11.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Koper

Prva liga Telemach, 21. krog

CELJE - KOPER

12. februar 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- TWIN paket v predprodaji: 15 evrov
- PCT pogoj
- omejeno število gledalcev

 

CELJE

Prepoved nastopa: Ivan Božić in David Zec

Celje in Koper se bosta sredi aprila udarila za nastop v finalu Pokala Pivovarna Union, v soboto pa bo knežje mesto gostilo ligaški spopad pokalnih polfinalistov. V jesenskem delu Prve lige Telemach so na Savinjskem slavili Koprčani, dvoboj na Bonifiki pa ni dal zmagovalca, domačini so dvakrat izničili prednost grofov. Slednji v nadaljevanje sezone vstopajo s tretjim strategtom, po Agronu Šalji in Simonu Sešlarju bo državne prvake iz leta 2020 vodil Simon Rožman. Povratnik v matično sredino razpolaga s široko in pozimi deloma tudi prenovljeno zasedbo, v katero se je po polletnem igranju v Rusiji vrnil Dušan Stojinović. Obrambo je okrepil tudi Damjan Vuklišević, Celjani pa v zvezni vrsti veliko pričakujejo od Vasilija Janjićića.

Kdo je vroč?

Duje Čop je najbolj zveneče ime celjskega prestopnega obdobja. Nekdanji reprezentant Hrvaške se lahko pohvali, da je zadetke dosegal tudi v najmočnejšem italijanskem in španskem prvenstvu. Pri 32 letih je najboljše obdobje kariere verjetno že za njim, a posojeni član zagrebškega Dinama verjame, da lahko pomaga celjski zasedbi. Nenazadnje so imeli grofi precej težav z doseganjem zadetkov, se bodo številke izboljšale s prihodom bivšega napadalca Malage, Gijona, Valladolid in Cagliarija? 

Ali ste vedeli?

Jasno je, da Rožman še nekaj časa ne bo računal na Žana Medveda, ki je težje poškodoval koleno. Po poškodbi okreva tudi jeseni prvi vratar Florijan Raduha, v soboto pa pravice nastopa nimata David Zec in s petimi goli prvi strelec ekipe Ivan Božić. Bo pa zanimivo videti, če bo priložnost dočakal Tai Matea Panić. Najboljši strelec mladinske lige - jeseni je na 15 tekmah dosegel 21 zadetkov - se je v Celje preselil prav iz vrst Kopra, s primorskim klubom pa ni imel sklenjene profesionalne pogodbe.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani se v nadaljevanje Prve lige Telemach podajajo kot drugouvršena ekipa prvenstva. Moštvo Zorana Zeljkovića je vodstvo izgubilo v zadnjem jesenskem krogu, po domačem remiju z Muro, s skalpom Domžal pa so se na prvo mesto zavihteli Mariborčani. Primorci se lahko v soboto vsaj za en dan znova povzpnejo pred zasedbo iz Ljudskega vrta, a morajo za takšen razplet v knežjem mestu ostati neporaženi. Zeljković pričakuje zahteven obračun, a dodaja, da je Koper z novinci dobil dodatne rešitve. Na Bonifiko sta se vrnila Andrej Kotnik in Maj Mittendorfer, ki se v prvem delu sezone ni naigral v Celju. Na položaju krilnega napadalca bo konkurenco zaostril prodorni Luka Šušnjara, dodatni rešitvi na sredini igrišča pa bosta Marko Đira in Diogo Izata.

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Pričakujemo zahtevno tekmo. Celjani so se precej okrepili, imajo tudi novega trenerja. Ne bo nam lahko, ampak smo trdo delali med pripravami in verjamem v to ekipo. Okrepitve nam dajejo neko drugo dimenzijo, z novinci, ki so se nam pridružili imamo več kvalitete. Bo pa čas pokazal ali imam prav. Kot ponavljam že celo sezono, sposobni smo vsakogar premagati."

Kdo je vroč?

Od koprskega prvoligaša so se pozimi poslovili Darko Ilieski, Rok Grudina in Mak Varešanović, za zdaj pa na Bonifiki ostaja tudi Maks Barišić. Prvi strelec prvenstva je izpustil nekaj pripravljalnih tekem, v jesenskem delu sezone pa je enega od 11 zadetkov pospravil tudi v mrežo Celja. Koprčani so bili s 35 goli najučinkovitejša ekipa lige, Barišić pa je imel izdatno podporo tudi v Bedeju Osujiju, Laminu Colleyju in Kaheemu Parris. Vsi trije imajo na svojem računu po pet golov.

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, je julijski obračun na zelenici Stadiona Z'dežele pripadel kanarčkom, ki so na ligaško zmago v Celju čakali vse od maja 2014. Tudi tedaj se je celjska zmaga zatresla trikrat, prvi zadetek pa je v 58. minuti dosegel Matej Palčič, ki tudi danes nosi dres Primorcev. Za Koper je tedaj zaigral tudi Ivica Guberac, Celjani pa so morali ob polčasu opraviti zamenjavo med vratnicama. Matica Kotnika je zamenjal Amel Mujčinović, ki se je pozimi med grofe vrnil kot trener vratarjev mladinskih selekcij.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.02.2022 | Prva liga Telemach
    Preobrat Kopra v Celju
    Nogometaši Celja so v 21. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 1:2 (1:1).

DELI NA