Pred tekmo: Celje - Luka Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

16. oktober 2016, ob 16.55: CELJE - LUKA KOPER

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Arena Petrol, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 1.408 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- ženske in otroci do 14. leta brezplačno

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Zastor nad 13. krogom Prve lige Telekom Slovenije bo padel po nedeljskem dvoboju na Areni Petrol, na zelenici katere se bosta za nove točke udarila Celje in Koper. Tako Celjani kot Koprčani se bodo predstavili z novima strategoma, na celjski klopi se bo domačim gledalcem prvič predstavil Igor Jovićević, ki je zamenjal Roberta Pevnika. Slednji se je poslovil med reprezentančnim premorom, na katerega so se grofje odpravili s skalpom Aluminija. Kidričani so padli po golu Mateja Podlogarja, zasedba s knežjega mesta pa je v petih tekmah tako vknjižila še četrto zmago. Oktobrski premor je v celjskem prvoligašu sicer prinesel še nekaj sprememb, saj ima klub tudi nova dva direktorja. Ob direktorju Zoranu Podkoritniku je vlogo generalnega direktorja prevzel Igor Dedišin, ki je z novim strategom Jovićevićem sodeloval že pri ukrajinskem Karptayju.

Igor Jovićević, trener Celja: »Trener Robert Pevnik je z ekipo opravil dobro delo in nanizal pozitivne rezultate. Sedaj je pred mano nehvaležna vloga, saj bodo navijačice in navijači hoteli, da se zmagoviti niz takoj nadaljuje. Ampak se ne bojim izzivov, sem nisem prišel samo zmagovati, ampak nadgraditi igro, v kateri želimo biti prevladujoče moštvo na igrišču in do rezultatov priti z zelo dobro in kakovostno igro.«

Kdo je vroč?

Celjani so se lahko v septembrskem premoru pohvalili s članskim reprezentantom, saj je krstno vabilo v izbrano vrsto prejel Matic Kotnik. Slednji je imel po vrnitvi na Areno Petrol nekaj težav s poškodbo, priložnost pa je z obema rokama zagrabil Matjaž Rozman. V štirih ligaških tekmah z Rozmanom v golu so Celjani izgubili zgolj enkrat, po golu nekdanjega grofa Mihe Zajca je bila boljša Olimpija, pred Celjani pa so po Domžalah pokleklnili še Goričani in Kidričani, ki niso uspeli ugnati izkušenega vratarja rumeno-modrih.

Ali ste vedeli?

Celjski strateg Jovićević bo lahko v dvoboju s Koprom domačemu občinstvu predstavil še eno pridobitev. S petkovo registracijo je pravico nastopa pridobil tudi Goran Cvijanović, ki se je celjskemu moštvu pridružil že pred nekaj tedni, a je moral zaradi urejanja dokumentacije malce počakati na krstni nastop v celjskem dresu. Nekdanji član Gorice in Maribora se lahko pohvali z bogatimi izkušnjami, ob tem pa odlično pozna tudi nekaj soigralcev, saj je z Elvedinom Džinićem in Daliborjem Volašem igral že v Ljudskem vrtu.

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: /

Tako kot Celjani, so novega šefa strokovnega štaba med reprezentančnim odmorom dočakali tudi Koprčani. Primorce bo po Milanu Obradoviću, ki ga je na zadnjih dveh tekmah začasno zamenjal Oliver Bogatinov, sicer prvi mož koprskih mladinskih selekcij, vodil Igor Pamić. Nekdanji reprezentant Hrvaške prihaja iz povsem nogometne družine, tako kot Zagrebčan Jovićević, se lahko tudi Istran pohvali z mednarodno igralsko kariero, še prej pa se je za krajši čas ustavil tudi na koprski Bonifiki. Trenersko pot pa je zgradil v domovini, nazadnje je več kot pet let vodil puljsko Istro 1961, Koper pa bo prva resnejša trenerska izkušnja v tujini. Bo novi strateg koprsko barko po štirih tekmah brez zmage popeljal v zmagovalne vode?

Kdo je vroč?

Igor Pamić je naslednji v vrsti nekdanjih reprezentantov, ki so se v zadnjih mesecih preselili na Bonifiko. Barve Hrvaške je v preteklosti zastopal tudi Danijel Pranjić, ki se je hitro privadil na zahteve slovenskih nogometnih zelenic in bil ob porazu z Rudarjem eden najaktivnejših igralcev v rumeni opravi. Nekdanji član bavarskega velikana Bayerna je med drugim podal za zadetek Zlatana Muslimovića in vknjižil prvo asistenco sezone, v četrtem ligaškem nastopu pa je bil izjemno blizu tudi strelskemu prvencu, a je žoga končala v prečniku.

Ali ste vedeli?

Koprčani so dobili že prvi letošnji dvoboj s Celjem, ko so grofje z golom Lovra Čirjaka povedli. Junak preobrata je bil Senijad Ibričić, ki je z dvema zadetkoma poskrbel za sploh prvo koprsko zmago nad Celjem po sezoni 2013/14, ko so kozlički v Celju slavili z 2:3. Maja 2014 so se Primorci veselili še 15. zmage v knežjem mestu, z enakim številom zmag pred domačimi gledalci pa se lahko pohvalijo tudi Celjani.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi med Celjem in Koprom
    Nogometaši Celja in Luke Kopra so se v tekmi 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli brez zmagovalca, izid je bil 1:1.

DELI NA