29.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Mura

Prva liga Telemach, 15. krog

CELJE - MURA

31. oktober 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- PCT pogoj
- klubski piknik

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Knežje mesto bo v nedeljskem popoldnevu gostilo spopad zadnjih državnih prvakov, Celje pričakuje Muro. Po pokalnih preizkušnjah so v boljšem položaju gostitelji srečanja, saj bodo grofje spomladi nadaljevali boje za pokalno lovoriko, Sobočani pa so se v dvoboju z Bravom po enajstmetrovkah poslovili od letošnje izdaje Pokala Pivovarna Union. So se pa Prekmurci veselili po poletnem obračunu s Celjani, ki so v Fazaneriji klonili po zadetku Kaija Cipota v končnici tekme. Štajerce je tedaj vodil še Agron Šalja, rumeno-modre pa je po njegovem slovesu rezultatsko prebudil Simon Sešlar. Legendardni vezist kluba v vlogi celjskega trenerja še ne pozna poraza, se bo niz nadaljeval tudi po nedeljskem dvoboju?

Kdo je vroč?

Ivan Božić v zadnjih tednih niza odlične predstave. Hrvat je pri adut celjskega napada, tudi v pokalnem obračunu z Radomljami, ki se je zavlekel vse do kazenskih udarcev, je bil nekajkrat nevaren za vrata domačih. Gola sicer ni dosegel, je pa pred dnevi zadel za zmago Celja v Kidričevem. Krilni napadalec si s petimi zadetki deli peto mesto ligaške lestvice strelcev, s tremi podajami pa ga najdemo tik pod vrh razpredelnice najboljših asistentov Prve lige Telemach.

Ali ste vedeli?

Simon Sešlar na nedeljski tekmi, ki jo bodo pri celjskem klubu popestrili tudi s piknikom, zagotovo ne bo računal na dva nogometaša. Pri savinjskem prvoligašu so pred 15. krogom Prve lige Telemach potrdili, da so se razšli z Bradleyjem Martisom, ki je v malce več kot letu dni zbral devet nastopov. Celjani so po poškodbi kolena na pokalni tekmi izgubili tudi Jona Šporna. Otrok celjskega kluba, sicer pa nečak Simona Sešlarja, je že sklenil jesenski del prvenstva, ekipi se bo znova pridružil med zimskimi pripravami.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Mura je po lanskem pokalnem slavju še drugo sezono v nizu ekspresno hitro zaključila z udejstvovanjem v Pokalu Pivovarna Union. Sobočani so se lani opekli z Dravo, letos pa jih je v četrtfinalu izločil Bravo. Prekmurci so imeli nekaj zrelih priložnosti, da bi dvoboj v svojo koristi izločili še pred kazenskimi udarci, pri strelih z bele točke pa je blestel Renato Josipović. Časa za objokovanje ni, črno-beli bodo že v nedeljo napadali prekinitev zmagovalnega posta. Če upoštevamo rezultate na vseh frontah, so državni prvaki brez zmage ostali na zadnjih treh preizkušnjah, v državnem prvenstvu pa so pred tednom v spopadu z Radomljami pobrali po zaostanku dveh zadetkov. Bo scenarij tekme v Celju manj stresen za pristaše Mure?

Marin Karamarko, branilec NŠ Mura: "Dvigniti se moramo na treningih in se vrniti na pravo pot. Obrniti se moramo na ligo, kar je za nas najpomembnejše tekmovanje. V ligi moramo skušati popraviti vse svoje napake. Lahko rečemo, da je to ena od pomembnejših tekem, predvsem iz vidika samozavesti. Moramo se vrniti na pozitivne rezultate in pokazati, kdo smo."

Kdo je vroč?

Samsindin Ouro je bil na četrtkovi tekmi edini med četverico igralcev Mure, ki so bili uspešni pri izvajanju udarcev z bele točke. Nemški vezist s koreninami iz Toga se je sicer šele pred kratkim vrnil na zelenici po poškodbi kolena, a je v tem času že nakazal, da bo v nadaljevanju sezone izjemno pomembno orožje Anteja Šimundže. Enaindvajsetletnik je pred dnevi odločil obračun z Aluminijem, kako nevaren bo v Celju?

Ali ste vedeli?

Navijači soboškega kluba se počasi že ozirajo v prihodnji teden, ko Muro čaka novo evropsko gostovanje. Črno-beli bodo gostovali v francoskem Rennesu, slovenski prvak pa bo tudi v Bretaniji pogrešal Luko Bobičanca. Medžimurski vezist je izven pogona že vse od poletnih kvalifikacijah za tekmovanja UEFA, tako pa bo še nekaj časa. Krilni nogometaš naj bi se treningom priključil šele pozimi.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.10.2021 | Prva liga Telemach
    Muraši poraženi v Celju
    Nogometaši Celja so v 15. krogu Prve lige Telemach doma premagali Muro z 1:0 (1:0).

DELI NA