Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

CELJE - DOMŽALE

12. september 2020, ob 20.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celje se v nadaljevanje sezone podaja brez prvega klubskega strelca šampionske sezone. Odšel je tudi športni direktor Branko Veršič, Robert Koren pa ni več del strokovnega štaba. Dario Vizinger se je pred dnevi preselil v Avstrijo, okrepil je Wolfsberger, tretjo ekipo zadnjega prvenstva. Dušan Kosič bo hrvaškega napadalca močno pogrešal, saj je bil nogometaš iz Čakovca eno od udarnih želez celjskega napada. Le-ta v letošnjem prvenstvu še čaka na prvi zadetek, savinjski udarci za zdaj še niso našli poti do tekmečevega gola. Grofje so po domačem porazu z Muro s slepimi naboji streljali tudi v Kidričevem, med reprezentančnim premorom pa so imeli dovolj časa, da dvignejo svojo formo in popravijo realizacijo. Rumeno-modri bodo prvo ligaško zmago napadali v soboto, ko bodo v knežjem mestu gostovale Domžale. Celjani so v minuli sezoni dobili tri medsebojne spopade, kako uspešni bodo letos?

Kdo je vroč?

Dario Vizinger se je preselil k severnim sosedom, Dušan Kosič pa je v minulih dneh pogrešal tudi nekaj reprezentantov. Ob Mitji Lotriču je prvo vabilo v člansko izbrano vrsto Slovenije prejel tudi Matjaž Rozman. Najboljši vratar zadnje izdaje Prve lige Telekom Slovenije sicer ni dočakal priložnosti za debi, mu je pa reprezentančno vabilo zagotovo dalo novega motiva za dokazovanje. Izkušeni vratar se je z nekaj posredovanji izkazal že v Kidričevem, ko je zaklenil svoja vrata. Kako uspešen bo v tretjem krogu prvenstva?

Ali ste vedeli?

Ne le Mitja Lotrič in Matjaž Rozman, v knežjem mestu so se lahko pohvalili s kar štirimi članskimi reprezentanti. Denis Marandici, ki je z Moldavijo gostoval tudi v Stožicah, je tekmo s Slovenijo spremljal s klopi za rezerviste, je pa krstni nastop v dresu z državnim grbom vknjižil na tekmi s Kosovom, v igro je vstopil v 81. minuti. Domantas Antavičius bo moral na prvi nastop za reprezentanco Litve še nekoliko počakati, se je pa z rojaki razveselil zmage nad Albanijo. Žan Zaletel in Dušan Stojinović sta bila pomemben člen mlade reprezentance Slovenije, Gašper Koritnik pa je z mladinsko izbrano vrsto gostoval v Avstriji.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Tudi v Domžala ne morejo biti pretirano zadovoljni z odprtjem novega prvenstva. Lani osmouvrščeni klub Prve lige Telekom Slovenije je v novo prvenstvo zakorakal s točko. Domžalčani so na domačem igrišču najprej izgubili z Bravom, pred dvotedenskim premorom pa remizirali z ranjenim Mariborom. V soboto se četa Dejana Djuranovića odpravlja na prvo gostovanje. Senijad Ibričić in soigralci bodo skušali prekiniti niz petih tekem zmagovalnega posta na medsebojnih tekmah s Celjem. Grofje so na zadnjih devetih tekmah z Domžalami izgubili zgolj enkrat, kljub temu pa se statistična tehtnica nagiba v korist rumene družine. Tekmeca se bosta v prvoligaški konkurenci srečala že 83, z 31 zmagami pa so uspešnejše Domžale. Grofje so nabrali sedem zmag manj.

Grega Sorčan, vratar Domžal: "Prvenstvo nadaljujemo pri aktualnem prvaku slovenske lige, kar zagotovo pove vse o samih pričakovanjih pred tekmo. Gre za moštvo, ki si je v pretekli sezoni državni naslov povsem zaslužilo, zato bomo morali biti skozi celotnih 90 minut maksimalno osredotočeni. Menim, da bo šlo za izenačen dvoboj, odločale pa bodo malenkosti. Celjani obenem nastopajo tudi na evropskem prizorišču, kar pa ne pomeni, da bodo zaradi tega kaj bolj sproščeni."

Kdo je vroč?

Dario Kolobarić je ob Ninu Koutru edini nogometaš, ki se je zadel tako v prvem kot drugem krogu prvenstva. To je bilo za zdaj dovolj zgolj za točko, kljub temu pa robustni Idrijčan dokazuje, da bo v letošnji sezoni pomemben adut Dejana Djuranovića. Domžalski strateg je 20-letniku obakrat namenil prostor v začetni enajsterici, mladenič pa se lahko pohvali s povsem spodobno statistiko. Na osmih prvoligaških tekmah se je med strelce vpisal že štirikrat, za gol pa v povprečju potrebuje malce več kot 94 minut.

Ali ste vedeli?

S članskim reprezentantom so se lahko v začetku septembra pohvalili tudi pri Domžalah. Mattias Kait je za Estonijo odigral vseh 180 minut, v Domžale pa se je vrnil z dvema porazoma. Estonci so izgubili z Gruzijo in Armenijo. Bolje sta se z mladinsko reprezentanco odrezala Jošt Urbančič in Tamar Svetlin. Slednji je s kapetanskim trakom na levici ob zmagi z 2:0 vknjiži gol in asistenco. Z novimi izkušnjami sta se ob Kamniško Bistrico vrnila tudi mlada reprezentanta Slovenije, Janez Pišek in Sven Šoštarič Karić.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA