27.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Radomlje

Prva liga Telemach, 7. krog

CELJE - KALCER RADOMLJE

27. avgust 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- sezonske vstopnice
- PCT pogoj

 

CELJE

Prepoved nastopa: Kevin Žižek

Čeprav se je mreža v Murski Soboti zatresla le enkrat, so gledalci spremljali dinamičen, napet obračun dveh enakovrednih ekip. Prvi del je minil po željah Celjanov, po odmoru pa sta se vlogi zamenjali. Soboški pritisk je bil bolj plodovit – črno-beli so bili v zadnjem trenutku nagrajeni z zadetkom, ki jim je prinesel tudi prvo zmago v sezoni. Na drugi strani je četa Agrona Šalje ta mejnik dosegla že pred časom, a je vmes nanizala en remi ter kar tri poraze. Dovolj za zadnje mesto na prvenstveni razpredelnici, ki pa nikakor ni tisto, kar se pričakuje od prenovljenih grofov. Se bo knežja krivulja navzgor obrnila ta konec tedna, ko na obisk prihaja novinec med elito?

Kdo je vroč?

Celjani v Murski Soboti niso imeli svojega junaka. Še več, že takoj na začetku je poškodbo staknil eden izmed ključnih igralcev štajerskega kluba. Po trku s Tomijem Horvatom je na soboški zelenici obležal Tamar Svetlin. Mladega vezista je zamenjal Matic Vrbanec, po natančnejšem zdravniškem pregledu pa je jasno, da si je poškodoval zadnjo stegensko mišico. Čaka ga tritedenski počitek, kdo bo zapolnil nastalo vrzel?

Ali ste vedeli?

Jakob Novak se je s Celjani dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja. Triindvajsetletnik, ki se najbolje znajde na položaju napadalno usmerjenega vezista, se po sledeh Nina Koutra in Leona Severja odpravlja v Turčijo. Odslej bo branil barve tamkajšnjega drugoligaša Bolusporja. Nekdanji član Olimpije, ki je za grofe v treh sezonah zbral 83 nastopov in 4 zadetke, bo na severu Anatolije ostal vsaj dve leti.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani so v sezono vstopili z jasnim namenom, da svoj staž med elito tokrat podaljšajo vsaj za leto ali dve. Načrt so začeli uresničevati že v uvodu: remi z obema ljubljanskima ekipama in zmaga v Kidričevem sta poskrbela za polno mero optimizma. Poraz proti državnim podprvakom še ni bil razlog za preplah, nekaj nezadovoljstva pa je v rumeno-črne vrste vendarle vnesel tisti proti Taboru. Ta konec tedna se bodo varovanci Roka Hanžiča na dobra stara pota skušali vrniti v knežjem mestu, to pa še ne bo zadnja priložnost za nabiranje točk. Pred reprezentančnim premorom jih namreč čaka še 30 minut dvoboja s Sobočani, ki ga je pred dvema tednoma prekinilo deževje. Kakšen bo izkupiček mlinarjev?

Kdo je vroč?

V šestem krogu Prve lige Telemach je do debija med elito prišel Marko Žulj. Branilec iz Bosne in Hercegovine je uvodna srečanja nove sezone izpustil zaradi poškodbe, prejšnji teden pa je bil na igrišču vseh 90 minut. "To je bila moja prva tekma po petih tednih na stranskem tiru. Za mano je zelo težko obdobje, a sem vesel, da sem končno na razpolago trenerju in strokovnemu vodstvu," je po tekmi povedal rekonvalescent.

Ali ste vedeli?

V petek zvečer bo v kadrih obeh ekip skupaj kar pet mladih slovenskih reprezentantov. Vabilo selektorja Ačimovića sta pri grofih prejela Tjaš Begić in David Zec, Maj Mittendorfer pa je na čakanju. Med Radomljani bosta dres z državnim grbom oblekla Andrej Pogačar in Mark Zabukovnik. Mladinsko izbrano vrsto v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 čakata obračuna s Češko (2. september) in Andoro (6. september).

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.08.2021 | Prva liga Telemach
    Radomljani poraženi v Celju
    Nogometaši Celja so v 7. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (1:0).

DELI NA