21.02.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Bravo

Prva liga Telemach, 23. krog

CELJE - BRAVO

22. februar 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: Damjan Vuklišević in David Zec

V sredo bosta ravno tako na sporedu dve tekmi, Celje bo gostilo Bravo. Medtem ko Ljubljančani po dveh porazih še čakajo na prve točke v nadaljevanju sezone, so grofje po domači zmagi v obračunu z Muro remizirali s Taborom. Četa Romana Pilipčuka se je v Sežani dvakrat veselila vodstva, a je ostala brez zmage. Mrežo Kraševcev je po vsega desetih minutah igre načel Denis Popović, ki je natančno izvedel prosti strel, v drugem polčasu pa je zmedo v domači zasedbi izkoristil še Mark Zabukovnik. Nekdanji vezist Radomelj se je veselil prvenca v celjskem dresu, kot že zapisano, pa to ni bilo dovolj za tri točke. Osmi neodločeni rezultat v aktualnem prvenstvu je pomenil zdrs na tretje mesto, saj so se na drugo po zmagi v derbiju zavihteli Mariborčani. Prav oni bodo nasprotnik po tekmi z Bravom.

Kdo je vroč?

Denis Popović je bil v Sežani udeležen v oba celjska zadetka. Kapetan grofov je dva od treh zadetkov dosegel prav na tekmah s Taborom, tudi sicer pa velja za idejnega vodjo celjske igre. Tudi v sredo je za pričakovati, da bo nekdanji reprezentant, ki ima na svojem računu tudi tri asistence, dirigent igre gostiteljev.

Ali ste vedeli?

Roman Pilipčuk bo moral po dveh spomladanskih preizkušnjah prisiljen močno prenoviti sestavo zadnje vrste, saj sta osrednja branilca Damjan Vuklišević in David Zec v Sežani izpolnila kvoto rumenih kartonov. Za nameček se je že v prvem polčasu poškodoval Nino Milić, zato je priložnost za debi hitro dočakal Daniel Štefulj. Če je poškodba mladega Mariborčana hujše narave, je prav posojeni član Dinama logična rešitev za levo stran, vprašanje pa je, kdo bo ob zimskem novincu Klemnu Nemaniču zaigral v osrčju obrambe. Žan Flis spomladi še ni zaigral, bo luknjo zakrpal Žan Karničnik?

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je bil pred nadaljevanjem prvenstva na nikogaršnji zemljiv, saj je bil devet točk oddaljen od Mure in Domžal, a tudi Radomelj in Gorice. Razlika do šestega mesta po dveh spomladanskih tekmah znaša deset točk, Ljubljančanom pa so se po podaljšanju serije brez zmage približali zasledovalci. Tabor po dveh porazih Šiškarjev, ki so po mestnem obračunu izgubili še sosedski dvoboj z Domžalami, zaostaja za šest točk, eno več Ljubljančani bežijo Goričanom in Radomljanom. Ekipa iz Šiške za mirnejše nadaljevanje sezone nujno potrebuje točke, predvsem pa zmage, ki bi okrepile samozavest nogometašev. Zadnje ligaško slavje namreč sega v začetek marca, ko je pred Bravom pokleknil Tabor. Lahko v knežjem mestu izkoristijo domače rošade v obrambni liniji?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Opozarjamo že celo sezono. Smo v čudni in zelo zahtevni sezoni, saj smo v coni borbe za obstanek, zato je dragocena vsaka točka. Biti moramo psihološko močni, za telesno pripravljenost bomo poskrbeli trenerji, znotraj tega pa moramo biti enostavni, kar tudi smo. Stvar za poglobljeno analizo pa je, zakaj se nam dogaja, da dobivamo tako poceni zadetke in ne izkoriščamo takšnih priložnosti. Vse, kar se dogaja v tej sezoni, je dober test za nas."

Kdo je vroč?

Marsikdo v nedeljo še ni odložil jedilnega pribora, pa so Domžalčani v Šiški že slavili vodstvo. Ljubljansko mrežo je v uvodu tretje minute načel Mirza Hasanbegović, domači načrt pa se je hitro spremenil v prah, saj nato gostje niso puščali veliko prostora, možje v rumenem pa so s težavo prihajali do zares pravih priložnosti za gol. Grabić kljub zahtevnemu položaju ni pozabil na mlade nogometaše, saj je mladi Beno Selan, po stažu še mladinec, pričel že tretjo zaporedno tekmo Prve lige Telemach.

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, so Ljubljančani zadnjo zmago vknjižili na začetku novembra, v 16. krogu, ko so z goloma Mitje Križana in Martina Kramariča po preobratu premagali Tabor. Sežanci so tudi edini, ki so v letošnji sezoni Bravu na domačem igrišču oddali vse tri točke, Šiškarji so jih premagali v sedmem krogu. Mreža Kraševcev se je tedaj tresla kar štirikrat in zdelo se je, da je Dejan Grabić našel recept za učinkovito igro. Do popolnega prebujenja ni prišlo, nogometaši Brava so na naslednjih sedmih gostovanjih zadeli le še dvakrat in na svoj račun dodali tri točke.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.02.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani v zaključku do treh točk
    Nogometaši Celja so v 23. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 2:1 (1:1).

DELI NA