Pred tekmo: Celje - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

CELJE - KOPER

16. december 2020, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celje je ob vrnitvi Dušana Kosića na klop ob zelenici slavilo v Novi Gorici. Državni prvaki so na na severu Primorske prekinili štiri tekme dolgo serijo brez zmage, v tem času pa so ob treh porazih remizirali z Olimpijo. Grofje so se po nesrečnem porazu v Sežani, Tabor je gol za zmago dosegel v sodniškem dodatku, pobrali z dobro predstavo in v slovenski prestolnici igralništva prišli do pomembne zmage. V Novi Gorici sta za tri točke zadela Filip Dangubić in Mićo Kuzmanović, Celje pa je s peto zmago sezone ostalo v stiku s petimi Domžalami. Sedem točk več so doslej zbrali četrti Koprčani, ki v Celje prihajajo ob koncu prve polovice prvenstva. Oktobra so se na Bonifiki veselili kanarčki, bodo grofje poraz maščevali na svoji zelenici?

Dušan Kosić, trener Celja: "Če bomo uspeli dobiti zadnji jesenski tekmi, bomo lahko zamaskirali našo podobo. Prvenstvo je še dolgo, položaj se lahko spreminja s tedna v teden. Pomembno je, da daš na vsakem treningu in tekmi vse, kar lahko v tistem trenutku. Potem se lažje pričakuje tudi dober rezultat."

Filip Dangubić, napadalec: "S Koprom imamo nekaj nerešenih računov s prve tekme. Zelo bomo motivirani, da se jim oddolžimo za poraz v Kopru. Če bomo dobili obe tekmi, kar je tudi naš cilj, bo vtis po jesenskem delu sezone precej lepši in bomo lahko z mirnimi glavami šli na odmor, kar je zelo pomembno."

Kdo je vroč?

Nogometaši Celja so gostitelji sobotnega spopada kaznovali za neučinkovitost. Filip Dangubić in Mićo Kuzmanović sta poskrbela, da so točke odpotovale na Štajersko, veliko zaslug za zmago pa ima tudi Matjaž Rozman. Izkušeni čuvaj mreže se je izkazal tako v prvem kot drugem polčasu, obakrat pa je odlično posredoval po strelu Lamina Colleyja. Triintridesetletnik je v letošnji sezoni odigral vseh 17 tekem in šestkrat zaklenil svoja vrata. Jih bo tudi v sredo?

Ali ste vedeli?

Ne le Dušan Kosić, po okužbi z novim koronavirusom se je v celjsko moštvo vrnil tudi Roman Bezjak. Koroški napadalec je v Novi Gorici odigral zadnjih 20 minut srečanja, a se tudi tokrat ni razveselil prvega zadetka po povratku v knežje mesto. Nekdanji reprezentant Slovenije je v prvi celjski epizodi dosegel 34 zadetkov, enega manj od Daria Vizingerja in Dragana Čadikovskega, še enega letošnjega povratnika med grofe. Če bo Bezjak morebiti uspešen v sredo, bi se z dvojcem izenačil na šestem mestu klubske prvoligaške lestvice.

KOPER

Prepoved nastopa: Goran Jozinović

Koprčani se bodo v Celju pobirali po sobotnem porazu. Mariborčani so v končnici tekme dosegli še drugi zadetek in ob praznovanju 60-letnice kluba vknjižili minimalno zmago. Četa Mirana Srebrniča je doživela četrti ligaški poraz, a krog pred koncem prve polovice prvenstva ostaja visoko na lestvici. Dva kroga pred zimskim premorom se zdi, da bodo Koprčani pomlad dočakali na najmanj četrtem mestu, a bodo morali za potrditev le-tega vknjižiti še kakšno točko. Dareta Vršiča in soigralce v zaključku jesenskega dela prvenstva čakata dve gostujoči preizkušnji, še pred srečanjem v Sežani bodo gostovali v Celju. Tekmeca sta pred sredino tekmo povsem izenačena. Celje je na domačem igrišču dobilo 15 tekem, Koprčani pa so ob desetih remijih domov odnesli še 15 zmag.

Kdo je vroč?

Dare Vršič je tudi v spopadu z Mariborom pokazal, da je odličen izvajalec prostih strelov. Z mojstrsko izvedenim udarcem je matiral nemočnega Ažbeta Juga, a peti gol sezone na koncu vseeno ni bil dovolj za nov uspeh koprske zasedbe. Izkušeni vezist se je konec oktobra dodobra vtistnil tudi v spomin Celjanov. Za hrbet Matjaža Rozmana je že v prvem polčasu pospravil dve žogi, nato pa v končnici tekme zaposlil še Nikolo Krajinovića, ki je potrdil komplet točk. Bo Vršič tako razigran tudi v sredo?

Ali ste vedeli?

Vršič se bo po Mariboru zoperstavil še enemu nekdanjemu klubu. Šestintridesetletni nogometaš je barve Celja branil tri leta in pol, med leti 2003 in 2006 pa je za grofe odigral 61 tekem in se 17-krat vpisal med strelce. V začetku leta 2007 je pričel epizodo v slovaški Žilini, po grenki izkušnji z romunskem Temišvarju pa je srečo znova poiskal v domovini, na Bonifiki. V drugi polovici sezone 2009/10 je Kopru z devetimi zadetki pomagal do naslova državnih prvakov. Letos je bil uspešen petkrat, še štirje goli pa ga ločijo do preboja v večno deseterico koprskega kluba, ki jo z 18 goli zaključuje Darko Kremenović.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani klonili v Celju
    Nogometaši Celja so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Koper z 2:0 (0:0).

DELI NA