17.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Domžale

Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telemach, 28. krog

CELJE - DOMŽALE

18. marec 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: Lovro Bizjak

Ko sta se Celje in Olimpija v letošnji sezoni udarila prvič, smo videli noro tekmo s kar sedmimi goli – kot nenazadnje tudi pritiče dvoboju dveh ekip, ki sta v tistem trenutku delovali najbolj ambiciozno. Pred tokratnim spopadom je bilo ozadje povsem drugačno: grofje so imeli (morda zadnjo) priložnost, da zmešajo ljubljanske štrene in potencialno oživijo boj za naslov prvaka. Na drugi strani si je Olimpija želela mirne tekme s pozitivnim rezultatom. No, tekma je bila vse prej kot mirna, so pa zmaji na koncu slavili pomembno zmago. Medtem so varovanci Romana Pilipčuka so na lastni koži izkusili, da nepisano pravilo o tistem, ki ne da, res drži. Bodo tokrat učinkovitejši?

Kdo je vroč?

Ko je Charles Ikwuemesi v zadnjih minutah tekme s Koprom zabil za zmago, je poskrbel za manjši izbruh evforije v knežjem mestu. Številni so upali, da se je nigerijski napadalec končno prebudil in ujel pravo strelsko formo. Zato je bilo kar nekoliko presenetljivo, ko je v sredo »Čarli« sedel na klop. Za dokazovanje je imel na voljo drugi polčas, a bi se tekma morda razpletla drugače, če bi zaigral od prve minute …

Ali ste vedeli?

Janez Pišek je največji pečat pustil v dresih Celja in Domžal, klubov, ki si bosta v soboto stala nasproti. Robustni obrambno naravnani vezist je pozimi prvič v karieri zapustil domovino in se odpravil v Bosno in Hercegovino: Borcu iz Banja Luke bo v nadaljevanju sezone pomagal v prizadevanjih za evropska mesta. Pišek je za novega delodajalca debitiral prejšnji konec tedna, na igrišču je preživel vseh 90 minut.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Neverjetne zmage v Stožicah Domžalčani na občinskem derbiju niso potrdili. Na nek način so imeli sredi tedna opravka z nasprotnikom, ki je bil bolj motiviran kot pred tem zmaji. Če Domžale naskakujejo evropska mesta, se Radomljani borijo za obstanek. In čeprav je statistika (še vedno) odločno na strani ravbarjev, je bila radomeljska želja tokrat očitno večja. »Glede na videno bi bili zadovoljni s točko,« je po koncu tekme dejal Simon Rožman. Točke ni bilo, popravni izpit pa njegovo četo čaka v soboto. Na Stadionu Z'dežele jo bo bodo pričakali Celjani. Na treh obračunih v letošnji sezoni je vsaka ekipa po enkrat slavila z 2:1, julijska tekma pa ni dala zadetkov.

Simon Rožman, trener NK Domžale: "Pred nami je zahtevno gostovanje. Igramo proti ekipi, ki je ogromno vložila, med zimskim premorom so pripeljali veliko kvalitetnih igralcev. Zaključujemo niz tekem, ki je bil energetsko zelo zahteven, po drugi strani pa smo mlada zasedba in se veselimo vsakega naslednjega izziva. Normalno je, da prihaja do nihanj. Tega si sicer ne želimo, vendar gre za proces. Želel bi si, da v Celju odigramo na polno in ob tem pokažemo taktično disciplino."

Kdo je vroč?

Vrzel v rumenem napadu, ki jo je za seboj pustil Ivan Durdov, je zaenkrat dobro zapolnil Franko Kovačević. Hrvaški napadalec je po zimskem premoru prevzel odgovornost za zabijanje zadetkov: na šestih tekmah se je petkrat vpisal med strelce. Resda je več kot polovico golov (tudi tistega proti Radomljam) dosegel z enajstih metrov, pa vseeno – zadetek je zadetek. Kakšna bo 23-letnikova vloga v knežjem mestu?

Ali ste vedeli?

Domžalčani ostajajo zvesti delu z mladimi. V četrtek so prek klubskih kanalov sporočili, da so podaljšali pogodbo z obetavnim Joštom Piškom. Mladi reprezentant Slovenije bo ob Kamniški Bistrici ostal do leta 2025. »Domžale mi ustrezajo in tukaj želim po uveljavitvi na prvoligaških zelenicah priti na še višjo raven,« je ob podpisu povedal 21-letni vezist, zadovoljstva pa ni skrival niti športni direktor Ibričić.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.03.2023 | Prva liga Telemach
    Tri točke Celja proti Domžalam
    Nogometaši Celja so v 28. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 1:0 (0:0).

DELI NA