30.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Radomlje

Prva liga Telemach, 29. krog

CELJE - KALCER RADOMLJE

1. april 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: Matic Vrbanec

Prva liga Telemach se po dvotedenskem reprezentančnem premoru vrača z zaključkom prvenstva. Spored 29. kroga bodo s sobotno popoldansko tekmo odprli Celjani in Radomljani, ki po remiju z Mariborom izzivajo še enega kandidata za evropsko vozovnico. Grofje imajo pred zadnjimi osmimi tekmami na svojem računu 47 točk, eno manj kot drugouvrščeni Mariborčani in štiri več od četrtega Kopra. V celjski zasedbi so s kotičkom očesa pozorni tudi na Sobočane in Domžalčane, ki so jih Denis Popović in soigralci premagali na zadnji tekmi pred premorom. Celjani so dvoboj dobili tudi z določeno mero sreče, saj je žoga Ajdinu Mulaliću po strelu Gregorja Bajdeta spolzela v mrežo. Se bo četa Romana Pilipčuka veselila tudi v dvoboju z Radomljami?

Aljoša Matko, napadalec NK Celje: "V goste prihaja ekipa, ki je v spomladanskem delu prvenstva izrazito dvignila raven svojih predstav. So zahteven nasprotnik, kar so izkusile vse ekipe, od tistih na vrhu in tistih, ki so nižje na lestvici. Kot vedno poudarjamo, pozornost pred vsakim obračunom obračamo le nase. Ne želimo se preveč osredotočiti na nasprotnika, saj smo sami odvisni od tega, kakšno predstavo bomo prikazali. Za uspeh bomo morali odigrati tekmo na pravi ravni."

Kdo je vroč?

Klemen Nemanič je v zadnjih tednih postal pomemben člen zadnje vrste, iz začetne enajsterice pa je izrinil Damjana Vukliševića. Nekdanji član sežanskega Tabora je pričel ligaške tekme s Koprom, Olimpijo in Domžalami, celjska mreža pa je ob dveh zmagah dvakrat ostala nedotaknjena. Tudi sicer grofje na domačem igrišču sila redko oddajajo točke, prvi poraz na Stadionu Z’dežele pa so doživeli šele v 25. krogu Prve lige Telemach.

Ali ste vedeli?

Celjani bodo sobotni dvoboj odigrali brez kaznovanega Matica Vrbanca. Nekdanji vezist Aluminija je med reprezentančnim premorom pričel pripravljalno tekmo z Rijeko, ki se je na Rujevici končala brez zmagovalca. Gostitelji so po uri igre povedli z golom Jorgeja Obregona, grofje pa so izenačili v končnici obračuna, z golom rezervista Nina Koutra. Prekmurec je na klopi pričel tudi zadnjo ligaško preizkušnjo, bo zaradi odsotnosti Vrbanca drugače v soboto?

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Gaber Dobrovoljc

Radomlje so najlepše presenečenje nadaljevanja Prve lige Telemach. Oliver Bogatinov je med zimskim premorom preporodil moštvo, ki je spomladi izgubilo zgolj z Olimpijo. Z mlinarji so se ob Kamniški Bistrici opekli tudi Mariborčani, čeprav so imeli po domačem vodstvu nekaj obetanih priložnosti za preobrat. V golu se je z nekaj posredovanji izkazal Emil Velić, ki je bil zbran tudi ob strelih Žana Vipotnika, najboljšega strelca lige. Rumeno-črni so se s 26. točko še malce oddaljili od zadnjeuvrščenega para, saj Gorica zaostaja štiri, Tabor pa šest točk. Naslednji nasprotniki Radomljanov bodo Celjani, ki so dobili zadnja dva medsebojna spopada, z delitvijo točk pa se je razpletla tekma drugega kroga. Kdo bo v april zakorakal z boljšo popotnico?

Kdo je vroč?

Ester Sokler se je v Radomlje minulo poletje preselil prav iz knežjega mesta, jeseni pa je bil eden od dolžnikov radomeljske čete. Posavski napadalec je v prvem delu prvenstva zatresel zgolj mrežo Brava, Oliver Bogatinov pa je očitno našel recept za prebujenje. Sokler je v 23. krogu dvakrat zatresel mrežo Kopra, ki mu je doslej zabil že šest zadetkov, marca pa se mu je povsem odprlo, saj je zadel na treh zaporednih tekmah. Po Bravu in Domžalah - v občinskem obračunu je golu dodal še podajo - je bil natančen tudi v spopadu z Mariborom.

Ali ste vedeli?

Če bo Sokler v podobnem ritmu nadaljeval vse do konca sezone, bi se lahko zavihtel tudi na vrh večne klubske lestvice strelcev na tekmah Prve lige Telemach. Z devetimi zadetki se je v minuli sezoni izkazal Gedeon Guzina, ki je po selitvi v drugo rusko ligo dosegel 12 golov, šestkratni strelec Sokler pa lahko že v soboto ulovi Ivana Šarića. Z osmimi goli drugo mesto zaseda Tomislav Mrkonjić. Ob tem velja izpostaviti še obrambo Radomelj, ki na osmih tekmah nadaljevanja prvenstva še nikomur ni dovolila več kot zadetka.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.04.2023 | Prva liga Telemach
    Radomlje do točke v Celju
    Nogometaši Celja in Kalcerja Radomelj so se v 29. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA