04.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Radomlje

Prva liga Telemach, 25. krog

CELJE - KALCER RADOMLJE

5. marec 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- TWIN vstopnic v predprodaji: 15 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: Tamar Svetlin

Zadnjo tretjino letošnjega prvenstva bosta odprla soseda na lestvici Prve lige Telemach. Osmo Celje gosti sedme Radomlje, ki je na štirih tekmah nadaljevanja sezone nabralo že sedem točk. "Mlinarji" so nazadnje remizirali s Taborom, grofje pa so se z zahtevnega gostovanja v Murski Soboti vrnili praznih rok. Obračun v Fazaneriji je postregel z odprto nogometno predstavo, gostitelji pa so po manj kot četrt ure igre vodili z dvema goloma prednosti. Celjani so se še pred odmorom vrnili v igro, zaostanek sta izničila Grigorij Morozov in Vasilije Janjičić, po pritisku v nadaljevanju dvoboja pa so točke kljub vsemu ostale v Prekmurju. Državni prvaki iz leta 2020 tako ostajajo pri treh točkah z zadnje domače preizkušnje, ko so po krčevitem boju premagali Kidričane. Bodo uspešni tudi v soboto?

Simon Rožman, trener NK Celje: "Razplet obračuna v Murski Soboti moramo pozabiti, čez tri dni imamo že novo preizkušnjo. Nastopamo v maratonu tekem in s tekme v tekmo moramo postajati boljši. Vidite pa lahko, da skoraj na vsakem srečanju odločajo malenkosti."

Kdo je vroč?

Tjaš Begić je morda nekoliko presenetljivo predčasno sklenil dvoboj z Muro, čeprav je bil v drugem polčasu gonilna sila celjske ofenzive. Prav po njegovem udarcu se je s posredovanjem izkazal Marin Ljubić. Hrvat v golu Mure pa je bil nemočen po dveh strelih v prvem polčasu, najprej ob poskusu Grigorija Morozova, ki je v zgolj nekaj dneh zadel še drugič zapored. Bočni branilec je minuli petek odločil dvoboj z Aluminijem, gol v Fazaneriji pa ni bil dovolj za točke. Bo Rus uspešen tudi na tekmi z Radomljami?

Ali ste vedeli?

Tudi David Zec tekme z Muro ne bo ohranil  v najlepšem spominu, čeprav je v sredo vknjižil 50. nastop v Prvi ligi Telemach. Kranjčan je v prvoligaški konkurenci debitiral še kot najstnik, v sezoni 2017/18, potem ko je bil že nekaj mesecev prej nosilec igre pri vrnitvi Triglava med prvoligaške klube. Po krstni prvoligaški sezoni in 29 nastopih se je preselil v Lizbono, a za prvo ekipo Benfice ni zaigral. Portugalci so ga v minuli sezoni posodili v ukrajinski Rukh iz Lvova, sredi zadnjega poletja pa je postal prebivalec knežjega mesta.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomlje so drugo tretjino aktualnega prvenstva zaključile z neodločenim rezultatom v obračunu s Taborom. Sežanci niso bili nezadovoljni, da so se v seriji skromnejših rezultatov izognili novemu porazu, Radomljani pa so na z remijem ohranili pet točk naskoka pred Kraševci, za nameček pa imajo zdaj še minimalno prednost pred sobotnimi gostitelji. Če bodo poletni povratniki med najboljše klube v državi nadaljevali z zbiranjem točk, si bodo nastežaj odprli vrata do obstanka v Prvi ligi Telemach. Nov korak do tega podviga lahko storijo že v soboto, ko bodo skušali ponoviti podvig z zadnjega medsebojnega srečanja. Celjani so novembra na deseti medsebojni ligaški tekmi doživeli prvi poraz, Radomljani pa so se tedaj veselili edine domače zmage.

Gedeon Guzina, napadalec NK Radomlje: "Za nas je najpomembnejše, da zbiramo točke. Do konca sezone moramo nabrati čimveč točk. Veliko bolje smo vstopili v drugi del sezone, na štirih tekmah smo osvojili sedem točk in lahko smo zadovoljni. Upam, da bomo na naslednjih tekmah popravili realizacijo in dobili prihajajoče preizkušnje."

Kdo je vroč?

Radomeljski strateg Nermin Bašić je po tekmi s Taborom izpostavil tudi teren, ki v teh mesecih ni v najboljšem stanju, domžalska zelenica pa je za nameček še enkrat bolj obremenjena kot preostale. Kljub temu to ni ovirali Gedeona Guzine, da se v sredinem obračunu ne bi znašel v nekaj obetavnih priložnostih. Bosansko-hercegovski napadalec ni izboljšal strelskega izplena, zagotovo pa v lepem spominu nosi novembrski zadetek v mreži sobotnega tekmeca. Posnetek spektakularnih "škarjic" se je zavrtl širom Evrope.

Ali ste vedeli?

Gol Tabora je ostal zakljenjen, čeprav je Kraševce rešil tudi okvir gola, Radomljanom pa se že v soboto ponuja priložnost za nove zadetke. Spomladi so jih na dveh gostovanjih dosegli že šest, v Murski Soboti je bil zadnji gol delo Ivana Šarića. Dalmatinec je z Gedeonom Guzino v najboljšem položaju, da na vrhu klubske prvoligaške lestvice ujame Marka Nunića. Ljubljančan je v rumeno-črnem dresu dosegel šest prvoligaških zadetkov, Šarić in Guzina ima trenutno na svojem računu enega manj.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.03.2022 | Prva liga Telemach
    Radomlje do točke v Celju
    Nogometaši Celja in Kalcerja Radomelj so se v 25. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA