25.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Gorica

Prva liga Telemach, 7. krog

CELJE - GORICA

25. avgust 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Damir Krznar velja za trenerja, ki igra »na gol več«. Na krstni tekmi s Clujem resda ni bilo jasno, zakaj se Hrvata drži ta sloves, zato pa je pričakovanja izpolnil na štajerskem derbiju. Na drugi strani mu ni ostal dolžan Roman Pilipčuk; stratega mariborskega in celjskega kluba sta skupnimi močmi pričarala poslastico za tiste, ki radi gledamo napadalen nogomet. Obenem pa sta lahko le nemočno spremljala obrambne »podvige« svojih varovancev. Domačini so si že zelo zgodaj zagotovili vodstvo z 2:0, nato pa so ga, kot se pri takšnem izidu rado zgodi, še pred odmorom zapravili. Pri 2:2 je tudi ostalo, Celjane pa v naslednjem krogu čaka novinec med elito.

David Zec, branilec NK Celje: "Pred tekmo z Gorico je cilj takšen, kot je pred vsako tekmo. Tri točke. Do sedaj smo izgubili samo eno tekmo, a bi si želeli kakšno zmago več. Vemo, da ne bo lahko, saj je Gorica ohranila zelo podobno ekipo tisti, ki je lani osvojila 2.SNL, in so zato zelo uigrani. V prvih šestih krogih so že pokazali, da so konkurenčni, a vseeno mislim, da je kvaliteta na naši strani. To moremo zdaj potrditi na domačem terenu in priti do novega uspeha."

Kdo je vroč?

Pa ga je dočakal. Charles Ikwuemesi, eden najboljših posameznih knežje zasedbe na začetku sezone, se je naposled razveselil prvenca na slovenskem prvoligaškem odru. Visokorasli Nigerijec je v 37. minuti najvišje skočil po predložku Morozova z leve strani, nekaj trenutkov zatem pa je zabil še enkrat. Tokrat je izkoristil napako vijoličaste obrambe, pod asistenco pa se je s silovitim degažiranjem podpisal kar vratar Rozman.

Ali ste vedeli?

Čeprav je Aljoša Matko pogodbo s Celjani podpisal šele nekaj dni pred štajerskim derbijem, je že vpisal prvo igralno minuto v dresu novega delodajalca. Roman Pilipčuk ga je v ogenj poslal tik pred koncem srečanja z Mariborom, napadalec pa proti nekdanji ekipi tako ni mogel zares pokazati, kaj zna. Za vijoličaste je 22-letnik sicer dosegel sedem zadetkov na 34 tekmah in postal najmlajši vijol'čni bojevnik v zgodovini kluba.

GORICA

Prepoved nastopa: /

Čeprav so se v dvoboj z dvakratnimi prvaki spustili s slabo rezultatsko popotnico (po uvodni zmagi nad Bravom so štirikrat položili orožje), Goričani še zdaleč niso delovali resignirano. Miran Srebrnič in druščina so samozavest črpali iz dejstva, da nobeden od štirih porazov ni bil zares prepričljiv. Primorci so se Domžalam, ki so kot tretja ekipa lige zagotovo čutile nekaj dodatnega pritiska, povsem enakovredno postavili po robu. Na trenutke so bili celo nevarnejši tekmec, končalo pa se je z – ne nepošteno – delitvijo točk. Vrtnice ostajajo na osmem mestu, a jih od predzadnjega Maribora loči bore malo. Kakšna bo sinje modra bera tokrat?

Jošt Urbančič, branilec ND Gorica: "Nasprotnik je definitivno kvaliteten, tako kot vsaka ekipa v prvi ligi. Mi smo jih analizirali in skušali bomo tudi proti njim dobro odigrati. Dobra obramba bo definitivno prinesla nekaj pozitivnega in tako bomo krenili v obračun. Najprej bomo morali dobro odigrati v obrambi, potem pa tudi poskušali izkoristiti priložnosti, preko katerih si lahko priborimo dober rezultat."

Kdo je vroč?

Največkrat je proti domžalskim vratom pogledal Alen Krajnc. Še posebej nevaren je bil v 66. minuti, ko je gostujoči vratar žogo s skrajnimi močmi porinil prek prečke, ter v 80. minuti, ko je 27-letnik že preigral Schoissengeyrja, a nato iz ugodnega položaja streljal previsoko. Nekdanji nogometaš Aluminija se je v letošnji sezoni sicer že vpisal med strelce: prispeval je enega od zadetkov za že omenjeno zmago nad Bravom.

Ali ste vedeli?

Nejc Mevlja je v ponedeljek odigral jubilejno stoto tekmo v slovenski prvi ligi. Visokorasli branilec, ki je junija praznoval svoj 32. rojstni dan, je večino nastopov kajpada zbral v sinje modrem dresu, 13-krat pa je zaigral tudi za Maribor. Mevlja se lahko pohvali tudi z bogato kariero na tujem: nogometna pot ga je vodila prek Škotske (Livingston), Romunije (Pandurii), Bosne in Hercegovine (Zrinjski) ter, nazadnje, Švice (Schaffhausen).

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.08.2022 | Prva liga Telemach
    Celjani v finišu do nove zmage
    Nogometaši Celja so v 7. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico z 1:0 (0:0).

DELI NA