Pred tekmo: Celje - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

CELJE - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

26. september 2019, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev (Povprečni obisk: 1.260 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjski vlak je v zadnjih tednih nekoliko upočasnil. Zmagoviti niz se je končal z remijem v Stožicah, ki bi se kaj kmalu spremenil tudi v visok poraz, a je domača ekipa v drugem delu srečanja nerazumljivo padla in grofom pustila do izenačenja. Sreča je bila varovancem Dušana Kosiča precej manj naklonjena pretekli konec tedna, ko so v Fazaneriji pokazali več od Prekmurcev, na koncu pa ostali praznih rok. Grofje s petega mesta na lestvici že pogledujejo proti vrhu, kjer je konkurenca v letošnji sezoni še posebej zaostrena. Za evropska mesta, o katerih Celjani zagotovo že razmišljajo, se bo tako potrebno še kako potruditi, korak v pravo smer pa bi bila zmaga proti Taboru, ki v knežje mesto prihaja v četrtek.

Kdo je vroč?

Prekmurcem je v prejšnjem krogu težave povzročal predvsem hitronogi Mitja Lotrič. Celjski kapetan je navdušil z nekaj dobrimi prodori, ki pa jih njegovi soigralci niso znali unovčiti. Precej pozornosti je bilo znova namenjene prvemu strelcu lige Dariu Vizingerju, ki je v 78. minuti poskusil s "škarjicami", a mu je veselje preprečil domači vratar. Hrvat v nedeljo tako ni izboljšal svoje statistike, kljub temu pa s sedmimi goli ostaja najboljši napadalec dosedanjega dela sezone.

Ali ste vedeli?

Prvi medsebojni obračun Celja in Tabora v tej sezoni se je končal z zmago "češenj", ki so v drugem krogu pred domačimi gledalci presenetili takrat favorizirane grofe. V 37. minuti je po zmedi v kazenskem prostoru žogo v celjsko mrežo poslal Leon Sever. To je bil tudi edini zadetek na tekmi, srečanje pa je zaznamovala izključitev Daria Vizingerja, ki je po uri igre še drugič videl rumeno in predčasno odšel v slačilnico.

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: David Adam

Kljub temu, da je Tabor navsezadnje le novinec med elito, je bila sežanska podoba na tekmi z Aluminijem presenetljivo slaba. V prvem polčasu so bili Kraševci povsem neprepoznavni, na drugi strani je domača ekipa zavohala kri in prevzela pobudo. Sežansko mrežo je v 21. minuti načel Matic Vrbanec, tekme pa je bilo praktično konec le nekaj minut kasneje, ko je vratar Adam pred kazenskim prostorom podrl Dejana Petroviča in si prislužil neposredni rdeči karton. Živković in Vrbanec sta nato razblinila dvome o zmagovalcu, Tabor pa je utrpel še četrti zaporedni poraz in tretjega po odhodu Andreja Razdrha. Se lahko Kraševci poberejo v knežjem mestu?

Davor Škerjanc, direktor Tabora: "Za nami je pričakovano težak cikel treh tekem - treh gostovanj pri ekipah, ki letos doma sploh še niso okusile poraza. prepričan sem, da bo z novim pristopom k delu, ki ga je prinesla nova trenerska zasedba, ekipa v prihodnje še uspešneje nabirala prvenstvene točke kot do sedaj."

Kdo je vroč?

Predrag Sikimić, naslov, na katerega se Sežančani obračajo, ko potrebujejo zadetke, ni udaril že mesec dni. Izkušeni napadalec je nazadnje zabil velenjskemu Rudarju, v tednih, ki so sledili pa se je med strelce vpisal le eden izmed njegovih soigralcev. Stefan Stevanović je poskrbel za častni gol na obračunu z Olimpijo, na naslednjih treh srečanjih pa so sežanski topovi obmirovali.

Ali ste vedeli?

V sezoni 2000/01 so se vsi trije medsebojni obračuni končali z zmago Celja. V Sežani je bilo 1:5 in 0:2 za goste, v knežjem mestu pa so grofje slavili s 3:1. Tabor se je ob koncu tekmovanja poslovil od prvoligaške elite, z 28 točkami je sezono zaključil povsem na dnu lestvice.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani doma uspešni proti Taboru
    Nogometaši Celja so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB 24 Tabor Sežano z 2:0 (1:0).

DELI NA