09.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Koper

Prva liga Telemach, 35. krog

CELJE - KOPER

13. maj 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov


 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Tekma v mestu vrtnic se ni začela v skladu s celjskimi načrti, a so bili Štajerci na koncu vseeno zadovoljni. Od tekmeca z drugega konca lestvice so bili boljši v vseh elementih nogometne igre, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo zlomili goriški odpor. In res, najprej so izničili zaostanek iz 3. minute, nato pa so prišli še do popolnega preobrata. Za tri točke, s katerimi so se vsaj zaenkrat obdržali na drugem mestu. Če bodo tam želeli sezono tudi skleniti, pa se bodo morali varovanci Romana Pilipčuka še močno potruditi: do konca jih čakata še tekmi s Koprom in Olimpijo. Bodo grofje v soboto, ko na obisk prihajajo kanarčki, dokazali, da si zaslužijo srebro?

Mark Zabukovnik, vezist NK Celje: "Tekmo pričakujemo v dobrem vzdušju. Izpolnili smo osnovni cilj, ki smo ga imeli pred začetkom sezone, saj smo si zagotovili nastop v Evropi. Na podlagi tega lahko v zadnjih dveh obračunih uživamo na zelenici, a seveda ohranjamo željo po zmagi, saj gre za derbi tega kroga. Na koncu sezone je zagotovo lepše, če si drugi in ne tretji, saj drugo mesto vodi v 2. krog kvalifikacij za UEFA Evropsko konferečno ligo. Do konca imamo še dve tekmi, v obeh bomo šli na zmago. Glede na to, da gre za zadnjo domačo tekmo v sezoni, bi bilo lepo zaključiti z zmago. V letošnji sezoni smo bili na domačem terenu druga najboljša ekipa lige, prikazovali zares dominantne predstave in prvič na Stadionu Z'dežele izgubili šele v začetku meseca marca. Doma smo redkokomu pustili zares razviti svojo igro in proti Kopru si želimo priti do vseh treh točk. Čeprav gre za obračun najboljše in tretje najboljše obrambe lige si sami želimo v obračun iti sproščeno, zaigrati napadalno in navijačem ponuditi lepo predstavo. Težko je napovedati, kako se bo postavil Koper, mi pa si želimo odigrati obračun v slogu, kakršnega kažemo skozi celotno pomlad."

Kdo je vroč?

Aljoša Matko se ne ustavlja. Resda se je nekdanji član Olimpije, Maribora in Brava prebudil malce prepozno, a vseeno bolje kot nikoli. Prvi strelec celjskega kluba je na zadnjih treh tekmah dosegel pet zadetkov, na delu pa je bil tudi v Novi Gorici. Matko je končni izid postavil sredi drugega polčasa, ko je bil natančen z glavo. Podal mu je 20-letni Nejc Ajhmajer, ki se je v vlogi asistenta znašel sploh prvič.

Ali ste vedeli?

Kot da Celjani že sami po sebi ne bi predstavljali dovolj težke naloge za tekmece, bodo imeli grofje tokrat še prednost domačega igrišča, ki jo v letošnji sezoni s pridom izkoriščajo. Pravzaprav se na svoji zelenici bolje znajdejo le prvaki iz Ljubljane, ki so v Stožicah vknjižili 44 od skupno 73 točk (60 odstotkov). Celje je doma osvojilo 35 od skupno 61 točk (57 odstotkov) in za 2 točki beži Mariboru (33/60 točk, 55 odstotkov).

KOPER

Prepoved nastopa: Ivan Novoselec

Če bodo Koprčani na koncu sezone ostali brez evropske vozovnice, lahko krivijo le sebe. V prejšnjem krogu se jim je ponudila idealna priložnost, da se utrdijo na četrtem mestu, ki zdaj zagotovo prinaša kvalifikacije za UEFA Evropsko konferenčno ligo, a so jo zapravili. Še več, dopustili so, da so dotlej odpisani Domžalčani in Sobočani ujeli priključek in da so tako eni kot drugi ostali v igri za Evropo. Zoran Zeljković in druščina lahko uteho iščejo v dejstvu, da je še vedno vse v njihovih rokah, a naloga ne bo lahka. Ta konec tedna jih čaka gostovanje pri Celju, ki si prizadeva za srebro. Grofom Primorci letos še niso vzeli mere, bodo tokrat izboljšali statistiko?

Matej Palčič, branilec NK Celje: "Pogrešamo precej poškodovanih igralcev, toda še vedno imamo dovolj kakovostno ekipo in posameznike, ki lahko prinesejo želeni cilj. Osredotočiti se moramo na igrišče in na to, kako si lahko medsebojno pomagamo."

Kdo je vroč?

Koprčani bodo želeli tekmo z Domžalami čim prej pozabiti, a ne v celoti. Bright Edomwonyi se je spet izkazal kot zanesljiv izvajalec najstrožjih kazni, Andrej Kotnik pa je takoj na začetku drugega polčasa poskrbel za potezo tekme, morda celo sezone. Potem ko je gostujoči nogometaš blokiral njegov poskus, se je »Kota« odločil za preigravanje, čudovit slalom med rumenimi branilci pa je okronal z zadetkom.

Ali ste vedeli?

Po 34 odigranih krogih natančnejši pregled statističnih podatkov razkriva, da so na prav vseh tekmah nastopili zgolj štirje nogometaši. To so Adnan Golubović, Almin Kurtović, Matija Kavčič in Alen Korošec. Golubović in Kavčič se lahko ob tem pohvalita tudi z najvišjim številom minut: šišenski branilec jih je doslej zbral 2.974, 82 več jih ima koprski vratar, ki bo primat najverjetneje obdržal do konca sezone.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 13.05.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani zmagali tudi proti Kopru
    Nogometaši Celja so v 35. krogu Prve lige Telemach premagali Koper z 2:0 (1:0).

DELI NA