Pred tekmo: Celje - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

CELJE - CB24 TABOR SEŽANA

4. oktober 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjani spet kažejo znake življenja. Aktualni prvaki so v sezono krenili nepričakovano slabo, Dušan Kosič pa je medlost svojih varovancev pripisal pritisku, ki ga s seboj prinaša naslov najboljšega. Po treh skromnejših rezultatih - 270 minut prvoligaškega nogometa je grofom prineslo le točko - je sledil remi v Ljudskem vrtu in z njim nekoliko vedrejši pogled v celjsko prihodnost. Knežja krivulja se je pretekli konec tedna, ko so Štajerci doma vzeli mero Bravu, dokončno zasukala navzgor. Od rumeno-modrih src se je s prvo prvenstveno zmago odvalil ogromen kamen, s prikazanim pa je bil zadovoljen tudi vedno zahtevni celjski strateg. Celje bo moralo uspeh potrditi v nedeljo, ko v goste prihaja razigrani Tabor.

Mićo Kuzmanović, napadalec NK Celje: "Analizirali smo Tabor, so zelo kompaktna in agresivna ekipa. Če bomo šli v tekmo z enakim pristopom kot proti Bravu, ne bomo imeli težav."

Kdo je vroč?

Mićo Kuzmanović je proti Bravo prišel do sploh prvega zadetka za novi klub. Napadalec, ki se je slovenski nogometni javnosti predstavil v dresu velenjskega Rudarja, je bil na pravem mestu v 19. minuti obračuna z Ljubljančani. Delo 24-letnega soigralca je v 76. minuti dokončal Nino Pungaršek, otrok Celja je gostujočega vratarja premagal s sijajnim polvolejem. Kdo se bo med strelce vpisal v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Knežje mesto je bilo v zadnjem tednu prizorišče plejade prihodov, celjski dres so oblekli kar štirje novi nogometaši. Domov se vrača Jon Šporn, ki je otrok celjskega kluba. Maj Rorič se je v rodno Slovenijo vrnil iz vrst milanskega Interja, Mirko Milikić, mladinski reprezentant Črne gore, pa se je četi Dušana Kosiča pridružil kot prost igralec. Pester teden so aktualni prvaki zaključili s predstavitvijo Bradleya Martisa, ki je doslej branil barve Sparte iz Rotterdama. Prihodi so terjali tudi odhode, Žan Flis, Valentin Zekov in Domantas Antanavičius bodo minute nabirali pri kranjskem Triglavu.

 

TABOR

Prepoved nastopa: /

Pogled na prvoligaško razpredelnico je po petih odigranih krogih dokaj zanimiv. Za to je poskrbel sežanski Tabor, ki se je s tremi zmagami in devetimi točkami znašel na drugem mestu. Od "češenj" je zaenkrat boljša le Mura, ta pa je v dosedanjem delu prvenstva tako ali tako razred zase. Tik pod vrh so se Sežančani povzpeli s toplo-hladnimi, če ne kar vroče-mrzlimi rezultati. Kraševci še niso remizirali, doživeli pa so oba ekstrema. V soboto so poskrbeli, da se bo Maribor gostovanj na Stadionu Rajko Štolfa še naprej bal kot "hudič križa" in dokazali, da Mauro Camoranesi ni nenadomestljiv. Vse kaže, da so čevlji Argentinca prav tudi Goranu Stankoviću. Kako se bo 40-letni strokovnjak odrezal v knežjem mestu?

Kdo je vroč?

Da so se Mariborčanom gostovanja na Krasu dokončno zamerila, so bili potrebni trije zadetki. Prvega je z roba kazenskega prostora v 29. minuti dosegel Marko Krivičić. Sredi drugega polčasa je Kevin Grobry z dobro podajo v ogenj poslal Christosa Rovasa, ta pa je s strelom po tleh ugnal Ažbeta Juga. Zadnji žebelj v vijoličasto krsto je v 73. minuti zabil Mihael Briški, ki je bil uspešen po podaji s kota.

Ali ste vedeli?

Tabor je bil za Mariborčane na svojem terenu usoden že tretjič zapored. Prvič so vijoličasti na Stadionu Rajko Štolfa kar nekoliko senzacionalno klonili na začetku pretekle sezone, ko so Kraševci slavili s 4:1, z enakim izidom pa se je nato končalo tudi srečanje v končnici lanskega prvenstva. V soboto so Kraševci k zbirki za Štajerce zelo bolečih porazov dodali še tretjega, a jim je tokrat mrežo najtrofejnejšega slovenskega kluba uspelo zatresti »le« trikrat.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani strli Tabor za novo zmago
    Nogometaši Celja so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB24 Tabor Sežano z 2:1 (1:1).

DELI NA