Pred tekmo: Celje - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

CELJE - MARIBOR

1. maj 2021, ob 16.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

CELJE

Prepoved nastopa: Žan Benedičič in Jon Šporn

Boj za obstanek. Po zadnji ligaški tekmi je to nova celjska realnost. Klub, ki je bil lani najboljši v državi, se šest krogov pred koncem nahaja na devetem mestu prvenstvene razpredelnice. Zadnja Gorica si je na Obali izborila točko, grofje pa so ob Kamniški Bistrici premoč priznali tokrat precej boljšim Domžalam. To pomeni, da aktualne prvake od mesta, ki ob koncu sezone prinaša neposreden izpad v drugo ligo, loči le še pet točk. V knežjem mestu so preprosto morali poseči po rošadi, Jirija Jarošika pa je tako zamenjal Agron Šalja. Sredi tedna je debitiral z zmago v pokalnem četrtfinalu in sanje o pokalni lovoriki ohranil pri življenju. Lahko osveženi Celjani presenetijo vijoličaste?

Žan Zaletel, branilec NK Celje: "Vemo, kdo prihaja v Celje. Čeprav Mariborčani trenutno niso v vrhunski formi, se zavedamo, da se lahko na vsaki tekmi zgodi sto stvari. Zmaga proti Radomljam nam je vlila samozavesti, prisotna je neka nova energija. Upam, da bo to dovolj za dobro predstavo."

Kdo je vroč?

V torek sta radomeljski odpor zlomila Amadej Brecl in Luka Kerin, oba v izdihljajih srečanja. Oslabljeni "mlinarji" so na Brecla pozabili v 85. minuti, 24-letni branilec pa je z močnim strelom premagal gostujočega vratarja Davida Šugića. Za otroka celjskega kluba je bil to prvi zadetek v aktualni sezoni in v pokalnem tekmovanju nasploh. Mariborčani bodo morali paziti tudi na vedno nevarnega Filipa Dangubića. Hrvat je v prejšnjem krogu zabil še devetič letos, pred tedni pa je odločil tudi tekmo v Ljudskem vrtu.

Ali ste vedeli?

Kot zapisano, Jiri Jarošik ni več trener rumeno-modrih, taktirko pa je po Čehovem slovesu v roke vzel Agron Šalja. Oseminštiridesetletnik, ki bo v končnici prvenstva celjski voz vlekel iz prepada, je nogometni javnosti že znan. Od začetka leta 2015 je namreč opravljal naloge selektorja slovenskih mladinskih reprezentanc, kot igralec pa se je preizkušal pri Olimpiji, Primorju, Domžalah in Interblocku. S Celjani je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Luka Uskoković

Šoku sredi Ljudskega vrta je pretekli konec tedna sledila zmaga v prestolnici. Bravo je bil nevaren tekmec, a so se privrženci vijoličastega kluba tolažili z dejstvom, da je Simon Rožman na zelenico šišenskega stadiona poslal močno premešano zasedbo. Ta je na koncu tudi z nekaj sreče vpisala vse tri točke, nato pa so jo v torek še drugič v nekaj dneh prizemljili Domžalčani. Na pokalno lovoriko pod Pohorjem tako ne računajo več, zato pa v igri (ob pomoči črno-belih iz Murske Sobote) ostaja končno slavje v ligaškem tekmovanju. Da bodo na naslov državnega prvaka še naprej upali tudi po sobotnem popoldnevu, bodo morali vijoličasti slaviti na štajerskem derbiju. Jim bo uspelo?

Denis Klinar, branilec NK Maribor: "Vsaka naslednja tekma bo imela poseben pomen, vsako moramo odigrati s pravo energijo in odnosom. Če tega ne bo, zadev ne bomo obrnili v želeno smer. To, kar smo videli v drugem polčasu tekme z Domžalami, nas navdaja z optimizmom. Verjamem, da lahko svoj odnos in kvaliteto na pravi način izrazimo že v soboto v Celju."

Kdo je vroč?

Simon Rožman je v Spodnji Šiški od prve minute priložnost ponudil kar dvema mladincema. V članski konkurenci je prvič zaigral Vid Koderman, Gal Gorenak pa je prve minute vpisal že pod taktirko Saše Gajserja. Leta 2003 rojena nogometaša (Gorenak jih šteje še 17, Koderman je polnoletnost praznoval pred dnevi) sta odigrala odlično tekmo, Koderman je bil morda celo najboljši posameznik vijoličastih. Med drugim je izsilil tudi prekršek Davida Brekala za najstrožjo kazen. Se bo Rožman nanju znova spomnil v Celju?

Ali ste vedeli?

Mariborčani bodo v soboto napadali nekoliko oslabljeno celjsko obrambo. Denis Marandici, ki se je poškodoval med zimskimi pripravami in spomladi za Celjane še ni vpisal nastopa, je pred dnevi prestal operacijo. Moldavec bo predvidoma okreval do začetka poletnih priprav. Letošnja sezona je končana tudi za Metoda Jurharja (na zadnjih dveh tekmah ga je med vratnicama že nadomeščal Matjaž Rozman), ki je staknil poškodbo gležnja.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Nov poraz Maribora v Celju
    Nogometaši Celja so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2:1 (1:0).

DELI NA