05.10.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Bravo

Prva liga Telemach, 12. krog

CELJE - BRAVO

7. oktober 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 16. leta: 5 evrov


 

CELJE

Prepoved nastopa: Žan Karničnik

Na šok, za katerega je pred tednom dni v knežjem mestu poskrbel Aluminij, David, ki je premagal celjskega Goljata, se je vodilna ekipa lige odzvala na najboljši mogoč način. Resda se pred svojimi gledalci Mura letos ne znajde najbolje, a zato tri točke, ki so jih grofje vpisali v Murski Soboti, niso nič manj vredne. Do njih so varovanci Alberta Riere prišli zrelo, potrpežljivo. V prvem polčasu njihova prevlada ni obrodila sadov v obliki zadetkov ali vsaj pravih priložnosti, zato pa so bili bolj nevarni v nadaljevanju. Celje ostaja na vrhu prvenstvene razpredelnice, a ne sme popustiti: Olimpiji, ki je prevzela vlogo prvega zasledovalca, beži le za štiri točke.

Kdo je vroč?

Ko je Mark Zabukovnik konec septembra odločil tekmo z Radomljami, je mladi vezist dejal, da doseganje zadetkov ni njegova primarna naloga. Po videnem v prekmurski prestolnici se vseeno zdi, da je nekdanji mlinar prišel na okus za tresenje mrež. Tekla je 54. minuta, ko ga je našel predložek Aljoše Matka, Zabukovnik pa se je razveselil drugega zadetka v sezoni. Delo je s prvencem v rumeno-modrem dokončal Jegor Prucev.

Ali ste vedeli?

Med kandidati za nastop v soboto ne bo Žana Karničnika, ki je pretekli konec tedna dopolnil svojo zbirko rumenih kartonov in si prislužil tekmo počitka. Je pa bočni branilec pred dnevi znova prejel vpoklic v slovensko izbrano vrsto. Naši fantje se bodo naslednjo soboto v razprodanih Stožicah pomerili s Finsko, v torek pa nato potujejo na Severno Irsko. Karničnik bo bržkone spet zasedel svoje mesto ob desni stranski črti.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Zmaga nad Domžalami bo Šiškarjem pomenila še toliko več, ker so imeli vse do sobote popoldne proti sosedom s severa Ljubljanske kotline precej klavrno domačo statistiko. Pred svojimi gledalci so rumeno družino nazadnje ugnali leta 2020. Za prekinitev črnega niza so se pošteno nagarali: v zaostanku so se znašli že nekaj sekund po prvem žvižgu, nato pa so morali izpeljati še popoln preobrat. Končni izid na tekmi, ki je dala kar pet zadetkov, je kmalu po odmoru postavil Štravs. Bravo se je s tremi točkami utrdil na četrtem mestu in se popolnoma približal tretjemu Kopru. Prehiti ga lahko že ta konec tedna, a le, če slavi na gostovanju pri vodilnem Celju …

Kdo je vroč?

Matija Kavčič tudi po 11. krogih ostaja prvi asistent lige. Pri prvem zadetku Brava je podal Pečarju, ki je žogo odložil Stankoviću, dve minuti zatem pa je bil v dogajanje vpet bolj neposredno. Odlično je izvedel kot in na beli točki našel prav Pečarja, na katerega so gostujoči branilci povsem pozabili. Posojeni nogometaš Austrie, ki že kaže svojo kvaliteto, je s sijajnim polvolejem zabil enega od zadetkov kroga. 

Ali ste vedeli?

Bravo je imel za pripravo na celjski izziv nekaj dni manj. Sredi tedna so bili Šiškarji na delu v pokalu, kjer so se pomerili z radomeljskim soligašem. Ker gledalci v prestolnici v rednem delu niso videli zadetkov, so edini prvoligaški dvoboj na tej stopnji tekmovanja odločili streli z bele točke. Loterija je bila bolj naklonjena Radomljanom, ki so se Ljublančanom tako maščevali za lanski poraz v 2. krogu.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 07.10.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani do novih treh točk proti Bravu
    Nogometaši Celja so v 12. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 2:1 (1:1).

DELI NA