoči na okroglih deset - so ljubljanski topovi obmirovali. Najlepšo priložnost za prekinitev strelskega posta je imel pretekli konec tedna Rok Kidrič, a v 46. minuti ni izkoristil slabega posredovanja koprskega čuvaja mreže.

Ali ste vedeli?

V nedeljo bo Dejanu Grabiću znova na razpolago Martin Kramarič. Dolenjec se je v rumenem dresu kot posojen nogometaš Maribora dokazoval v drugi polovici pretekle sezone, tokrat pa je s Šiškarji sklenil trajnejši dogovor. V prestolnici bo ostal vsaj do leta 2023, leto prej pa se bo iztekla pogodba Igorja Vekića. Mladi vratar bo barve Brava po podaljšanju sodelovanja nosil do konca sezone 2021/22.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prva zmaga tudi za Celjane
    Nogometaši Celja so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Bravo z 2:0 (1:0).

DELI NA