Pred tekmo: Celje - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

CELJE - RUDAR VELENJE

5. julij 2020, ob 21.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečni obisk: 975 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Petkov večer bo ponudil dva ligaška obračuna. Za točke se bodo ob 21. uri udarili nogometaši Celja in Rudarja. Savinjsko-šaleška rivala sta pred sosedskim spopadom na nasprotnih bregovih. Grofje dihajo za ovratnik vodilne Olimpije, knapi pa so brez zmage priklenjeni na začelje lestvice. Kdo bo bolje zakorakal v zaključek prvenstva? Možje iz knežjega mesta bodo na domači zelenici skušali podaljšati serijo, ki traja že vse konca novembra. Moštvo Dušana Kosiča vse od tedaj ne pozna poraza, Celjani so nazadnje izgubili 23. novembra, ko je na Stadionu Z’dežele slavila Olimpija. Mitja Lotrič in soigralci so na naslednjih sedmih tekmah vknjižili dva remija in pet zmag, pred prekinitvijo prvenstva so pet golov zabili Triglavu. Zanimivo, Kranjčane so premagali tudi na zadnji pripravljalni tekmi pred nadaljevanje sezone. Kako uspešni bodo na svoji tisoči tekmi v Prvi ligi Telekom Slovenije?

Matjaž Rozman, vratar Celja: "Res je, da že dolgo časa nismo premagani. Imamo zmagovalno miselnost. Pričakujem, da bomo tako tudi nadaljevali in bomo sezono nadaljevali s pomembno zmago. Osredotočiti se moramo nase, dati moramo vse od sebe in spoštovati navodila, ki nam jih bo dal trener."

Kdo je vroč?

Dario Vizinger spada med nogometaše, ki jih prekinitev prvenstva zaradi izbruha koronavirusa zagotovo ni razveselila. Napadalec iz Čakovca je bil spomladi v odlični formi, s skupno 18 goli pa se je zavihtel na vrh ligaške lestvice strelcev. Mladi reprezentant Hrvaške je bil v drugem delu sezone uspešen petkrat, eksplodiral pa je na zadnji preizkušnji pred premorom, ko je v mrežo Triglava pospravil tri žoge. Če k temu dodamo še podatek, da ima na svojem računu tudi osem asistenc, lahko zapišemo, da gre za enega od najkoristnejših igralcev lige.

Ali ste vedeli?

Celjani se lahko trenutno pohvalijo z najboljšim strelcem in podajalcem Prve lige Telekom Slovenije. Vizinger z 18 goli zaseda vrh ligaške lestvice strelcev, na razpredelnici asistentov pa je najvišje uvrščen Mitja Lotrič. Celjski kapetan je poleti, po odhodu Rudija Požega Vancaša, dobil še nekaj več prostora, kar je Prekmurec izkoristil in zadihal s polnimi pljuči. Prekmurec se je ob devetih podajah razveselil še 12 golov, s čimer je že presegel rekordni dosežek. Hitri nogometaš iz Vaneče se pri 25 tekmah bliža mejniku 200 prvoligaških nastopov, že v petek pa bo lovil 40. zadetek v Prvi ligi Telekom Slovenije.

 

RUDAR VELENJE

Prepoved nastopa: Jovan Vladimir Pavlović

Je trimesečni tekmovalni premor koristil nogometašem Rudarja? Prvi odgovor bo znan že v petkovem večeru, ko bo za Velenjčane štela zgolj zmaga. Knapi imajo še 11 tekem časa, da nadoknadijo zamujeno in dosežejo praktično nemogoče. Šaleška zasedba se je po rezultatsko skromni sezoni znašla v izjemno nehvaležnem položaju, saj je brez zmage in z vsega desetimi točkami daleč za konkurenti. Devete Domžale bežijo za kar 16 točk, zato bo Rudar v zaključku sezone potreboval tudi pomoč tekmecev in ščepec sreče. Lahko Velenjčani kljub vsemu še vstanejo iz pepela? V Velenju poudarjajo, da puške še niso vrgli v koruzo, so pa med premorom nekoliko prenovili igralsko zasedbo. Od Rudarja so se tako poslovili Mislav Anđelković, Leo Ejup in Borna Petrović, odšel pa je tudi trener Andrej Panadić.

Robert Pušaver, branilec Rudarja: "V Celju nas čaka prva prvenstvena tekma po skoraj treh mesecih. Zavedamo se, da je Celje težak nasprotnik, vendar verjamem, da smo se dobro pripravili na to tekmo. Upam, da bomo to pokazali tudi na igrišču."

Kdo je vroč?

Almir Sulejmanović, Jani Žilnik, Nikola Jaroš in Andrej Panadić Rudarja niso uspeli popeljati do zmage, bo čarobno paličico našel Dominik Beršnjak? Slednji bo imel v petek dodaten motiv. Dosedanji pomočnik trenerja bo prvič vodil ekipo v Prvi ligi Telekom Slovenije, prvoligaški krst pa bo doživel v dvoboju proti klubu, v katerem se je pred leti uveljavil kot nogometaš. Z 221 ligaškimi nastopi v zaseda osmo mesto večne klubske lestvice, še višje pa ga najdemo na seznamu strelcev. Nekdanji vezist iz Vranskega je za grofe zabil 53 zadetkov, v celjski opravi sta bila učinkovitejša zgolj Andrej Goršek in Faik Kamberović.

Ali ste vedeli?

Celje in Maribor, ki nista nikoli izpadla iz prvoligaške druščine, bosta kot prva dosegla magično mejo tisočih tekem v najmočnejšem slovenskem prvenstvu. Visoko na tej lestvici najdemo tudi velenjsko sredino, knapi zasedajo četrto mesto, pred njimi so le še Goričani. Rudar je bil del nogometne elite že v krstni sezoni, od prvoligaških zelenic pa se je prvič poslovil po sezoni 2002/03 in se vrnil dve sezoni kasneje. Zeleno-črni so se med prvoligaši obdržali zgolj eno leto, naslednji dve sezoni so preživeli v 2. SNL, v konkurenco najboljših pa so se vnovič prebili leta 2008 in že takoj po povratku osvojili tretje mesto. Vse od tedaj so del Prve lige Telekom Slovenije, bo tako ostalo tudi po letošnji sezoni?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani nadaljujejo v starem slogu
    Nogometaši Celja so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 2:0 (0:0).

DELI NA