Pred tekmo: Celje - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

CELJE - MARIBOR

4. marec 2020, ob 17.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečni obisk: 907 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

V Kidričevem se bosta za vrh lestvice udarila Aluminij in Olimpija, vroče pa bo tudi v knežjem mestu. V 98. ligaškem štajerskem derbiju se bosta udarila Celje in Maribor, ki sta spomladi še neporažena. Mariborčane do vodilne Olimpije loči zgolj točka, grofje so zbrali štiri točke manj od tekmeca iz Ljudskega vrta. A lahko bi bilo še tesneje, saj je četa Dušana Kosiča na zadnji tekmi 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije proti Domžalam iz rok izpustila vodstvo. Vloga tragičnega junaka je pripadla Advanu Kadušiću, ki je žogo nesrečno potisnil v lastno mrežo in tako se je tudi peta tekma kroga končala z neodločenim izidom. Bo zadnje dejanje druge tretjine prvenstva bolj radodarno z zmagovalci?

Kdo je vroč?

Druga najboljša obramba lige se bo v sredo zoperstavila drugemu napadu prvenstva. Celjani so krog pred koncem druge tretjine prvenstva zabili 36 zadetkov, tri manj kot Ljubljančani. V celjskem napadu izstopata predvsem Mitja Lotrič in Dario Vizinger, ki je s 14 zadetki drugi strelec lige. Tako Vizinger kot Lotrič sta ob tem na svoj račun dodala še sedem asistenc, v tej razvrstitvi pa je od celjskega para boljši zgolj nekdanji grof Rudi Požeg Vancaš.

Ali ste vedeli?

Celje in Maribor bosta v sredo v sklopu Prve lige Telekom Slovenije odigrala že 98. medsebojno prvoligaško tekmo. Knežje mesto bo gostilo jubilejni, 50. ligaški štajerski derbi, na katerem so sicer precej uspešnejši vijoličasti. Mariborčani so namreč dobili več kot polovico vseh spopadov, jeseni so v Ljudskem vrtu vknjižili 51. skalp celjskega moštva. Celjani so pri 18 zmagah, zadnjo so vknjižili v prvem delu letošnjega prvenstva, ko je zmagovalca odločil avtogol Špira Peričića.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Alexandru Cretu

Tako Celjani kot Mariborčani so pomlad odprli s petimi točkami. Vijoličaste v letošnji sezoni tepe domači izkupiček, saj so v Ljudskem vrtu vknjižili že štiri neodločene izide, še dvakrat pa so domačo zelenico zapuščali sklonjenih glav. Tako se lahko tudi Celjani pohvalijo z boljšim iztržkom na svojem igrišču, saj so v primerjavi z Mariborom pred svojim občinstvom nabrali tri točke več. Četa Darka Milanič ima skorajda identičen izkupiček domačih in gostujočih preizkušenj, z zmago v Celju pa bi tehtnico nagnili v korist gostovanj. Vijolice bodo tudi v knežjem mestu pogrešale prvega napadalca Luko Zahovića, za nameček pa bo v zvezni vrsti zagotovo manjkal tudi porumeneli Alexandru Cretu.

Darko Milanič, trener Maribora: "Upam, da se bolezen, ki se je pojavila, ne bo prenesla še na koga. To je primarni cilj, z upanjem, da drugi ne bodo imeli težav. Cretu v Celju ne more igrati zaradi rumenih kartonov, vrača se Vrhovec. Verjamem, da bo Milec znova na razpolago in upam, da ostanemo zdravi. Čaka nas tekma proti nasprotniku, za katerega vemo, kako igra. Treba jim je zapreti sredino igrišča, onemogočiti neposrednost in tekmo zmagati."

Kdo je vroč?

Ob izostanku Luke Zahovića, ki bo poškodbo gležnja zdravil dober mesec, je v napadu večje breme padlo na pleča Rudija Požega Vancaša in Roka Kronavetra. Slednji je zadel na tekmi v Murski Soboti, medtem ko nekdanji grof še čaka na spomladanski prvenec. Belokranjec se sicer bolje znajde v vlogi asistenta, za zdaj je zbral osem podaj in mu v tem pogledu vsaj trenutno v Prvi ligi Telekom Slovenije ni enakega.

Ali ste vedeli?

Mariborčani so na sobotni tekmi s Taborom zaman iskali pot do sežanskega gola. Mauro Camoranesi je za nameček zadel še z izbiro vratarja, saj je debitant David Šugić zbral nekaj pomembnih obramb. Hrvat med vratnicama Kraševcev se je izkazal tudi ob predložku Reneja Miheliča, ki je prvič oblekel vijoličasto opravo po zimskem povratku v Ljudski vrt. Izkušeni vezist je za Maribor nazadnje zaigral v sezoni 2009/10. Pred selitvijo v portugalski Nacional je sezono sklenil s petimi zadetki.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor poražen v Celju
    Nogometaši Celja so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2:0 (0:0).

DELI NA