31.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Tabor

Prva liga Telemach, 29. krog

CELJE - CB24 TABOR SEŽANA

2. april 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

CELJE

Prepoved nastopa: Tomislav Tomić, David Zec

Začetek pomladi za knežjo zasedbo ni bil rožnat, še manj pa za Simona Rožmana. Čeprav so z zimskim kadrovanjem Celjani napovedovali uspešno pomlad, so želeno formo začeli kazati šele pred kratkim. Na domačem terenu so z 2:1 ugnali takrat sicer nekoliko boljše Domžalčane, nato pa so sredi marca odigrali verjetno celo svojo najboljšo tekmo v dosedanjem delu sezone in v Stožicah odpihnili Olimpijo. Pred reprezentančnim premorom so želeli štrene zmešati še Mariboru, a so visokoleteči načrti v vodo padli že po nekaj minutah štajerskega derbija. Kapetan Tomić je videl rdeče, celjska deseterica pa nato ni zdržala naletov vijoličastih.

Ivan Mayeuski, vezist NK Celje: "S sobotno tekmo se začenja zadnji del prvenstva, v katerem imamo še veliko pokazati. Smo ekipa, ki je ambiciozna in meri visoko. Proti Taboru želimo priti do vseh treh točk."

Kdo je vroč?

Potem ko je soigralce na cedilu po hitrem postopku pustil Tomislav Tomić, je svojo ekipo iz težav dolgo reševal Matjaž Rozman. Izkušeni vratar, ki je pod Rožmanom znova začel dobivati priložnosti med celjskima vratnicama, je na zadnjih tekmah večkrat dokazal, da je kljub zrelim letom še vedno številka ena. Tako je bilo tudi v Ljudskem vrtu: v 33. minuti je zaustavil silovit strel Kronavetra z neposredne bližine.

Ali ste vedeli?

Stadion Z'dežele je med reprezentančnim premorom gostil kvalifikacijsko srečanje mladih reprezentanc Slovenije in Kosova. Tekma se je, tako kot nekaj dni poprej v Prištini, končala brez zadetkov. Celjska branilca Dušan Stojinović in David Zec sta oba dvoboja odigrala v celoti, Tjaš Begić je nekaj minut vpisal na gostovanju. Po osmih odigranih srečanjih imajo naši fantje na svojem računu 10 točk in zasedajo tretje mesto v skupini.

TABOR

Prepoved nastopa: /

Tudi Sežančani so na premor odšli z nekoliko slabšo popotnico, kot bi si jo želeli. Marca so češnjice namreč začele vpisovati obetavnejše rezultate: poleg remija proti Kopru in Aluminiju (obakrat so točko iztržile v izdihljajih srečanja) so varovanci Dušana Kosiča še posebej zadovoljni zapustili Spodnjo Šiško. Za kraške standarde zelo pozitivno serijo so prekinili aktualni prvaki iz Murske Sobote. Na majhni, zahtevni zelenici Stadiona Rajko Štolfa so se dvakrat preglodali skozi domačo obrambo in rutinirano slavili z 0:2. Nove točke v boju za obstanek bodo rdeče-črni iskali na gostovanju pri Celju, kako uspešni bodo v knežjem mestu?

Kdo je vroč?

Tabor na tekmi z Muro ni imel svojega junaka. Takoj po vodilnem zadetku gostov je sicer zadišalo po hitrem izenačenju, a je Dino Stančič meril previsoko. Tridesetletni napadalec pred tem statistike ni izboljšal niti proti Aluminiju, zato pa je bil uspešen na primorskem spopadu s Koprom in v Spodnji Šiški. Prvi sežanski strelec in četrti strelec lige v letošnji sezoni ostaja pri osmih zadetkih. Bo devetega vpisal v Celju?

Ali ste vedeli?

Kraševci so proti Muri odigrali svojo stoto tekmo na slovenskem prvoligaškem odru od povratka med elito leta 2019. V tem času so češnjice zbrale 116 točk (31 zmag, 23 remijev, 46 porazov)  in dosegle 109 zadetkov. Največkrat je nasprotnikovo mrežo zatresel Dino Stančič (14-krat), na drugi strani pa so sežanski vratarji v tem času iz svoje pobrali 125 žog. Kakšno zgodbo bo Tabor spisal v nadaljevanju?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.04.2022 | Prva liga Telemach
    Celjani doma do nove zmage
    Nogometaši Celja so v 29. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0).

DELI NA