Pred tekmo: Celje - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

CELJE - GORICA

11. marec 2020, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

CELJE

Prepoved nastopa: Žan Benedičič

Je bila zmaga v Ljudskem vrtu zgolj muha enodnevnica? Jiri Jarošik še čaka na preporod svoje ekipe, ki nikakor ne najde načina za izhod iz krize rezultatov. Aktualni državni prvaki so po zimskem premoru osvojili zgolj tri točke, že nekaj časa pa hodijo po robu prepada. Celjani imajo tudi na račun dejstva, da je Aluminij spomladi slavil zgolj enkrat, pred neugodnim devetim mestom še pet točk prednosti. Bi pa lahko Kidričani z zmago hitro vnesli nemir v celjsko slačilnico, ki jo po tesnem porazu v Stožicah čaka spopad z zadnjo Gorico. Primorci nujno potrebujejo točke, saj jim počasi zmanjkuje tekem za izpolnitev svojega cilja, svojo računico pa imajo tudi Celjani. Jesenski spopad v knežjem mestu ni dal zmagovalca, kakšen razplet bo ponudil stoti prvoligaški obračun Celja in Gorice?

Maj Rorič, vezist NK Celje: "Ekipno moramo priti skozi to obdobje, biti moramo mentalno močni. V Ljubljani nismo prikazali slabe igre, vendar smo v vrtiljaku, iz katerega ne moremo uiti. Če bomo kot ekipa dovolj močni, moramo s kakovostjo, ki jo premoremo, splavati iz težav. Mislim, da ni velikih razlik med vrhom in tam, kjer smo mi."

Kdo je vroč?

Celjani so v drugem polčasu tekme z Olimpijo pritisnili proti domačim vratom, a kljub priložnostim niso našli poti do mreže. Grofje po številu prejetih zadetkov ne odstopajo od konkurentov - prejeli so zgolj en zadetek več kot Maribor -, rak rana Celja pa ostaja napad. V golu nasprotnikov je končalo 23 žog, zgolj tri na šestih tekmah nadaljevanja prvenstva. Zalegla ni niti zimska kadrovska prenova, saj četverica novih napadalcev še čaka na prvenec. Največ priložnosti je doslej dobil Ester Sokler, ki še ni uspel ponoviti jesenskih predstav iz 2. SNL. Se bo posavski napadalec prebudil v četrtek?

Ali ste vedeli?

Jiri Jarošik se je po tekmi s Sežanci, ki so v celjski gol pospravili tri udarce, odločil za rošado med vratnicama. Matjaž Rozman se je prvič v letošnji sezoni znašel na klopi, češki strateg pa je v gol postavil Metoda Jurharja. Otrok celjskega kluba je bil nemočen ob golu Mihaila Perovića, zanimivo pa bo videti, če bo tudi v četrtek dobil prednost pred izkušenejšim kolegom, sicer tudi reprezentantom. Jurhar je v Prvi ligi Telekom Slovenije nastopil prvič po tretjem krogu lanske sezone, ko so Celjani remizirali z Aluminijem, vratar je takrat zaklenil svoja vrata.

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Celjski strateg Jiri Jarošik je po porazu v prestolnici dejal, da ekipa potrebuje zmago, ki bi poskrbela za lažje nadaljevanje sezone. Nekaj podobnega velja tudi za Goričane, ki so samozavest okrepili na stoti prvoligaški tekmi z Mariborom. Goričani so vknjižili odmevno točko, a so bili po izredni priložnosti v izdihljajih tekme tudi blizu treh. Točka je bila več kot zgolj dobrodošla, a v rezultatskem vidiku ni pretirano izboljšala položaja na lestvice, saj ima Aluminij na devetem mestu pet točk prednosti. Tekma z ranjenimi Celjani bo tako tudi za Gorico ključnega pomena. Čeprav so grofje v Ljubljani nakazali dvig forme, so s tremi osvojenimi točkami najskromnejše moštvo nadaljevanja sezone. Lahko to dejstvo v četrtek izkoristijo tudi motivirani Primorci?

Lamin Colley, napadalec ND Gorica: "Kot sem že dejal, cilj je jasen na vsaki tekmi. Ne glede na nasprotnika, smo sposobni nekaj iztržiti iz tekme in verjamem, da se lahko, kljub temu, da igramo proti aktualnim državnim prvakom, iz Celja vrnemo z vsemi tremi točkami."

Kdo je vroč?

Četrtkova tekma v mestu ob Savinji bo za Gorico nekaj posebnega. Moštvo iz mesta vrtnic bo odigralo tisočo tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije, kar bo zagotovo dobra motivacije za modro-belo zasedbo. Tudi za najmlajšega med njimi. Tjaš Begić je bil tudi v spopadu z Mariborom eden najvidnejših adutov Gorice, vpleten pa je bil tudi v zadetek Lamina Colleyja, ki je Primorcem prinesel točko. Prav Colley, ki je bil eden od osmoljencev jeseni, pa je lahko po prvoligaškem prvencu izjemna nevarnost za gol Celja.

Ali ste vedeli?

Nogometašem Gorice je na sobotni tekmi z Mariborom poveljeval Florijan Debenjak. Nogometni delavec iz Goriških Brd je prava legenda goriškega kluba, del katerega je že tri desetletja. Nekdanji branilec je za Gorico odigral 311 prvoligaških tekem, več nastopov je zbral zgolj Miran Srebrnič, z njim v tandemu pa je dolgo deloval tudi v trenerskem štabu Gorice. Med navijači priljubljeni "Floki" je v preteklosti že večkrat vskočil kot začasna rešitev, kot glavni trener pa se je pred leti predstavil na klopi briškega drugoligaša.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Slavje Gorice v Celju
    Nogometaši Celja so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 0:1 (0.1).

DELI NA