Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

CELJE - DOMŽALE

14. februar 2021, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

CELJE

Prepoved nastopa: Žan Flis

Tudi Celjani so se, podobno kot Olimpija in Tabor, med premorom odločili za spremembo na klopi. Vse prej kot bleščeča prva polovica sezone je s trenerskega stolčka odnesla Dušana Kosiča, ki bo v celjsko zgodovino ne glede na vse zapisan z zlatimi črkami, zamenjal pa ga je Jiri Jarošik. V vlogi stratega še ne najbolj izkušeni Čeh bo spomladi lovil zaostanek za vrhom: Celjani se trenutno sicer nahajajo na osmem mestu prvenstvene razpredelnice, a imajo le sedem točk manj od četrtega Kopra. Ognjeni krst (Domžale na Štajersko prihajajo v vlogi neizrazitega favorita) Jarošika čaka ta konec tedna – so z njegovim prihodom aktualni prvaki povlekli pravo potezo?

Kdo je vroč?

Celjani so se po koncu jesenskega dela sezone zahvalili Dušanu Kosiča, poleg snovalca lanskoletnega uspeha pa so odšli še Roman Bezjak, Nino Pungaršek, Jasmin Jerič in Amel Mujčinović. Na drugi strani so se grofje dodobra okrepili v napadu: poleg Jureta Matjašiča sta prišla še Anel Hajrić in Nino Kukovec. Iz Brežic se je v Celje preselil vroči Ester Sokler, ki se ga je nekaj časa povezovalo celo s prestopom v Olimpijo. Bo v nedeljo opravičil renome?

Ali ste vedeli?

Jiri Jarošik bo tokrat le dočakal svoj debi na prvoligaškem odru. Čeh se še ne more pohvaliti z bogatimi trenerskimi izkušnjami: vlogo stratega je doslej imel zgolj v domačem drugoligašu Usti nad Labem, kot pomočnik trenerja pa je deloval pri praški Sparti, Slovanu Liberecu in Ružomberoku. Veliko bogatejši je njegov igralski življenjepis. Gre namreč za nekdanjega reprezentanta, ki je zaigral za klube kot so Chelsea, Celtic, Birmingham, CSKA Moskva, Real Zaragoza in Sparta Praga.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Andraž Žinič

V sredo se je v Domžalah odvil že znan scenarij: nekaj zelo podobnega smo namreč videli na začetku sezone, ko je pod Pohorjem že kazalo na rumeno zmago, pa so bili na koncu vseeno boljše volje vijoličasti. Dejan Djuranović je lahko prej kot z rezultatom zadovoljen z napadalno miselnostjo svojih varovancev. Ta je do izraza prišla predvsem v prvem polčasu, ko so se tako eni kot drugi bore malo posvečali branjenju, goli pa so tako padali kot po tekočem traku. Po odmoru so vajeti prevzeli gostje in (ob pomoči Grege Sorčana, ki ni imel svojega dne) odnesli remi. Domžalčani so pred nadaljevanjem sezone kljub vsemu optimistični - bodo v knežjem mestu le nagrajeni za trdo delo med pripravami?

Dejan Djuranović, trener NK Domžale: "V nedeljsko tekmo s Celjem moramo stopiti optimistično. S strani nasprotnika gre zaradi prihoda novega trenerja pričakovati nekaj novosti. Skušali se bomo ustrezno pripraviti in pravilno odgovoriti na vprašanja, ki se bodo pojavljala."

Kdo je vroč?

Dario Kolobarić je v prvem spomladanskem krogu nadaljeval tam, kjer je jeseni odnehal. Ob slabem posredovanju mariborske obrambe se je v izdihljajih prvega polčasa razveselil devetega zadetka v sezoni in se na vrhu lestvice strelcev pridružil Nardinu Mulahujsenoviću. Rumeni dres bi nadarjeni mladenič v nedeljo kaj lahko oblekel zadnjič – vse bolj se zanj namreč zanimajo zmaji. Bo še enkrat pokazal, zakaj?

Ali ste vedeli?

Benjamin Markuš je proti Mariborčanom vpisal prvi letošnji nastop v članski konkurenci, ko je v 82. minuti na igrišču zamenjal Arnela Jakupovića. Dvajsetletnik se je decembra vrnil s posoje pri sosednjem Dobu, sicer pa je za rumeno družino debitiral že v lanski sezoni (3 nastopi, 141 minut). Gre za otroka Domžal, ki se najbolje znajde v zvezni vrsti. Bo trenerjevo zaupanje užival tudi v nedeljo?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani osvojili Celje
    Nogometaši Celja so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:1).

DELI NA