Pred tekmo: Celje - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

29. oktober 2016, ob 15.00: CELJE - KRŠKO

Stadion: Arena Petrol, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 1.279 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- ženske in otroci do 14. leta brezplačno

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Janez Pišek

Celjani so imeli v imeli v primerjavi s tokratnimi tekmeci Krčani, ki so med tednom izgubili tudi drugo četrtfinalno srečanje Pokala Slovenije, več časa za pripravo na tekmo 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije – tudi po zaslugi Krškega. Prav posavska četa je avgusta prekinila pokalno popotovanje Celja, ki se je v lanski sezoni še devetič prebilo do pokalnega finala. Grofje imajo pred seboj tako le še boj na eni fronti, na lestvici Prve lige Telekom Slovenije pa po 14 krogih zasedajo četrto mesto, na katerega so se prebili po minulem krogu. Igor Jovićević je ob debiju na celjski klopi s svojimi varovanci v dvoboju z Radomljami vknjižil vse tri točke, obračun v domžalskem Športnem parku se je razpletel z izidom 0:3 v korist zasedbe s knežjega mesta, kar je bila najvišja zmaga Celja v letošnji sezoni.

Nino Pungaršek, vezist Celja: »S Krškim imamo neporavnane račune. Izločili so nas iz pokalnega tekmovanja, na petih prvenstvenih dvobojih pa nam ni uspelo doseči zadetka. To želimo spremeniti na jutrišnji tekmi. Težko je igrati proti njim, saj so zelo borbeni in s srcem igrajo za svoj klub. Vendar nas zanimajo samo tri točke. Smo v pozitivni seriji, smo samozavestni in motivirani, da jih premagamo. Igramo doma pred svojimi navijačicami in navijači in doma nas zanima samo zmaga!«

Kdo je vroč?

Matej Podlogar je v domžalskem Športnem parku, iz katerega se je v začetku letošnjega koledarskega leta preselil med grofe, dokazal, da je pomemben adut celjskega napada. 25-letni Ljubljančan je v prvem polčasu načel domačo mrežo, v nadaljevanju pa je s podajo zaposlil Daliborja Volaša, ki je s četrtim zadetkom sezone potrdil novo zmago rumeno-modrih. Nekdanji član mlade izbrane vrste je v 152 tekmah zabil 33 zadetkov.

Ali ste vedeli?

Celjani so se v dvoboju z Radomljami veselili 333. prvoligaške zmage, s čimer so serijo neporaženosti podaljšali že na štiri tekme. Prav Celjani so ob Mariboru najuspešnejše moštvo zadnjih štirih krogov, štajerska rivala sta neodločenemu izidu dodala še tri zmage. Celju so morali ob Radomljanih čestitati tudi Kidričani in Novogoričani, medtem ko dvoboj s Koprom ni dal zmagovalca.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Martin Kramarič

Krčani v petih medsebojnih tekmah z grofi doslej še niso izgubili. Posavci so v prvenstvu dobili tri medsebojne tekme, tudi zadnja dva obračuna, za nameček pa so se pred tedni preko Celjanov prebili v četrtfinale Pokala Slovenije, v katerem so morali zeleni priznati premoč Domžalčanov. Pokalni dvoboj je postregel s pravo dramo in zanimivo končnico polurnega podaljška, povišanega utripa pa ni manjkalo niti minulo soboto, ko so v posavski prestolnici gostovali Kidričani. Krško je zaostajalo ob polčasu, nato pa z golom Ibrahima Mensaha prišlo do izenačenja, v sodniškem dodatku pa je četa Tomaža Petroviča izkoristila številčno premoč, a prvoligaški prvenec Nermina Haljete ni bil dovolj za četrto zmago Krčanov. Gostje so v zadnjih sekundah dvoboja, ko so igrali zgolj z deveterico, prišli do točke in ohranili točkovno razliko do Krčanov.

Kdo je vroč?

Tomaž Petrovič bo v knežjem mestu pogrešal pomembnega aduta, saj bo Martin Kramarič zaradi štirih rumenih soigralce tokrat spremljal s tribune. A zdi se, da je Krško v minulih dneh dobilo novo vroče orožje v fazi napada, saj je ob Ibrahimu Mensahu dobro formo ujel tudi Nermin Haljeta. Celjan, ki je bil v minuli sezoni prvi strelec mladinskega prvenstva, se je v sobotnem dvoboju z Aluminijem veselil prvoligaškega prvenca, med tednom pa je v pokalnem dvoboju z Domžalami omilil poraz svojega moštva.

Ali ste vedeli?

Tako kot Kidričani in Radomljani so tudi Krčani v minulem krogu odigral 50. tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Krčani se lahko med trojico »abrahamovcev« pohvalijo z najboljšim izkupičkom, saj so osmim domačim in petim gostujočim zmagam dodali še 16 remijev. Aluminij je prav proti Radomljam prišel do desete prvoligaške zmage, sedme na domačem igrišču, v družbi najmočnejših klubov pa se lahko rdeči pohvalijo še s 13 remiji. Radomljani so osmim remijem dodali še štiri zmage, vse sicer v krstni prvoligaški sezoni.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krško presenetilo v Celju
    Nogometaši Krškega so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Celje s 3:0 (2:0).

DELI NA