Pred tekmo: Celje - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

CELJE - RUDAR VELENjE

1. september 2019, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečni obisk: 1.300 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Grofom po uvodnih tekmah nove sezone ni kazalo dobro. Varovanci Dušana Kosića so imeli po štirih krogih na svojem računu tri remije in poraz, kar je za ekipo, ki vsako sezono (če ne na glas, pa vsaj po tihem) cilja na najvišja mesta, vsekakor premalo. Z zmago nad razglašenimi Domžalami so Celjani končali niz brez zmage, konec krize pa potrdili z zmago na štajerskem derbiju. Da je celjska krivulja močno spremenila smer, je bilo jasno tudi po tekmi v Kranju. Štajerci so povozili Gorenjce, orlom so zabili kar šest golov, tretja zaporedna zmaga pa bo poskrbela za dodatno samozavest pred domačim obračunom z Rudarjem.

Kdo je vroč?

V gorenjski prestolnici se je ponovno odrezala naveza Lotrič-Vizinger-Kerin. V soboto je vsak izmed trojice svojo statistiko oplemenitil za nov zadetek, kapetan in Hrvat sta se uvrstila tudi v enajsterico kroga. Najnevarnejši trio dosedanjega dela tekmovanja je skupaj zabil že 11 golov, svoj lonček pa sta pretekli konec tedna pristavila še Dušan Stojinović in Gašper Koritnik, ki se je veselil prvih golov v članski konkurenci.

Ali ste vedeli?

Celjani so neodločno stopili tudi v preteklo sezono. V prvih sedmih krogih so grofi nabrali pet remijev in dva poraza, kar po nogometnih pravilih zadostuje za vsega pet točk. Post so naposled prekinili v osmem krogu, ko so do prve zmage naposled prišli prav proti nedeljskemu tekmecu iz Velenja. Edini gol na tekmi je takrat zabil Mitja Lotrič.

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: /

Velenjčani po sedmih krogih ostajajo brez prvenstvene zmage, želenih sprememb pa ni prineslo niti ustoličenje Janija Žilnika. Novi strateg knapov se po štirih krogih na velenjski klopi lahko pohvali z dvema porazoma in prav toliko remiji, nazadnje si je točke razdelil z varovanci Andreja Razdrha. Pretekli konec tedna je Rudar dvakrat povedel, a vodstvo obakrat zapravil. Po dva gola v vsaki mreži sta bila dovolj za točko, kljub slabšim rezultatom pa Rudar še ni zabredel v pravo krizo. Na prvo zmago bodo knapi morali še malo počakati, v nedeljo pa jih čaka nova zahtevna preizkušnja, saj se bodo udarili z razigranimi Celjani.

Kdo je vroč?

Med strelce sta se v prejšnjem krogu vpisala Borna Petrović in Rijad Kobiljar, slednji je z dvema zadetkoma tudi najboljši strelec svoje ekipe. Tako uspešen je bil poleg vezista iz Bosne in Hercegovine le še Žiga Škoflek, ki pa je pred dnevi že odigral prvo tekmo za ruski Orenburg. Žilnik bo vrzel v zvezni vrsti med drugim skušal zapolniti z Leonom Črničem, ki se proti Taboru ni izkazal.

Ali ste vedeli?

Rudar je na sedmih tekmah prejel 14 golov, kar velenjsko obrambo uvršča med najslabše v ligi. Prav tolikokrat je klonila zadnja vrsta Domžal, najbolj luknjasta pa je mreža Triglava. Kranjčani so morali iz svojega gola žogo pobrati kar 20-krat. Na drugi strani se Celjani lahko pohvalijo z najboljšim napadom v ligaškem tekmovanju, grofi imajo po sedmih krogih na računu že 17 zadetkov.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani zmagali še četrtič zapored
    Nogometaši Celja so v tekmi 8. kroga Prve lige telekom Slovenije premagali Rudar Velenje s 3:0 (2:0).

DELI NA