19.05.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Olimpija

Prva liga Telemach, 36. krog

CELJE - OLIMPIJA

22. maj 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: Ester Sokler

»Ni vseeno, ali sezono končamo na petem ali osmem mestu,« je pred srečanjem z ravbarji zatrjeval kapetan in vratar celjske zasedbe Matjaž Rozman. No, na tekmi ob Kamniški Bistrici, ki je bolj kot ne minila v znamenju slovesa Senijada Ibričića, grofi niso bili videti kdo ve kako ambiciozni. Svoje je resda prispevalo tudi sonce, ki je v nedeljo popoldne neusmiljeno pripekalo, a je bilo jasno, da sta se ekipi že sprijaznili s svojim položajem. Tako enim kot drugim letošnja sezona ne bo ostala v najlepšem spominu, v obeh taborih pa že razmišljajo o prihodnosti. Bodo varovanci Simona Rožmana v zadnjem krogu vendarle pokazali zobe in poskrbeli za lepotni popravek?

Žan Flis, branilec NK Celje: "Dvoboji z Olimpijo so vedno zelo zanimivi in napeti. Verjamem, da bo tudi jutrišnji obračun zelo gledljiv in pester. Res je, da smo Ljubljančane na prejšnji medsebojni tekmi premagali, toda Olimpija je zelo zahteven tekmec in vsako srečanje ima svojo noto. Jutri vsekakor pričakujemo težko tekmo." 

Kdo je vroč?

Drugič na zadnjih treh tekmah ter tretjič v sezoni je bil natančen Jon Šporn. Vezist bi se lahko med strelce sicer vpisal že v 51. minuti, ko je bilo težje zgrešiti kot zadeti, a je žogo vseeno poslal visoko prek vrat. Tudi v 69. minuti se Šporn ni proslavil s svojimi strelskimi sposobnostmi: iz bližine je nastreljal domačega vratarja, ki pa je na celjsko srečo stal za golovo črto. Kdo bo odgovornost prevzel tokrat?

Ali ste vedeli?

Ester Sokler se lahko pohvali z zanimivo statistiko, ki pa je v zadnjem krogu zaradi katonov ne bo mogel izboljšati. Brestaničan ni le prvi strelec svojega kluba, ampak tudi najbolj priljubljen rezervist Prve lige Telemach: v igro je s klopi vstopil kar 21-krat. Drugo mesto si s številko 20 delita Slobodan Vuk in Marko Brest, na tretjem se stiskajo Kljun, Jakobsen, Bizjak in Sirk. Vsi štirje so soigralce zamenjali 18-krat.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Marijan Čabraja

Če bi sredi prejšnjega tedna pokalno lovoriko dvignil Bravo, bi bili gledalci, ki so se v nedeljo še zadnjič v tej sezoni odpravili v Stožice, priča radikalno drugačnemu srečanju. A je ni. Veselili so se Koprčani, z njimi pa tudi Ljubljančani (seveda ne tisti iz Šiške) ter Sobočani. Četrto mesto na prvenstveni razpredelnici je postalo evropsko in derbi predzadnjega kroga med Olimpijo ter Muro je izgubil ves tekmovalni naboj. Zato pa smo na svoj račun prišli nevtralni ljubitelji nogometa; tekma, polna zadetkov in preobratov, se je razpletla z delitvijo točk. Zmaji so ubranili tretje mesto, v knežjem mestu pa si lahko bron tudi zagotovijo.

Robert Prosinečki, trener NK Olimpija: "Celja ne gre soditi po položaju na lestvici, saj ima neprimerno boljšo ekipo. Prav tako ni nobenega dvoma, da se bodo Celjani želeli od svojih gledalcev posloviti z zmago. Toda po drugi strani mi igramo za tretje mesto, zato pričakujem, da bomo vnovič na visoki ravni. Da bomo odigrali dobro tekmo in prišli do rezultata, ki ga potrebujemo."

Neven Đurasek, vezist NK Olimpija: "Ni dvoma, da bo težko, tudi Celje ima ne glede na stanje na lestvici kvalitetno zasedbo. Toda hkrati je res, da Celje pravzaprav ne igra več za nič, mi pa se borimo za tretje mesto. Zato verjamem, da bomo na igrišču boljši in si zaslužili zmago."

Kdo je vroč?

Da Mura v Stožicah tudi tokrat ni prišla do zmage, se imajo Ljubljančani v veliki meri zahvaliti Mustafi Nukiću. Izkušeni napadalec je v 37. minuti odprl zeleno-beli račun (iz igre je na svoj priljubljen način vrgel Kaia Cipota, nato pa z močnim strelom premagal vratarja Zalokarja). Pri zadetku Boakyeja ni sodeloval, zato pa je imel prste vmes v 88. minuti, ko je zaposlil Čabrajo, podajalca za izenačujoči zadetek.

Ali ste vedeli?

Pred dnevi so se v ljubljanskem taboru spomnili Marka Elsnerja. Nogometaš, ki nas je po hudi bolezni zapustil 18. maja 2020, je v zeleno-belem dresu odigral 112 tekem in dosegel 12 zadetkov. »Navijače je navduševal s svojo hladnokrvnostjo, a hkrati neverjetno tehnično podkovanostjo, ki za centralne branilce v tistih časih ni bila nekaj vsakodnevnega,« so zapisali pri Olimpiji, Elsnerju pa na Žalah prižgali zeleno svečo.

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.05.2022 | Prva liga Telemach
    Olimpija končala sezono z zmago v Celju
    Nogometaši Celja so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:2 (0:2).

DELI NA