28.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Mura

Prva liga Telemach, 33. krog

CELJE - MURA

29. april 2022, ob 20:15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: Ivan Mayeuski in Matic Vrbanec

Celje in Mura bosta odprla 33. krog Prve lige Telemach, ki bo postregel z nekaj vročimi obračuni. Tudi v knežjem mestu bo zanimivo. Sobočani so ob pomoči Kopra ostali dve točki za Olimpijo, Celjani pa so z »teniško« zmago v Kidričevem okrepili samozavest. Ekipa Simona Rožmana bi lahko v petek zapletla boj za četrto mesto, saj bi z morebitnim skalpom Mure za Prekmurci zaostajala le še šest točk. Ob dejstvu, da črno-bele v zaključku prvenstva čakata tudi tekmi z Olimpijo in Mariborom, ta razlika ne bi bila neulovljiva. Naloga kljub temu ne bo enostavna, saj bosta v domači zasedbi manjkala motorja sredine igrišča, ob Ivanu Majevskemu tudi Matic Vrbanec. Trikratni asistent v Kidričevem je v zadnjih tednih eno najbolj vročih orožij Celja.

Simon Rožman, trener NK Celje: »Pravzaprav komaj čakamo vsako naslednjo tekmo, saj imamo še ogromno dobrih stvari, ki jih lahko pokažemo. Skozi proces treningov in tekem se razvijamo v pravo smer, zato bomo poskušali sezono zaključiti na najboljši možen način, hkrati pa se že pripravljati na naslednjo sezono.«

Nene Gbamble, napadalec NK Celje: »Občutke in formo s prejšnje tekme v Kidričevem si želimo prenesti tudi na jutrišnjo tekmo. Zavedamo se, da je Mura zelo zahteven nasprotnik, zato pričakujemo težko tekmo. Mislim, da smo dokazali, da smo zelo kvalitetna ekipa in lahko premagamo vsakega nasprotnika. Želimo si zmagati na vseh tekmah, ki so še ostale do konca sezone.«

Kdo je vroč?

Ne le Matic Vrbanec, v štajerskem obračunu z Aluminijem je blestelo še nekaj celjskih adutov. Grigorij Morozov je še drugič to pomlad zatresel mrežo Kidričanov, bočni branilec pa je po zimski selitvi v Slovenijo zabil že štirikrat. Toliko zadetkov je spomladi dosegel tudi David Zec, ki je krog prej v polno meril že na tekmi z Bravom, v Kidričevem pa se je izkazal z dvema goloma. Celjska aduta sta sicer najboljša strelca letošnje sezone, če v obzir vzamemo zgolj branilce.

Ali ste vedeli?

Matic Vrbanec je v dvoboju z matičnim klubom podal za kar polovico od šestih zadetkov Celja, dvakrat je zaposlil David Zeca, še prej je pred domačim golom našel Grigorija Morozova. Čeprav ga v petek ne bo v kadru Celja, pa velja dodati, da se je Štajerec s skupno sedmimi asistencami na prvem mestu ligaške lestvice podajalcev izenačil z Mitjo Lotričem. Slednji v zadnjih tednih ni v prvem planu Sobočanov, zato bo zanimivo videti, če bo petkov obračun prinesel spremembno na vrhu te lestvice.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Mure so se še drugič to pomlad opekli z Radomljami. »Mlinarji« so se pred tedni veselili že v Murski Soboti, v prejšnjem krogu prvenstva pa so vajo ponovili še na domžalski zelenici. Muraši so si vnovič privoščili preveč napak v branjenju, na kar je Damir Čontala opozarjal že po zmagi nad Kidričani, za nameček pa je črno-bele na cedilu pustila še boginja Fortuna. Mihael Klepač in Mirlind Daku sta v prvem polčasu dvakrat zadela okvir gola, Radomljani pa so le nekaj minut zatem udarili z zadetkom. Poraz ob Kamniški Bistrici na srečo še ni usoden, saj Olimpija na Bonifiki ni bila uspešna, tretjo in četrto ekipo lige pa tako še vedno ločita dve točki. Se lahko Prekmurci v petek zavihtijo pred zmaje?

Gregor Balažic, branilec NŠ Mura: »Celje je mlada ekipa, tudi v Fazaneriji smo videli, kako igrajo. Pričakujem podobno tekmo. Dobro smo se pripravili na Celjane, zdaj pa moramo biti osredotočeni na sebe in dati vse od sebe, da bomo dosegli pozitiven izid.«

Kdo je vroč?

Čeprav v prvem polčasu nista bila uspešna, sta Mihael Klepač in Mirlind Daku v uvodu nadaljevanja tekme s skupno akcijo poskrbela, da se je Mura vrnila v igro za preobrat. Do njega na koncu ni prišlo, ob hrvaško-kosovskem dvojcu pa velja izpostaviti še otroka Fazanerije. Tio Cipot, ki se je na tekmi z Aluminijem veselil prvoligaškega prvenca, je v Domžalah zadel še drugič zapored in v nekaj minutah igre znova opozoril nase. Po stažu še mladinec je bil v letošnji sezoni devetkrat uspešen tudi v mladinskem prvenstvu.

Ali ste vedeli?

Radomljani so do prestižne zmage prišli tudi na račun tega, ker so dobro zaustavili Tomija Horvata in Luko Bobičanca. Medžimurec v Domžalah ni imel pravih priložnosti za novi zadetek, sedmega v letošnjem prvenstvu. Osemindvajsetletnik bo z naslednjim golom na večni klubski lestvici prehitel Amadeja Marošo, s katerim si trenutno deli prvo mesto. Dvojec je v črno-belem dresu dosegel 31 prvoligaških zadetkov, s 15 goli jima sledita Rok Sirk in Nino Kouter.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.04.2022 | Prva liga Telemach
    Preobrat Mure v Celju
    Nogometaši Celja so v 33. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Muri z 1:3 (1:0).

DELI NA