16.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Bravo

Prva liga Telemach, 13. krog

CELJE - BRAVO

18. oktober 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- PCT pogoj

CELJE

 

Prepoved nastopa: Žan Benedičič

Trinajsti krog Prve lige Telemach bosta s ponedeljkovo popoldansko tekmo zaključila Celje in Bravo. Ljubljančani s pozitivnim nizom vztrajajo tik pod vrhom lestvice, Celjani pa bodo na domači zelenici lovili prekinitev zmagovalnega posta. Grofje na zadnjih štirih preizkušnjah niso našli recepta za zmago, pod vodstvom novega trenerja Simona Sešlarja pa so uvodno tretjino prvenstva sklenili z dvema neodločenima rezultatoma. Nekdanji vezist je na klopi matičnega kluba debitiral z remijem proti Taboru, Celjani pa so se s točko vrnili tudi iz Kopra. Bo Sešlar v tretjem poskusu dočakal zmago? S štirimi zaporednimi slavji na medsebojnih tekmah se tehtnica nagiba na stran Brava.

Kdo je vroč?

Celjani so na koprski Bonifiki dvakrat povedli, a so se kanarčki obakrat vrnili v igro in poravnali izid. Z golom in podajo se je izkazal Ester Sokler, ki je prvič po šestem krogu Prve lige Telemach pričel ligaško srečanje. Simon Sešlar posavskega napadalca dobro pozna iz 2. SNL, zato se zdi, da bo nekdanji nogometaš Krškega in Brežic pod njegovim vodstvom dobil vidnejšo vlogo. Je lahko prav on tisti, ki bo savinjskega prvoligaša popeljal v uspešnejše vode?

Ali ste vedeli?

V ponedeljek se bosta za točke udarili ekipi, ki glede na raziskavo Mednarodnega centra za športne raziskave CIES največ priložnosti za igro namenjata slovenskim nogometašem. Prav Celjani so glede na minutažo slovenskih igralcev v vrhu te lestvice, kar pa ne čudi, saj so v mestu ob Savinji že v poletnem prestopnem roku javno napovedali, da želijo zgraditi mlado ekipo s slovenskimi nogometaši. Med tujci najvidnejšo vlogo igrata oba Ivana, Majevski in Božić.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Andraž Kirm

Čvrsta obramba ostaja zaščitni znak Brava. Ljubljančani so v uvodni tretjini Prve lige Telemach prejeli zgolj pet zadetkov, mreža Renata Josipovića pa je nedotaknjena na zadnjih štirih preizkušnjah. Ekipa iz Šiške je pred oktobrskim reprezentančnim premorom odbila tudi napade Mure, po dvoboju brez zadetkov pa je zadržala visoko uvrstitev. Četa Dejana Grabića ostaja na drugem mestu lestvice, točko za vodilnim Koprom in tri pred Olimpijo. Naslednji tekmec Ljubljančanov bo Celje, ki ga je Bravo, kot že zapisano, premagal na zadnjih štirih medsebojnih tekmah. Tako je bilo tudi v začetku avgusta, ko so grofje klonili po preobratu. Štajerci so po hitri izključitvi Gregorja Bajdeta z golom Tamarja Svetlina dobili prvi polčas. V nadaljevanju, po rdečem kartonu Davida Zeca, pa je za preobrat domačih poskrbel Martin Kramarič, ki je najprej izenačil, v izdihljajih tekme pa je z bele točke zadel za zmago Brava.

Kdo je vroč?

Renato Josipović je v Prvi ligi Telemach nepremagan že 371 minut. Hrvaški vratar je svoja vrata zaklenil že štirikrat, kot poudarja Dejan Grabić, pa ima zasluge za to celotna ekipa. Po odhodu Davida Brekala zadnjo vrsto odlično vodi Vanja Drkušić, ki je v letošnji sezoni dokazal, da je nevaren tudi za gol tekmeca. Nekdanji up Krke in Krškega je odločil srečanje na koprski Bonifiki, še prej pa je zadel v mestnem spopadu z Olimpijo.

Ali ste vedeli?

Bravo je reprezentančni premor izkoristil za skok k severnim sosedom. Ljubljančani so se merili s celovško Austrio in v obračunu z avstrijskim prvoligašem iztržili remi. Mrežo Korošcev sta zatrela že omenjeni Gregor Bajde in Sandi Ogrinec, v dresu Brava pa je zaigral tudi Marko Nunić, nekdanji napadalec Olimpije in Radomelj, ki je zadnjih nekaj let igral v Grčiji. Bi lahko Ljubljančan v nadaljevanju sezone oblekel dres Brava?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.10.2021 | Prva liga Telemach
    Celjani ob koncu strli Bravo
    Nogometaši Celja so v 13. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 1:0 (0:0).

DELI NA