08.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telemach, 26. krog

CELJE - DOMŽALE

11. september 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

CELJE

Prepoved nastopa: /

Od spopada Celja in Radomelj bi bilo pričakovati, da bo postregel z napadalno igro na obeh straneh in, posledično, številnimi zadetki. Nenazadnje je Simon Rožman že od nekdaj pristaš tovrstne filozofije, Nermin Bašić pa ji je zvestobo obljubil po uvodni visoki zmagi nad Aluminijem. Zato smo bili prejšnji konec tedna ljubitelji slovenskega nogometa kar nekoliko presenečeni, ko se je knežje-mlinarski dvoboj končal brez zadetkov. S točko so nekoliko manj zadovoljni v celjskem taboru, a si kaj več glede na bledo predstavo niti niso zaslužili. Resda jim je v končnici tekme spet zmanjkalo nekaj športne sreče. Se jim bo tokrat vendarle nasmehnila?

Tjaš Begić, napadalec NK Celje: "Ni zgolj kliše, da lahko vsak premaga vsakega. Bolj kot kvaliteta ekipe sta pomembna pristop in želja po uspehu. Te nam ne manjka, zato sem prepričan, da bomo jutri pravi."

Kdo je vroč?

Ne bi bilo pošteno, če bi zapisali, da so bili Celjani povsem nenevarni. V zadnjih desetih minutah so rumeno-modri namreč postali nekoliko bolj živahni. Po prostem strelu Tomislava Tomića z roba kazenskega prostora se je žoga na primer ustavila na golovi črti, v sodnikovem dodatku pa je Tjaš Begić zatresel prečko. Mladi napadalec je poskušal že v prvem polčasu, ko je nastreljal dobro postavljenega gostujočega vratarja.

Ali ste vedeli?

Slovenski reprezentant Benjamin Verbič, ki že od leta 2017 član kijevskega Dinama, je tako kot številni Ukrajinci pred vojno vihro zapustil državo. Te dni se mudi doma, v Sloveniji, zdaj pa se je odzval na povabilo vodstva svojega matičnega kluba (za grofe je zbral 103  nastope med elito). Do razrešitve klubskega statusa bo treniral skupaj s celjsko ekipo.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Če na Stadionu Z'dežele v nedeljo nismo spremljali kdo ve kako zanimivega nogometa, pa je bila zgodba ob Kamniški Bistrici povsem drugačna. Domžalsko-soboška naveza je postregla z izrednim obračunom, polnim priložnosti, ki se je pravično končal z delitvijo točk in po enim zadetkom v vsaki mreži. Ti bi lahko bili tudi precej bolj luknjasti, a sta imela svoj dan vratarja obeh ekip. Drugi zaporedni remi pomeni, da se je domžalski vlak nekoliko upočasnil, a drdra dalje. Nezadržno se približuje zgornjemu domu Prve lige Telemach (od pete Mure ga ločita le dve točki, od četrtega Brava tri), v sredo pa ga čaka postanek v knežjem mestu.

Janez Pišek, vezist NK Domžale: "Uvod v novo leto je bil zelo dober, toda ne smemo zaspati. Šest tekem, dvanajst točk. Lep dosežek, ki pa ga lahko v naslednjih desetih dneh še izboljšamo. Pred nami so tri izredno zanimive tekme. Celje, Radomlje in Olimpija bodo stali nasproti. Vsak se za nekaj bori. Napeto bo, a cilji ostajajo nespremenjeni. Proti vsakomur napadamo zmago."

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Ajdin Mulalić bi lahko ob številnih priložnostih, ki so si jih pripravili črno-beli, iz svoje mreže pobral dve, tri ali štiri žoge. Toda domžalski čuvaj mreže je imel svoj dan. Z odličnimi obrambami je sivil lase prekmurskim napadalcem, na drugem koncu igrišča pa je bil razpoložen Alen Jurilj. Šestindvajsetletnik je s preigravanjem in nevarnim predložkom odigral ključno vlogo pri edinem zadetku rumene družine.

Ali ste vedeli?

Tudi v Domžalah so se spričo ukrajinske begunske krize odločili za dobrodelno akcijo:  "V klubski lokal NK Bar (Kopališka 4, 1230 Domžale) lahko tekom celotnega tedna prinesete riž, testenine, konzervirane jedi, omake, juhe, olje, kis, marmelade, vloženo sadje in zelenjavo, kvas, tuno, paštete, čokolado, energijske ploščice, moko, kavo ter številne ostale artikle z daljšim rokom uporabe. Dobrodošli so tudi WC papir, robčki, plenice, razkužilo in deke. Da bo dobrodelna akcija še uspešnejša bo vstop na naslednjo domačo tekmo, tekmo z Radomljami, prost za vse tiste, ki boste s seboj prinesli vsaj dva zgoraj omenjena izdelka."

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2022 | Prva liga Telemach
    Domžalčani padli v Celju
    Nogometaši Celja so v 26. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 2:1 (1:0).

DELI NA