12.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Tabor

Prva liga Telemach, 13. krog

CELJE - CB24 TABOR SEŽANA

14. oktober 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- sezonske vstopnice

CELJE

Prepoved nastopa: Charles Ikwuemesi, David Zec

Morda so imeli varovanci Romana Pilipčuka pred začetkom dvoboja v Fazaneriji status neizrazitega favorita. Na ravnico so se nenazadnje podali na krilih petih zaporednih zmag, na drugi strani pa toplo-hladna forma letos neprepričljive Mure ni bila zastrašujoča. Dolgo je kazalo, da se bo tekma v Murski Soboti razpletla po pričakovanjih, nato pa so gostje iz knežjega mesta po dobri uri igre ostali brez Charlesa Ikwuemesija, ki si je prislužil dva zaporedna (in povsem nepotrebna) rumena kartona. Domačini so izkoristili številčno prednost in izpeljali popoln preobrat, Štajerci pa se bodo na zmagovita pota skušali vrniti v petek, ko pričakujejo Tabor.

Nino Milić, branilec NK Celje: "Želimo si poravnati račune, saj je Sežana ena od redkih ekip, ki je letos še nismo premagali. V petek je naš cilj, da začnemo novo serijo zmag. Verjamem, da nam s podporo navijačev lahko uspe."

Kdo je vroč?

Ikwuemesi je soigralce, kot zapisano, pustil na cedilu, zato pa je Denis Popović dosegel svoj prvi zadetek po vrnitvi v knežje mesto. Izkušeni vezist je v 16. minuti suvereno zaključil akcijo, ki jo je s preigravanjem začel Aljoša Matko, podajo pa je prispeval Nene Gbamble. Za nekdanjega reprezentanta je bil to deveti zadetek na slovenskem prvoligaškem prizorišču in prvi po sezoni 2012/13, ko je dvakrat zabil v dresu Kopra.

Ali ste vedeli?

Ob kaznovanem Grigoriju Morozovu je priložnost na levem boku celjske obrambe dobil Nino Milić. Mladenič, ki je v rumeno-modrem dresu debitiral že teden poprej proti Radomljam (Roman Pilipčuk ga je v igro poslal sredi drugega polčasa), se je tokrat prvič znašel v začetni enajsterici in srečanje odigral v celoti. Gre sicer za 18-letnega branilca, ki je v knežje mesto januarja prišel iz mladinskega pogona Maribora.

TABOR

Prepoved nastopa: /

Sežančani in Domžalčani v prejšnjem krogu gledalcem na Stadionu Rajko Štolfa niso pričarali nogometne poslastice. Daleč od tega. Tekem, v katerih bi lahko uživali ljubitelji lepe igre, v kraškem hramu nogometa letos ni bilo odigrano veliko, če sploh kakšna. Kljub temu so navijači rdeče-črnih domov odšli dobre volje. Njihovi ljubljenci so prekinili niz treh zaporednih porazov, poleg tega so točko prej priigrali kot jo izgubili: do izenačenja so prišli v zadnjih minutah dvoboja, ki so za rumeno družino v letošnji sezoni nerešljiva uganka. Češnjice vseeno ostajajo na zadnjem mestu, kakšen bo položaj na dnu lestvice po trinajstem krogu?

Alen Korošec, vezist NK Tabor: "Proti Domžalam smo prekinili niz porazov in iztržili pomembno točko, s katero odhajamo na gostovanje v Celje. Odvisni smo drug od drugega. Če na igrišču pokažemo takšno podobo kot na zadnjih nekaj tekmah, verjamem, da bomo na koncu nagrajeni s tem, kar si zaslužimo – z zmagami."

Kdo je vroč?

Dušan Kosič je med odmorom v slačilnici pustil Žigo Ovsenka, v ogenj pa je poslal Boucifa El Afghanija. Francoz, ki je imel za dokazovanje na tekmah z Olimpijo in Koprom na voljo vsega 25 minut, je priložnost zgrabil z obema rokama. V 83. minuti se je po podaji Vukotića, ki je prav tako vstopil s klopi, znašel iz oči v oči z gostujočim vratarjem in ga premagal s strelom pod prečko. Bo 25-letnik razpoložen tudi v petek?

Ali ste vedeli?

Poleti je nogometne čevlje na klin obesil Erik Salkić. Nekdanji branilec, čigar številka je edina, ki so jo na Krasu kadarkoli upokojili, je pred dnevi izdal zanimivost: »Z vodilnimi možmi kluba se poznamo že skoraj vse življenje, v naših prostorih celo obstaja slika nekdanje selekcije U-14, na kateri smo zbrani skoraj vsi, ki danes delamo v Taboru.« Pogovor s sežansko legendo si lahko preberete na spletni strani Navijaške cone.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.10.2022 | Prva liga Telemach
    Celjani do točk proti Taboru
    Nogometaši Celja so v 13. krogu Prve lige Telemach doma premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (1:0).

DELI NA