Pred tekmo: Celje - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

CELJE - MURA

30. november 2019, ob 13.50

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečni obisk: 1.000 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: Tadej Vidmajer

Celjani so, podobno kot Kidričani, polovico prvenstva sklenili s prvim porazom na domači zelenici. Grofje so morali čestitati nogometašem Olimpije, Ljubljančani so za hrbet Matjaža Rozmana pospravili tri žoge. Četa Dušana Kosiča je izgubila četrto tekmo v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije, savinjska zasedba pa v drugo polovico sezone vstopa na petem mestu. Celjani se bodo skušali v soboto približati četrti Muri, ki bo v knežjem mestu branila in skušala povečati štiri točke naskoka pred najbližjim zasledovalcem. Poletni obračun v Celju se je po povratku domačih končal z delitvijo točk, v Fazaneriji po enajstmetrovki Maroše boljši gostitelji, kdo pa bo uspešnejši v tretje?

Kdo je vroč?

Dario Vizinger je v letošnji sezoni prvo ime celjskega napada. Mladi Hrvat si je z uspešnimi predstavami prislužil tudi povabilo v mlado izbrano vrsto, ki jo vodi Igor Bišćan, z 12 zadetki pa si deli drugo mesto ligaške lestvice strelcev. Napadalec doma iz bližine Čakovca je bil najnevarnejši mož Celja tudi na tekmi z Olimpijo, ob doseženem golu pa je nekajkrat ogrozil Nejca Vidmarja. S kakšnim izkupičkom bo zakorakal v pomlad?

Ali ste vedeli?

Po polovici prvenstva je čas, da malce pogledamo tudi statistične podatke. Celje je ekipa, ki precej bolje igra v drugem polčasu, saj so za Mariborom najuspešnejša zasedba drugih polčasov. Grofje bi v drugi polovici tekem nabrali 34 točk, kar je 11 več kot v prvih polčasih. Nekaj podobnega lahko zapišemo tudi za Muro, a je ta razkorak pri Prekmurcih precej manjši in šteje vsega tri točke. Prav Celjani so tisti, ki izstopajo z največjim razkorakom med obema polčasoma.

 

MURA

Prepoved nastopa: Marko Brkić

Pristaši Mure so po tem, ko so črno-beli v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo, potihem že pričakovali, da se lahko njihovi ljubljenci vključijo tudi v boj za sam vrh lestvice. Dobro razpoloženje sta nekoliko pokvarila zadnja rezultata, Prekmurci pa so se po domačem porazu s Kidričani opekli tudi v Sežani. Remi resda ni katastrofa, saj so na Krasu v prvi polovici prvenstva slavili zgolj nogometaši Aluminija in Olimpije, a točka ni zadovoljila apetitov tistih, ki tako ali drugače dihajo z Muro. Črno-beli so prav na račun osmih remijev - največ v ligi - nabrali zaostanek za Olimpijo in Mariborom, saj so tako zmaji kot vijolice izgubili tekmo več od Mure. S kakšno razliko do vrha lestvice bodo Sobočani sklenili jesenski del prvenstva?

Kdo je vroč?

V Sežani je za veselje Sobočanov poskrbel Luka Šušnjara, ki je s svojo močjo in hitrostjo povzročal nekaj preglavic domači obrambi, z njim pa se je s težavo kosal tudi robustni Antonio Azinović. Domžalčan je eno najpomembnejših orožij Anteja Šimundže, ki je v Sežano odpeljal pošteno zdesetkano zasedbo, zato je ob Maticu Marušku v zadnji vrsti zaigral mladi Žiga Laci. Še ne polnoletni branilec iz Dobrovnika je ob Kaiju Cipotu naslednji dragulj mladinskega pogona črno-belih, tekma v Sežani pa mu bo ostala v spominu kot prva, ki jo je pričel v začetni enajsterici.

Ali ste vedeli?

V Fazaneriji so med tednom svoje navijače presenetili z novico, da so nekoliko prenovili klubski grb. Črno-beli kombinaciji se je pridružila še zlata barva, ki je bila v preteklosti že del klubskih obeležij, z novim dodatkom pa so želeli v klubu spomniti tudi na bogato nogometno zgodovino Murske Sobote. “Dosedanjemu grbu je dodana zlata obroba, kar mu da posebno žlahtnost in ob izpostavljanju tradicije govori o ambicijah kluba - biti najboljši!” so zapisali Sobočani.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura klonila v Celju
    Nogometaši Celja so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 1:0 (1:0).

DELI NA