08.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Olimpija

Prva liga Telemach, 9. krog

CELJE - OLIMPIJA LJUBLJANA

10. september 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov


 

CELJE

Prepoved nastopa: Ivan Božić

Nogometaši Celja so se na Bonifiki veselili tretje zmage na zadnjih štirih ligaških preizkušnjah, grofje pa bodo pred domačimi gledalci izzvali Olimpijo, ki tekmo pred koncem uvodne četrtine še ni oddala točke. Celjski strateg Roman Pilipčuk v soboto ne bo smel računati na Ivana Božića, ki si je v Kopru prislužil dva rumena kartona, ruskega strokovnjaka na klopi državnih prvakov iz leta 2020 pa lahko veseli vse boljša podoba Neneja Gbambleja in Charlesa Ikwuemesija. Afriški dvojec je bil v Istri med najbolj nazslužnimi, da so se Celjani razveselili novih točk, po koprskem skalpu pa jih do drugega mesta ločita le še dve točki. Lahko v sobotnem večeru znižajo tudi zaostanek za vodilno Olimpijo?

Roman Pilipčuk, trener NK Celje: "Tudi v nadaljevanju prvenstva se želimo še bolj približati temu, kar smo prikazali v Kopru. Moramo pa se zavedati, da je vsaka tekma zgodba zase in na naslednjo se je potrebno pripraviti povsem na novo. Zmaga v Kopru ne bo imela velikega vpliva na ostala srečanja."

Nene Gbamble, NK Celje: "Gre za najpomembnejšo tekmo v sezoni in jutrišnja zmaga bi nam pomenila ogromno. Še posebej, ker igramo pred domačimi navijači. Pričakujemo zelo težko tekmo, med seboj se bosta udarili trenutno najbolj vroči ekipi v prvenstvu, zato mislim, da bodo na koncu odločale malenkosti."

Kdo je vroč?

Charles Ikwuemesi in Nene Gbamble sta trenutno prvi orožji celjskega napada. Nase opozarja predvsem Nigerijec, ki si je ob koncu tekme s Koprčani sicer poškodoval gleženj, a pred tem navdušil z golom in podajo. Trenutno ima na svojem računu že tri zadetke in dve podaji, na klubski razpredelnici asistentov pa je izenačen z Grigorijem Morozovov. Rus je že spomladi pokazal, da se odlično znajde tudi v vlogi strelca, njegovi predložki pred nasprotnikova vrata pa imajo "oči".

Ali ste vedeli?

To sezono še nepremagani Ljubljančani vse do osmega kroga Prve lige Telemach niso prejeli zadetka, v zadnjih tednih pa v obrambi vse bolje delujejo tudi Celjani. Izkušeni Matjaž Rozman je po tekmi z Gorico mrežo zaklenil še v Kopru, nepremagan pa je ostal tudi na tekmi z Bravom. Gre za tekme, ko so se Celjani veselili treh točk, vratar iz Gerečje vasi pa bo skušal v soboto še petič ostati nepremagan. Petintridesetletnik, ki je v slovenskem prvenstvu zbral že 371 nastopov, je svoja vrata zaklenil na 94 tekmah.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Zmaji so tudi v sosedskem obračunu z Domžalčani podaljašali niz zmag, čeprav so bili po dobri uri igre že v debelih težavah. Gostje so z goloma Mirka Mutavčića in Ivana Durdova vodili že z dvema goloma prednosti, a Ljubljančani niso vrgli puške v koruzo. Ko se je ljubljanska mreža zatresla še tretjič, se je zdelo, da so zeleni-beli na pragu prvega poraza, a gol Christiana Schoissengeyrja ni obveljal, kar je četi Alberta Riera dalo dodatne energije. Mustafa Nukić je z goloma v 53. in 66. minuti poskrbel za izenačenje, le dve minuti zatem pa je preobrat domačinov zapečatil rezervist Rui Pedro, ki je po vstopu v igro močno poživil igro Olimpije. Bo Olimpija uvodno četrtino prvenstva zaključila brez oddane točke? Ljubljančani bodo deveto zmago lovili v knežjem mestu.

Kdo je vroč?

Mustafa Nukić je prebrodil krizo iz začetka sezone, ko Ljubljančanu ni in ni šlo. Izkušeni napadalec se je prebudil na tekmi petega kroga Prve lige Telemach, ko je z dvema goloma odločil srečanje z Gorico. Po podaji v Kopru je zatresel tudi mrežo Radomelj, pred dobrim tednom pa je z dvema zadetkoma pričel še preobrat v sosedskem spopadu z Domžalami. Nekdanji nogometaš Brava s skupno petimi goli že diha za ovratnik prvega strelca lige Andreja Kotnika, s še dvema asistencama pa je trenutno najučinkovitejši nogometa prvenstva.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Olimpije so v Prvi ligi Telemach še tretjič slavili zmago po tem, ko so že zaostajali za dva zadetka. Kar dvakrat se je to zgodilo na tekmah z Domžalčani, ki so podobno prednost zapravili že julija 2019. Rumeni so povedli z goloma Senijada Ibričića in Svena Šoštariča Kariča, za preobrat Ljubljančanov pa so po avtogolu Gabra Dobrovoljca zadeli Asmir Suljić, Vitja Valenčič in Ante Vukušić.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.09.2022 | Prva liga Telemach
    Celjani zadali prvi poraz Olimpiji
    Nogometaši Celja so v 9. krogu Prve lige Telemach premagali ljubljansko Olimpijo s 4:3 (0:2).

DELI NA