13.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Olimpija

Prva liga Telemach, 27. krog

CELJE - OLIMPIJA

15. marec 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celje je z zmago v Kopru znova ujelo drugouvrščeni Maribor, ki je tokrat remiziral s Taborom. Grofje bodo v sredo izzvali vodilno Olimpijo, ki je v prejšnjem krogu izgubila z Domžalami, v jesenskem delu prvenstva pa je v obračunu s Celjani obakrat ostala brez zmage. Ljubljančani so prav v mestu ob Savinji po osmih uvodnih zmagah doživeli prvi ligaški poraz v letošnji sezoni, brez zadetkov pa se je končal obračun v Stožicah. Kako bo v tretje? Četa Romana Pilipčuka se v spopad z zeleno-belimi podaja z dobro popotnico, saj je Charles Ikwuemesi dvoboj na Bonifiki odločil v korist Celja. Poraza z Mariborom in Gorico sta tako šla v pozabo, zasedba iz knežjega mesta pa je misli že usmerila v dvoboj z Olimpijo.

Roman Pilipčuk, trener NK Celje: "Pred zmago v Kopru smo izgubili dve tekmi. Veliko se je govorilo, da Celje ne more več zmagovati. Vendar smo z nogometaši še naprej trdo delali in se pripravljali na naslednjo preizkušnjo. V Kopru smo zmagali, gremo tekmo po tekmo, ne oziramo se preveč naprej in na končno razvrstitev. Cilj je Evropa, toda do tega cilja se bližamo korak po koraku."

Kdo je vroč?

Rezervist Charles Ikwuemesi je bil z golom v 86. minuti junak celjske zmage, ki pa jo je z nekaj posredovanji omogočil tudi Matko Obradović. Dalmatinec je v Kopru blestel med vratnicama, z nekaj odličnimi obrambami pa je poskrbel, da je njegova ekipa vse do končnice dvoboja ostala v igri za tri točke. Izkušeni vratar je pred leti že paral živce tudi Ljubljančanom, lahko vajo ponovi tudi v sredo?

Ali ste vedeli?

Gorica je bila z golom Luke Stankovskega prva, ki je knežje mesto zapuščala s polnim plenom, kljub temu pa je Celje ostalo na drugem mestu lestvice domačih tekem. Pred grofi je zgolj Olimpija, ki pa je pred svojimi gledalci odigrala že 14 tekem, Celjani pa dve manj. Zanimivo je, da je savinjska zasedba na svoji zelenici precej uspešnejša v drugem polčasu, saj bi po prvih 45 minutah igre osvojila le 14 točk, v nadaljevanju pa kar 11 več. Če bi se domače tekme Celja končale ob polčasu, bi grofje izgubili štirikrat, v drugem polčasu zgolj enkrat.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Agustin Doffo

Celju so ga Goričani, Olimpiji pa Domžalčani. Ekipa Simona Rožmana je bila prva, ki se je v Stožicah v aktualni sezoni veselila ligaške zmage. Matevž Vidovšek je moral kar štirikrat po žogo v svojo mrežo, Ljubljančani pa so pred tem na 13 domačih tekmah dovolili zgolj osem zadetkov. Že dvoboj v mestu ob Savinji bo pokazal, če je šlo zgolj za slabši dan, jasno pa je, da je pred zmaji nova zahtevna preizkušnja. Olimpija v letošnji sezoni še ni premagala Celjanov, ki so na medsebojnih tekmah bolj uspešni v Stožicah, saj so tam slavili osem zmag, na domačem igrišču pa zgolj štiri. V knežjem mestu se je skoraj polovica medsebojnih srečanj - 13 od 27 - končala brez zmagovalca. Bo tako tudi tokrat?

Albert Riera, trener NK Olimpija: "Čas je, da gremo naprej, se učimo, dobivamo nove izkušnje in rastemo. Od zdaj naprej moramo na vsaki tekmi pokazati intenziteto, saj le to lahko v nogometu nadzoruješ. Do sedaj še nismo imeli dveh slabih tekem zapored. Treba se je hitro odzvati in popraviti napake."

Kdo je vroč?

Domžalčani so v nedeljskem obračunu s pridom izkoriščali luknje v ljubljanski obrambi, ki je tekmecu dopustila kar štiri zadetke. Sosedski spopad je bil po treh golih gostov praktično odločen že po prvem polčasu, zmajem pa ni kaj prida veliko pomagal niti zadetek Maria Kvesića. Bosansko-hercegovski nogometaš se je med strelce vpisal že na četrti zaporedni tekmi, še bolj zanimivo pa je spoznanje, da gre za avtorja zadnjih treh ligaških zadetkov Olimpije.

Ali ste vedeli?

Olimpija se v letošnji sezoni najuspešneje izogiba delitvi točk. Ljubljančani so doslej remizirali zgolj trikrat, ob domači tekmi s Celjem še z Muro in v Novi Gorici. Vse tri tekme so se končale brez golov. Zeleno-belim se je sicer le še ob porazu v Ljudskem vrtu zgodila tekma brez doseženega zadetka, Celjani in Ljubljančani pa so se doslej osemkrat razšli z začetnim rezultatom. Tako je bilo tudi jeseni v Celju, ko se mreži na medsebojni tekmi nista tresli prvič po septembru 2017.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.03.2023 | Prva liga Telemach
    Slavje Olimpije na derbiju v Celju
    Nogometaši Olimpije so v tekmi 27. kroga Prve lige Telemach v gosteh premagali Celje z 1:0 (0:0).

DELI NA