Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

17. september 2016, ob 16.00: CELJE - DOMŽALE

Stadion: Arena Petrol, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 1.450 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- ženske in otroci do 14. leta brezplačno

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Dalibor Volaš

Celjani so v prvi preizkušnji po reprezentančnem premoru prekinili serijo štirih tekem brez poraza in z vsega točko na računu, saj so v savinjsko-šaleškem derbiju slavili pomembno, a tudi sladko zmago. Pod dva zadetka v velenjski mreži se je podpisal Dalibor Volaš, ki pa tokrat ne bo na razpolago, saj je v pokalnem dvoboju s Krškim vknjižil dva rumena kartona in srečanje zaključil tik pred koncem polurnega podaljška. Še nekoliko kasneje so grofje prejeli izenačujoči zadetek, ki je dvoboj s Krškim podaljšal vse do izvajanja najstrožjih kazni, ki pa so tehtnico nagnile v korist Posavcev. Celjani so tako zaključili s pokalnimi izzivi, zdaj pa se lahko v celoti osredotočijo na prvenstvo. V dvoboj z Domžalčani bo zasedba s knežjega mesta krenila tudi brez trenerja Roberta Pevnika, saj je bil bivši strateg Domžal v Krškem ravno tako izključen.

Kei Hoshikawa, pomočnik trenerja Celja: »Domžale so močna ekipa. Njihovi rezultati povedo vse. Vidim pa, poleg taktičnih stvari na igrišču, priložnost v menjavi trenerjev. Novi strateg je zelo malo časa na položaju glavnega trenerja in v kratkem času težko navadiš igralce na določene novosti, pa čeprav so majhne. Naš jutrišnji nasprotnik na zadnji prvenstveni tekmi ni bil tako suveren, kot na prejšnjih. Tukaj je naša priložnost.«

Kdo je vroč?

Lovre Čirjak je po reprezentančnem premoru znova našel formo z začetka letošnje sezone. Krilni nogometaš se je v Velenju proslavil z odličnim preigravanjem, po katerem je Celje s četrtim golom sezone povedel v rezultatsko prednost, med boljšimi v celjskem dresu pa je bil tudi med tednom, saj je bil vključen v oba zadetka Amarja Rahmanovića, ki po selitvi na Areno Petrol ravno tako kaže dobre predstave.

Ali ste vedeli?

Čeprav Robert Pevnik zaradi izključitve v Krškem ne bo smel voditi celjskega moštva, lahko zapišemo, da bo sobotno srečanje minulo tudi v znamenju dvoboja z bivšimi delodajalci. 47-letni strokovnjak je prav na klopi Domžal doživel prvoligaški krst, saj je rumene dobre štiri mesece vodil v sezoni 2008/09, ko je nasledil Slavišo Stojanovića, a se je po seriji štirih porazov poslovil po 14. krogu prvenstva. Še nekoliko bolj nostalgična bo vrnitev zdajšnjega domžalskega stratega. Simon Rožman je v celjskem klubu preživel dobro desetletje, v sezoni 2014/15 pa je grofe popeljal do drugega mesta in pokalnega finala. Za Rožmanovo slovo s celjske klopi so bile »krive« prav Domžale, saj je 33-letni strokovnjak po porazu odstopil z mesta trenerja.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so bili v primerjavi s Celjem v pokalnem tekmovanju bistveno uspešnejši, a so se morali tudi sami pošteno spotiti za napredovanje med pokalne četrtfinaliste. Dvoboj s Tolminom se je po obetavnem začetku – Slobodan Vuk je s strelom z bele točke rumene že v peti minuti povedel v vodstvo – zavlekel v podaljške, v katerih pa je pokalni prvak iz leta 2011 potrdil status favorita ter z zadetki Elvisa Bratanovića, Alvara Brachija in Jureta Matjašiča, ki je zadel že ob debiju, prišli do visoke zmage. Novi strateg Simon Rožman se je tako predstavil z dvema zaporednima zmagama, saj so njegovi varovanci v osmem krogu ugnali Aluminij in tako prekinili mini serijo dveh zaporednih porazov, ki sta dvakratne državne prvake z vrha lestvice pahnila na peto mesto.

Simon Rožman, trener Domžal: »Domov se je vedno lepo vrniti, vendar to ne velja v športnem smislu. V celjskem klubu sem preživel deset let in zaradi tega bom pred tekmo verjetno čutil poseben naboj. Na drugi strani pa je vsebina tista, na katero moramo biti osredotočeni. Z dobro pripravo na tekmo in kvaliteto igralskega kadra se bomo zagotovo predstavili v dobri luči.«

Žan Majer, vezist Domžal: »Celje je vedno zahteven tekmec. Ima dobro in mlado ekipo, ki je željna dokazovanja, ima pa tudi nekaj posameznikov, ki so bolj izkušeni in lahko naredijo razliko na igrišču. Na tekmeca se moramo dobro pripraviti, saj ne smemo izgubljati točk. V igri želimo napredovati kot ekipa in tudi kot posamezniki. To nam bo uspelo le v primeru, če bomo dali vse od sebe. Le na takšen način lahko naredimo preskok na lestvici.«

Kdo je vroč?

Domžalska zasedba je po spremembi na trenerski klopi doživela tudi nekaj sprememb. Rožman, ki je med tednom v Tolminu priložnost ponudil povsem spremenjeni enajsterici, je v dvoboju z Aluminijem v začetno postavo vključil nekaj novih imen, nekateri igralci pa so ob prenovljeni taktični postavitvi nekoliko spremenili tudi svojo položaj na zelenici. Žan Majer je skupaj z Lucasom Horvatom sestavljal par na položaju zadnjega zveznega nogometaša, dobro predstavo proti bivšemu klubu pa je kronal tudi z golom, s katerim je potrdil zmago svojega moštva.

Ali ste vedeli?

Simon Rožman je za nekaj časa ostal brez Juninha, saj si je dolgoletni član v pokalni tekmi proti Tolminu, po trku z domačim vratarjem Blažom Draščkom, poškodoval koleno. Zvezni nogometaš rumenih bo predvidoma odsoten okrog dva meseca, kar obenem pomeni, da bo moral za nekaj časa odložiti lov na vrh klubske lestvice. Izkušeni Brazilec s 196 prvoligaškimi nastopi v hrbet gleda zgolj Luki Elsnerju, zdaj že nekdanji domžalski strateg je za moštvo, ki domuje ob Kamniški Bistrici odigral 227 tekem v najmočnejši konkurenci.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odločitev v Celju padla povsem na koncu
    Nogometaši Celja so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (1:0).

DELI NA