Pred tekmo: Celje - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

CELJE - GORICA

24. oktober 2020, ob 15:45

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

CELJE

Prepoved nastopa: /

Grofi v Stožicah niso upravičili naslova aktualnih državnih prvakov. Laskavi naziv so v končnici pretekle sezone izpod nosu izmaknili prav Olimpiji, zato so bili Zmaji tokrat še posebej motivirani. Pokazali so za odtenek več od gostov iz knežjega mesta in se veselili minimalne zmage, Dušana Kosiča pa je (znova) razjezila predvsem impotentnost njegovih varovancev v napadalnih akcijah. Štajerska kreativnost je bila spet na nizki ravni, dovolj je je bilo za vsega eno omembe vredno priložnost. Vsekakor premalo za zeleno-beli skalp, tudi za sinje modrega pa bodo Celjani v soboto morali biti nevarnejši. Gorica sicer predstavlja nekoliko manjšo oviro od Ljubljančanov, a podcenjevanje nasprotnika ob trenutnem položaju na lestvici ne pride v poštev ...

Kdo je vroč?

Še najboljši dan je v prestolnici imel Matjaž Rozman. Triintridesetletni čuvaj mreže se je izkazal s številnimi obrambami, kazalo je, da bo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno, nato pa ga je tik pred koncem premagal Miral Samardžić. Kljub prejetemu zadetku in porazu svoje ekipe si je izkušeni vratar z odlično predstavo prislužil uvrstitev v najboljšo enajsterico kroga. Bo zanesljiv tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Štajerci so si zvestobo Žana Zaletela zagotovili vsaj do konca sezone 2022/23. Član mlade izbrane vrste in steber celjske obrambe je v knežje mesto prišel pred dvema letoma, pred tem se je dokazoval pri Bravu. Za Grofe je 21-letni osrednji branilec zbral okroglih 70 nastopov, dvakrat pa se je vpisal tudi med strelce. Kakšna bo njegova vloga v soboto?

GORICA

Prepoved nastopa: /

V mestu vrtnic ne morejo biti zadovoljni z uvodom v novo sezono. Resda goriška pričakovanja ob povratku med elito niso bila prav visoka, a so si sinje modri vse skupaj zagotovo predstavljali nekoliko drugače. Nazadnje so bili precej slabši od Mariborčanov, ki so jih brez večjih težav odpravili s kar 0:4. V sedmih krogih so Primorci prišli do vsega štirih točk, posledično so zaenkrat trdno zasidrani na dnu prvenstvene razpredelnice. Tudi zmaga proti osmim Celjanom ne bi zadostovala za skok navzgor, bi pa dobra predstava v knežjem mestu varovancem Gordana Petrića vlila nekaj prepotrebne samozavesti. Lahko Gorica na Štajerskem zakuha presenečenje in ujame priključek z glavnino?

Aleksandar Bjelica, branilec ND Gorica: "Kot vsako tekmo tudi sobotno s Celjem vidimo kot novo priložnost za osvajanje točk. Če bomo srečanje odigrali zbrano od začetka do konca, o uspehu ne dvomim. Teden smo izkoristili za dobro taktično pripravo in verjamem, da lahko s fanti rezultatsko krivuljo obrnemo navzgor." 

Kdo je vroč?

Pred tedni je ob Kamniški Bistrici svoji ekipi točko priboril Mathias Oyewusi. Mladi napadalec se je veselil le nekaj minut po vstopu v igro, zanj pa je bil to že tretji zadetek v dresu Gorice. Nigerijec se je četi iz mesta vrtnic kot posojen nogometaš Postojne pridružil poleti, pred tem je na slovenskih zelenicah branil barve Bilj in Ankarana. Mariborčanom ni prišel do živega, bo v Celju drugače?

Ali ste vedeli?

Neverjetni niz porazov proti vijoličastim se nadaljuje, Goričani so pretekli konec tedna igrišče s sklonjenimi glavami zapustili že devetič zapored. Črna serija se je začela pred tremi leti, v sezoni 2017/18, tudi pred tem pa so Primorci le redko našli odgovor na štajersko vprašanje. Nazadnje se je to zgodilo avgusta 2016, za zmago z 2:1 sta takrat zadela Miran Burgić in (v lastno mrežo) Marko Šuler.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani do točke v zadnji minuti
    Nogometaši Celja in Gorice so se v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA