Pred tekmo: Celje - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

CELJE - KOPER

22. maj 2021, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet Plus

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledacev in režim PCT
- več informacij

 

CELJE

Prepoved nastopa: Matic Vrbanec

Zadnji krog Prve lige Telekom Slovenije bo razburljiv kot že dolgo ne. V večernih urah bosta Maribora in Mura odločila bitko za naslov državnega prvaka, okoli 18. ure pa bo znano, kateri od klubov bo zasedel nehvaležno deveto mesto in odigral še dve dodatni tekmi za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Za zdaj najslabše kaže Celjanom, ki pa po prebujenju in uspešni rezultatski seriji še vedno sami odločajo o svoji usodi. Agron Šalja je grofe na petih tekmah popeljal do štirih zmag, če se bodo grofje v soboto pod vodstvom novega trenerja veselili še petič, se bodo izognili dvema tekmama s Krko. Novomeščani so v 2. SNL že potrdili drugo mesto, zdaj le še čakajo na svojega tekmeca. Bodo to nogometaši Celja, Kopra, Aluminija ali Brava?

Advan Kadušić, branilec Celja: "Zavedamo se, kaj nam prinaša jutrišnje srečanje. Dober niz pozitivnih rezultatov nas je približal ekipam pred nami in smo v položaju, ko sami odločamo o sebi. Veseli smo, da spet igramo pred našimi navijači. Jutri jim želimo dati nov razlog za veselje in vse bomo naredili za to, da pridemo do nove zmage."

Kdo je vroč?

Lanskoletni državni prvak bo na zadnji in odločilni tekmi sezone računal tudi na pomoč gledalcev. Med njimi bo tudi Matic Vrbanec, ki v soboto nima pravice nastopa, Agrona Šaljo pa lahko veseli, da je Ivan Božić našel lanskoletno formo. Hrvaški napadalec je bil z dvema goloma osrednji junak zadnje zmage v Novi Gorici, pred dobrim tednom pa je načel tudi mrežo Olimpije. Posojeni član Dinama je v dveh tekmah presegel izkupiček celotne sezone, v kateri je bil dvakrat natančen zgolj v dvoboju 11. kroga, na tekmi z Aluminijem.

Ali ste vedeli?

Recept Celjanov je sila enostaven, zmaga jih popelje v varne vode, na devetem mestu pa bi končal eden od preostale trojice kandidatov. Kot že zapisano, je nasprotnik iz 2. SNL že znan. Novomeščani so med tednom potrdili drugo mesto, v prihodnjih dneh pa bodo skušali ponoviti lanskoletni uspeh Goričanov. Še leto prej so prvoligaša presenetili Sežanci, leta 2018 pa so se Kranjčani pošteno namučili s Ptujčani. Še razlog več, da si nihče od četverice kandidatov ne želi devetega mesta.

 

KOPER

Prepoved nastopa: Ivan Borna Jelić Balta

Vrag je vzel šalo! V Kopru so še pozimi sanjali o evropkih tekmovanjih, a je bila spomladanska realnost pravo nasprotje. Kanarčki so v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije žvrgoleli zgolj trikrat, ob treh remijih pa so se kar desetkrat podpisali pod poraz. Menjava trenerja ni obrodila sadov, Rodolfo Vanoli ni uspel prebuditi koprske zasedbe, ki je za ostala tudi brez pokalnega finala na domači Bonifiki. Še več, serija osmih tekem brez zmage in štirje zaporedni porazi so Koprčane pahnili v položaj, ko lahko zdrsnejo na deveto mesto. Vodstvo kluba je poseglo po zadnji rešitvi, Rodolfo Vanoli je po sredinem porazu svoje mesto prepustil Nedžadu Okčiću. Lahko domači strokovnjak prepreči najbolj črn scenarij?

Nedžad Okčić, trener Kopra: "Dobro poznam ekipo, saj sem zaposlen v klubu. Naredil bom vse kar je v moji moči, da naredimo rezultat in se izognemo dodatnim kvalifikacijam. V ekipo verjamem in sem prepričan, da bo jutri delo na igrišču dobro opravljeno. V letošnji sezoni so že dokazali česa so sposobni. Po teh dogodkih in slabih rezultatih jim ni lahko, ampak to je sestavni del življenja. Tako je tudi v nogometu."

Kdo je vroč?

Koprskim nogometašem ne manjka bogatih izkušenj, a to v soboto ne bo dovolj. Bodo Primorci zaustavili serijo porazov? Z novim trenerjem Okčićem bi lahko vidnejšo vlogo na zelenice znova dobil Dare Vršič, ki je v Domžalah dosegel zadnji zadetek Kopra. Tehnično odlično podkovani vezist je blestel v prvi polovici sezone, že v uvodnih desetih krogih pa je nabral tudi šest asistenc. Zatem jih ni bilo več, lahko na Savinjskem z natančno podajo najde katerega od soigralcev?

Ali ste vedeli?

Nedžad Okčić ni novinec na koprski klopi, kanarčke je v sezoni 2009/10 popeljal do zdaj edinega naslova državnih prvakov. Tedaj so koprski dres nosili tudi Ivica Guberac, Dare Vršič, Aleksander Rajčević, Mitja Viler, rumeno-modri pa so zasledovalci pustili daleč za svojim hrbtom. Desetletje kasneje se četverica bori za izogib kvalifikacijam. Koprčanom v knežjem mestu zadostuje že točka, na devetem mestu pa bi se znašli v primeru poraza in uspeha Aluminija in Brava. Koper bi dodatne kvalifikacije igral tudi, če bi ob kanarčkih 42 točk zbrali še Ljubljančani.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani z novo zmago ostali med elito
    Nogometaši Celja so na današnji tekmi zadnjega kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije premagali Koper z 2:1 (1:1).

DELI NA