10.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Bravo

Prva liga Telemach, 5. krog

CELJE - BRAVO

12. avgust 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- sezonske vstopnice

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjani so se na Kras podali z željo, da prekinejo niz treh zaporednih remijev. Cilj so po svoje izpolnili: v Sežani so doživeli prvi prvenstveni poraz. Čeprav so bili večino srečanja boljši, nevarnejši, od 53. minute dalje pa tudi številčnejši od rdeče-črnih tekmecev, se je znova potrdilo tisto zlajnano nogometno pravilo: kdor ne da, dobi – in zasedba iz knežjega mesta je gol dobila v zadnjih minutah srečanja. Rezultat se do konca ni spremenil in Celje se je domov vrnilo kot osma ekipa lige, pri čemer ima na rovašu isto število točk kot zadnji Maribor, predzadnji Bravo in sedma Gorica. Bodo varovanci Romana Pilipčuka svojo bero izboljšali v petek?

Charles Ikwuemesi, napadalec NK Celje: "Celje je lani Bravo na stadionu Z’dežele premagalo dvakrat, a je šlo, kot so mi dejali soigralci, obakrat za zelo trdo tekmo. Tudi tokrat ne pričakujem nič drugega, saj smo oboji pri treh točkah in si bomo prizadevali slabši izkupiček izboljšati. Bravo je bil lani najboljša obramba lige, njihova ekipa se ni veliko spremenila in še vedno premorejo kar nekaj kvalitetnih posameznikov. Zelo mogoče je, da bo tekmo odločil en sam zadetek. S soigralci bomo storili vse, da ga bomo dosegli mi. Čas je namreč za prvo zmago v tej sezoni."

Kdo je vroč?

Od vseh celjskih poletnih pridobitev morda celo največ obeta Charles Ikwuemesi. Nigerijski napadalec se letos med strelce še ni vpisal, a je njegov doprinos k igri rumeno-modre čete očiten. Prav nad visokoraslim 21-letnikom, ki se je slovenski nogometni javnosti sicer predstavil že v dresu krškega drugoligaša, je Ovsenek storil prekršek za drugi rumeni karton. Kakšna bo Nigerijčeva vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Celje se je poleti razšlo z Žanom Zaletelom, ki se je odpravil na Dansko. Slovenski mladi reprezentant je prevzel pomembno vlogo v ustroju tamkajšnjega prvoligaša Viborga, za katerega redno zbira nastope; ravno v torek se je s soigralci veselil napredovanja v play-off UEFA Evropske konferenčne lige. Poznavalci slovenskega nogometa se bodo spomnili, da je Zaletel leta 2018 v Celje prišel prav iz Brava …

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Tudi Šiškarji z dosedanjim potekom sezone ne morejo biti zadovoljni. Domžale so jim pretekli konec tedna zadale že tretji poraz: tekma je bila odločena že v 11. minuti. Ljubljančani so po prejetem zadetku zaigrali odločneje, bili podjetnejši tekmec, a je bila njihova prevlada jalova. Niso in niso našli tiste »zadnje« podaje, ki bi presekala čvrsto domžalsko obrambo. Tudi sicer varovance Dejana Grabića pesti premalo kreativnosti v napadu – edini letošnji zadetek so dosegli ob minimalni zmagi nad Koprom. Morda je za takšne napovedi prezgodaj, a vse kaže, da bo morala ekipa, ki je še lani naskakovala Evropo, znižati svoja pričakovanja. Ali pač?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Od tega trenutka smo v krčevitem boju za obstanek v ligi. Zahteve se bodo spremenile. Prej kot se s tem sprijaznimo in to ponotranjimo, boljše bo za nas."

Kdo je vroč?

Med krivci za strelsko sušo, s katero se soočajo v Spodnji Šiški, je tudi Luka Štor. Nekdanji napadalec Aluminija še ni uspel upravičiti visokih pričakovanj, a še naprej uživa trenerjevo zaupanje. Dejan Grabić ga je na vseh štirih prvenstvenih dvobojih uvrstil v začetno enajsterico, nato pa ga je, zanimivo, prav vsakič zamenjal z Lorenom Maružinom. Je mogoče 24-letni Hrvat rešitev za ljubljanske težave?

Ali ste vedeli?

Tokrat se ni izšlo po šišenskih željah, zato pa privržence Brava lepši spomini vežejo na tisto tekmo z Domžalami, ki je v lanski sezoni odločala o potniku v finale pokalnega tekmovanja. Rumena tekmeca sta se konec aprila srečala v Spodnji Šiški; po zadetkih v 3. in 26. minuti je kazalo, da se bodo napredovanja veselili ravbarji, nato pa so domačini v drugem polčasu izpeljali popoln preobrat za zgodovinsko zmago.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.08.2022 | Prva liga Telemach
    Celje prek Brava do prve zmage
    Nogometaši Celja so v 5. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 1:0 (1:0).

DELI NA